Wiedźmin 2 mi się tnie
Przy takim sprzęcie:
4GB RAM
Ati Mobility Radeon HD 5470
i3 330M
Gra WIEDŹMIN 2 tnie mi się niesamowicie! Wszystko wyłączone, w oknie na 800x600 i mimo tego na Arenie mam od 10 do 15 FPS!
Innym na 5880 czy jakoś tak chodzi płynnie na high ... Na srteście, spełnia wymagania
Kolega wyżej dobrze Ci powiedział. Ta karta nie nadaje się do gier, a już na pewno nie do najnowszych. Co najwyżej jakieś starsze, mało wymagające tytuły i nie licz, że ktoś Ci pomoże, bo jedynym wyjściem w tej sytuacji jest zakup lepszego sprzętu ;]
A czego jeszcze ci trzeba? Napisaliśmy, że masz za słabą kartę graficzną i potwierdziliśmy to linkiem. Mamy zrobić zrzutę na nowego kompa dla ciebie, czy co?
Najlepiej jest dać link, a nie pomóc.....
Jak mamy Ci pomóc skoro masz za słaby sprzęt? Już Ci pisałem, że jedynym rozwiązaniem jeśli chcesz komfortowo grać w Wiedźmina 2 jest zmiana sprzętu na lepszy.
Ja tam na podobnym sprzęcie ale GeForce g310m, na 800x600 i wszystkim na low nie miałem problemów z płynnością ( 30-60fps)
Jak za słaba, jak Skyrim w HD na medium chodzi w 30-40 FPS? A Mass effect w HD na wyłączonych efektach chodzi w 30 FPS? To czemu Wiedźmin, który sr-testa ma mi nie pójść? To już RE5 chodzi w 50FPS w HD!!
Słyszałem coś, że są jakieś sposoby na obejście ścinek, jak chyba ATI Hotfix, czy coś?
Bo drugi Wiedzmin ma skopana optymalizacje, a swoje dolozyla jeszcze Edycja Rozszerzona, ktora okazala sie technicznym bublem - pojawily sie bugi, o ktorych wczesniej nie slyszano, ludziom "zzera" duzo klatek itp.
Gra grze nierówna.
Silnik silnikowi nierówny.
... i tak dalej, i tym podobnie...
Zmniejsz detale lub kup lepszą kartę. Tyle.
@down: A racja, pardon, nie zauważyłem słowa "mobility". No to już w ogóle kiszka. Karty mobilne są dużo słabsze niż desktopowe odpowiedniki... Przykro mi.
Czymkolwiek by nie był - nie podkręci parametrów karty graficznej ;)
Osobiście odradzam ci nawet próbowanie. Mój, niedziałający już PC wyciągał minimalne ustawienia graficzne w strasznie niskiej rozdzielczości. Dało się grać, ale grafika nie powalała.
Kupiłem wersję na Xboxa i stwierdzam, że pomimo tego, iż grafika jest gorsza niż najwyższe ustawienia na PC to i tak jest śliczna. Odpuść sobie, pograsz u jakiegoś znajomego, albo jak będziesz miał lepszy sprzęt. Przecież świat się od tego nie zawali.
Racja, i tak pożyczane XDDD
Ale trochę szkoda, jednak. Teraz znów mnie od Kanadyjczyków wyzywać będą, że tylko w RPGi of BioWare, a nie jak Polak, w Wieśka
Witam. Mam problem gdyż zakupiłem dzisaj wiedzmina edycje rozszerzoną. Wszystko pięknie się zainstalowało lecz po uruchomieniu gra mi się zacina myszka chodzi bardzo wolno co mnie irytuje. Dodam iż komputer ma 2 miesiące jest to MSI GT60 i5 oto link do jego parametrów laptopa [link] Co mam zrobić żeby wszytko działało jak należy?
[link] [link] [link]
[18]Jak masz laptopa ( zintegrowaną kartę graficzną) to w Wiedźmina sobie nie pograsz
Nie wiem czy mam zintegrowana podałem parametry laptopa. gra mi się włancza ale zacina