Od ponad 30 minut męczę się w jaskini przy jednym z początkowych zadań... powiedzcie JAK MAM WYJŚĆ ZE STUDNI? To nie jest fajne, że spędzam w cholerę czasu bez żadnej podpowiedzi...
Mówisz o momencie gdy od razu wpadasz do studni? Opłyń ją naokoło przy ścianie i w końcu zobaczysz miejsce gdzie można się wspiąć.
Na początku jak wpadasz do jaskini, wchodzisz w odnogę z tymi gałęziami, po prawej stronie skaczesz do wody, płyniesz trochę. Znajdziesz się w kolejnym miejscu, tym razem całkowicie wypełnionym wodą. Zanurkuj w lewo i tam masz wyjście na powierzchnię.
Nurkując droga zakręca ale w połowie możesz się wynurzyć aby zaczerpnąć powietrza. Ja mam inne pytanie - jak zbierać miód? Zrzucam ul z drzewa ale nie mogę go podnieść.
Albo to bug, albo diabli wiedzą co - po znalezieniu bransolety nie mogę znaleźć wyjścia z tej jaskini. Na razie zrezygnowałem z tego zadania.
Jest wyjście normalnie. Płyńcie do ścian po prostu, w pewnym miejscu można wyjść na ziemię i od razu widać kolejne miejsce, gdzie należy zanurkować. Dalej płyniemy non stop aż do wyjścia.
Ja z kolei mam problem z pokonaniem owego Licha ze studni, co chwila się leczy, a i ukatrupić to ciężko.
Jestem na etapie
spoiler start
spalenia kości tej nieszczęśniczki, mam bransoletę, przeczytany bestiariusz, zbadane ślady krwi
spoiler stop
Jak wyszedłem z jaskini, Geralt wspomniał coś o przygotowaniu do walki, wypiłem puszczyka, ale i tak zabić tą pannę jest niezwykle ciężko. Oleju na upioru nie mam, a i składników nie mogę nigdzie znaleźć.
Enx-->wszystkie składniki na olej kupisz u zielarki. Kwiatki na olej rosną pod murami osady w ktorej siedzi południca.
Olej+yrden. Ja południce na hardzie zabilem przy pierwszym podejsciu bez eliksirów
Piszcie w seryjnym wątku, a nie że cała główna strona jest wątkach z pytaniami o W3.
https://www.gry-online.pl/forum/wiedzmin2/zbccb955?N=1
Ja ja zabilem bez oleju, styknal yrden i poszla za pierwszym razem. A zeby wydostac sie z jaskini musisz wyjsc z wody i isc d otego mniejszego bajroka, tam nurkujesz i masz otowr i plyniesz az do wyjscia.