Miło mi wszystkich poinformować, że nasz najlepszy towar eksportowy czyli gra Wiedźmin 3: Dziki Gon zdobyła tytuł gry roku w plebiscycie Golden Joysitck! Gdyby jeszcze było wam mało, najnowsze przygody Geralta zgarnęły jeszcze kilka innych nagród z poszczególnych kategorii a CD Projekt RED zostało uznane studiem roku!
Post z facebooka:
Mamy przyjemność ogłosić, że otrzymaliśmy nagrodę Golden Joystick Awards w następujących kategoriach:
Najlepsza narracja
Najlepsza grafika
Najlepszy moment w grze
Studio roku
Najlepsza gra roku
Chcieliśmy podziękować wszystkim za oddane głosy oraz za nieustające wsparcie!
*
Może referendum w sprawie ustanowienia 19 maja świętem narodowym?
Wygrana w kategorii najlepsza grafika to jakieś nieporozumienie.
--->kluha666 - do końca roku są jeszcze dwa miesiące, z F4 w najbliższym czasie, niemniej do chwili obecnej faktycznie z W3 nikt nie może się mierzyć. Wystarczy wejść na MC żeby zobaczyć że W3 jest najwyżej ocenianą przez branże ale i też przez graczy grą która wyszła w 2015. CDP tak trzymać !
Wystarczy wejść na MC żeby zobaczyć że W3 jest najwyżej ocenianą przez branże ale i też przez graczy grą która wyszła w 2015.
Z tego co widzę to na metacritic najwyżej oceniany jest MGSV. Witcher 3 ma najwyższą średnią, ale wyłącznie wśród graczy. Branża niżej ocenia.
Jakieś tam nagrody mało mnie obchodzą, ale faktem jest, że Wiedźmin 3 to jedna z najlepszych gier w jakie grałem, wcale mnie nie dziwi popularność gry, CDP sobie na to zasłużyło.
Bardzo mnie cieszy fakt że Wiedźmin 3 zostało grą roku według tego serwisu. Gra jest genialna i czekam na (chyba ostatni) dodatek do tej gry. Choć grą roku mimo, że dziwnie to zabrzmi dla mnie jest GTA V na PC. Dużo ludzi czekało bardzo na tą premiere i jak dla mnie to jest gra roku, ale tylko w indywidualnym rankingu, gdyż to jest gra z 2013 roku :D. Życzę jak najwięcej sukcesów firmie CD Projekt i liczę na kolejne świetne produkcje z ich stajni.
Pewnie 90% głosujących to polscy fanboje Wiedźmina.Poczekajmy aż eksperci wybiorą najlepszą grę.
Sukces jak najbardziej zasłużony.
Dla mnie jest to gra tej dekady, długie wyczekiwanie, wysokie oczekiwania aż wreszcie dostaliśmy ogromną grę RPG ze świetną i długą fabułą, genialnymi zadaniami pobocznymi, postaciami, oprawią audiowizualną, klimatem, świetnym dubbingiem, otwartym, wiarygodnym i żyjącym światem, 16 darmowych DLC oraz, jak ktoś kupił, bogate wydanie pudełkowe i to wszystko za śmieszne pieniądze 119zł...
I mamy jeszcze wyśmienity dodatek za 10 dolców, na ponad 10 godzin...
Wygrana w kategorii najlepsza grafika to jakieś nieporozumienie. -> Jakie nieporozumienie? W3, MGS V, GTA V, Dying Light i Batman to są gry z tego roku, które są duże i mają świetną oprawę, akurat głosy trafiły na W3. Kwestia gustu...
Mi grafika z W3 bardzo się podoba i jak dla mnie jest nr 1 jeśli chodzi o gry RPG, chociaż momentami DA:I też go dościga, ale za to w innych lokacjach wygląda jak tanie MMO dla dzieci, więc W3 tutaj ma sporą przewagę.
