Witam którą grę bardziej polecacie Wiedźmin 2 czy Skyrim . Chce sobie którąś kupić i pograć chodzi mi głownie o fabułę i ogólnie grywalność .
Pozdrawiam i z góry dzięki za odp !!!
Skyrim
Fabuła - Wiedźmin 2
Eksploracja - Skyrim
Grałeś w Wiedźmina 1? Jest lepszy od obydwu gier razem wziętych.
Skyrim, jeśli Cię interesuje jedynie łażenie bez celu po świecie, odkrywanie jaskiń, rozwijanie postaci itd.
A Wiedźmin jest fabularnie lepszy, ale nie uświadczysz otwartego świata, ale za to masz ciekawe postaci, fajne fabularne questy i historię, w której będziesz mógł dokonać wielu wyborów moralnych. Choć myślę, że warto by było znać pierwszą część!
Wiedźmin ma ciekawszą fabułę, postacie, itd. Skyrim pozwoli ci na wiele godzin rozgrywki. Masz tu ogromny świat i mnóstwo rzeczy do zrobienia.
Krótko mówiąc:
fabuła - