Przy instalacji najnowszej aktualizacji do Wiedźmina 2 natknąłem się na taki oto opis jednej z poprawek/dodatków:
Nowe zakończenie gry. Ten półtoraminutowy wyrenderowany bezpośrednio w silniku gry przerywnik filmowy pojawia się pod koniec gry i przybliża nadchodzące wydarzenia. Zwyczajny wieśniak obserwuje armię nilfgaardzką zbierającą się do wymarszu. Film wymagał długiego postprocesu oraz użycia faktycznych lokacji, oświetlenia i grafik, jest też swoistym zawieszeniem akcji, zwiększając napięcie przed następną odsłoną z cyklu gier o Wiedźminie.
Już wcześniej można się było domyślić, że zakończenie zmagań z Letho i jego mocodawcami nie będzie ostatecznie takie, jak w Wiedźminie 2, ale dobrze mieć - jakby nie patrzeć - potwierdzenie z pierwszej ręki, a nie tylko ukształtowaną we własnej głowie myśl.
Oczywiście może też chodzić tylko o DLC albo duży dodatek.
Obojętnie jednak czym owa "następna odsłona cyklu gier o Wiedźminie" ma być, czekam na nią z niecierpliwością! :)
Ps. Czy kiedykolwiek CDP Red poprawi te migające krzaki jaskółczego ziela i belissy?!
ja gralem juz w wersje konsolowa wiec chyba z tymi zmianami, moze ktos napisac jak wyglada zakonczenie bez tego?
To bardzo brawo, że to odkryłeś.
Jakbyś czytał newsy nt. Wiedźmina, to już dawno byś usłyszał od CDP, że na 2 Wiesiek się nie kończy :)
adrem [2]
A jak wyglądało zakończenie w wersji konsolowej? Bo z tego, co podają twórcy wynika, że - oprócz tego filmiku - obecne zakończenia samej rozgrywki niczym się nie różnią od tych, które były wcześniej.
Storm [3]
Szkoda mi czasu na newsy.
Zresztą po tych newsach na GOLu nie ma oficjalnego wątku, więc teraz już chyba można by taki stworzyć.
kęsik [5]
Pewnie, że "każdy wie"! Tak jak "każdy wie" wiele rzeczy, tylko albo ich nie widział, nie słyszał czy nie odczuł.
Różnica polega na tym, że wcześniej to wszystko były domysły i bazowanie na prawdopodobieństwie, do którego CD Projekt ustosunkował się tak:
Oficjalny komentarz w tej sprawie ze strony firmy CD Projekt:
Informacja ta jest nadinterpretacją autora. John odwoływał się do strategii CD Projekt RED, którą ogłosiliśmy w czasie listopadowej konferencji (...).
Teraz natomiast CD Projekt oznajmił wprost, że będzie kontynuacja Wiedźmina, a nie że "chcielibyśmy", "to jeszcze nic pewnego" albo "zależy od tego, jak się sprzeda Wiedźmin 2".
[6]
Widząc samo zakończenie Wiedźmina 2 każdy głupi już wie, że będzie kontynuacja...
O matko, to naprawde zaskoczenie - ze bedzie 3 czesc Wieska. I jeszcze z Nilfgaardem w tle.
Bo z tego, co podają twórcy wynika, że - oprócz tego filmiku - obecne zakończenia samej rozgrywki niczym się nie różnią od tych, które były wcześniej.
Nie no, skoro tak to wszystko jasne. I niestety Irek, każdy głupi wiedział że będzie kontynuacja, a do tego żadnych potwierdzeń oficjalnych nie trzeba :P
smuggler [9]
Mądrala się znalazł... Skoro taki mądry jesteś, to lepiej może powiedz, do kiedy jest embargo informacyjne na temat Wiedźmina 3. :P
adrem [10]
Kolejny... :P
Przecież napisałem, że można tego było się domyślić po przejściu gry. Napisałem też, dlaczego stworzyłem ten wątek.
Czy wy naprawdę jesteście tacy głupi, czy "tylko" nie potraficie czytać ze zrozumieniem? Czy w ogóle czytacie posty, czy tylko odnosicie się do tematu?
[11] 30.10.2012.
smuggler [12]
I tak ci nie wierzę. :P Ale za to się dziwię, że nie podałeś np. 31.09.2012 albo 29.02.2013... ;P
Nazbyt oczywiste.
[12] To naturalnie tez fejk.
[13]
Czytam, ale ja po prostu uważam że zakończenie samo w sobie jest gwarancją kontynuacji, nic więcej nie potrzebuję :P