Cieszę się że przy W3, w którego włożyli tak wiele czasu i wysiłku wybiją się jeszcze bardziej i już nie lada w przyszłości będą stali na piedestale obok Rockstara i Blizzarda...
planeswalker ---> Tak, ale może ta kategoria była bardziej uściślona. Może tu chodzi o grę z otwartym światem, albo o grę RPG. Order jest mały, krótki, ciasny i zamknięty do bólu...Nie wiem czy ktoś się tą grą jeszcze zachwyca...
AIDIPl -> Nieporozumienie, bo obiektywnie to The Order: 1886 powinno wygrać w tej kategorii.
--->planeswalker - nic się nie równa obecnie graficznie z poprawionym przez modyfikacje plików Wiedźmine III, technologicznie także jest poza zasięgiem. Tutaj nawet nie ma o czym dyskutować.
Na to czekałem. Po ukończeniu podstawki byłem pewny że Wiedźmin 3 zostanie grą roku. W innych kategoriach też pozamiatał, więc gra była najlepsza w kilku aspektach. Oczywiście rok 2015 się jeszcze nie skończył, na innych serwisach może być inaczej. Jedynym konkurentem W3 do tronu może być Fallout 4. Battlefront po becie bardzo stracił na popularności, po kilku nieoczekiwanych wiadomościach o grze wielu ludzi, w tym ja, odpuści sobie grę. Pillars of Eternity, Batman czy nowy MGS to też wspaniałe produkcje, nie przeczę, ale moim zdaniem Wiedźmin je wszystkie przyćmił. To tylko jeden z kilku plebiscytów przed nami, więc trzymam kciuki za kolejne nagrody. Polska rządzi! :)
Drewniany kieliszek - hmm, chyba by zgnił po pewnym czasie od alkoholu ;)
Rok się w sumie nie skończył jeszcze ale raczej nic Wieśkowi 3 nie zagraża. Nawet będąc ogromnym fanem Fallouta, nie rozumiem ogromu zachwytów nad trailerami nowej odsłony.
co to za zalosny plebiscyt? Rok sie jeszcze nie skonczyl, najwieksze tytuly AAA jeszcze przed nami: Fallout 4, Battlefront, Just Cause 3, Black Ops 3.
Chyba chcieli sie przypodobac redom. wyjdzie fallout 4 to on zgarnie wszystkie nagrody, hamburgery zapomna o wiedzminie i beda tylko glosowac na to ubogo graficznie strzelanke do potworow z dialogami.
Przypominam, ze swiat nie kończy się na Polsce.Trochę was poniosło z tą grą roku. Najwieksze wady W3 to archaiczna mechanika i liczne bugi nie połatane do dziś a gra roku ma byc jak najbliższa ideałowi... więc poczekajmy jeszcze te 2 miesiące.
A.l.e.X ---> The Order: 1886 wypada lepiej pod względem graficznym i tutaj nie ma o czym dyskutować, a to że zmodowany Witcher 3 może wyglądać lepiej (w co wątpię) to nie ma żadnego znaczenia. W rankingach nie ocenia się gier z poprawkami graficznymi tylko oryginalną formę.
planeswalker ---> Gdyby W3 miał tak zamkniętą strukturę i mechanikę jak The Order, to wyglądałby jak Cinematic od Platige...Nie porównuj tak zamkniętej i ograniczonej gry do otwartego świata i rozbudowanej mechaniki W3...
Gdyby W3 miał tak zamkniętą strukturę i mechanikę jak The Order, to wyglądałby jak Cinematic od Platige...Nie porównuj tak zamkniętej i ograniczonej gry do otwartego świata i rozbudowanej mechaniki W3...
Słowo klucz - gdyby.
--->planeswalker - The Order 1886 - wygląda bardzo dobrze, ale tylko jeśli chodzi o wstawki, sama jakość grafiki z gry - no proszę cię, albo nie zainstaluj sobie W3 popraw i potem zbieraj szczękę z ziemi :) Wiedźmin 3 obecnie jest poza zasięgiem innych, a to jeszcze nie będzie koniec jak dadzą w końcu edytor.
The Order 1886
http://imagizer.imageshack.us/a/img633/2996/84SEbx.jpg
http://imagizer.imageshack.us/a/img907/2965/zKwaMe.jpg
W3
http://imagizer.imageshack.us/a/img901/3895/sUIEG4.jpg
http://imagizer.imageshack.us/a/img901/907/G1KhSq.jpg
http://imagizer.imageshack.us/a/img901/9933/fh9JIG.jpg
http://imagizer.imageshack.us/a/img903/4871/NKJe6n.jpg
http://imagizer.imageshack.us/a/img903/7350/zm5AH7.jpg
http://imagizer.imageshack.us/a/img903/5332/L1KZ7S.jpg
wie ktoś może jak zainstalować patch 1.01 wiedźmin 3 plis pomóżcie !!!!!
A.l.e.X ---> Serio? Jak chcesz zrobić porównanie to wyłącz mody i dopiero wtedy porównuj.
Sukces niewątpliwy, ale mnie gra nieco zawiodła. Przede wszystkim, na szczeblu mechaniki - kiepski system walki, marny rozwój postaci. Nawet wątek główny okazuje się być po prostu przeciętny, razem z zakończeniami, z których żadne nie okazuje się, czymś, co powodowałoby opad szczęki - ale taki już los trylogii najwyraźniej, gdzie trzecia część okazuje się czymś innym, niż oczekiwano.
Na szczęście twórcy wiedzieli jak stworzyć świetnych, przekonujących bohaterów, zróżnicowany i kolorowy świat fenomenalne dialogi i w wielu przypadkach - pomysłowe zadania poboczne, niekiedy przebijające to, co widać w przydługiej epopei wątku głównego.
Wysokie oceny branży wystawione MGS5 to totalne nieporozumienie. Ta gra to wydmuszka, kopiuj/wklej. Zachwyca przez jakieś pierwsze 20%(chyba tyle grali "profesjonalni" recenzenci). Im dalej w las tym bardziej widać, że ta gra to drogi średniak klasy B. Ciągle powtarzające się misje, puste lokacje, beznadziejna fabuła, beznadziejne zapychacze tej pustej w zawartość gry. Wiedźmin wygląda jak ręcznie tworzone dzieło, MGS5 wygląda jak stworzony w generatorze nie posiadający żadnych walorów artystycznych potworek.
Zgadzam się z Panem parę postów wyżej.
Najlepsza grafika to jakieś nieporozumienie i sam produkt z dniem premiery miał grafikę niewiele lepszą THE LAST OF US, jeśli nawet nie delikatnie gorszą patrząc na pięknie przedstawiony postapokaliptyczny świat TLOU.
The Order, ta gra jest poza zasięgiem w tym roku pod względem graficznym.
Sama gra TO1886 nie podobała mi się, ale grafika jest wreszcie iście next-genowska.
A ten golden joystick ma nierówno pod sufitem, żeby dawać tytuł gry roku jakiejś grze przed premierą fallouta :D
Mimo wszystko gratulację CDProjekt-y, gra jest wspaniała, w moim skromnym rankingu tylko Diablo dwójeczka i Planescape wygrywają z Wieśkiem, jednakże poczekajmy na opinie ekspertów do końca roku.
Cieszy mnie, że CdProjekt zdobywa nagrody, lecz tak jak chwalą Wiedźmina 3, tak ja go nie chwale... No nie powiem, świetna gra, jednak coś mi w niej brakuje i jednak na grę roku jak dla mnie nie zasługuje. Z drugiej strony cieszy mnie fakt, że jednak to polska gra :)
Wszystkim spierajacym się o grafikę wypada uświadomić, że kategoria, w której wygrał W3 nazywa się "Best Visual Design", więc nie do końca oznacza ona jakość oprawy, a raczej sam projekt.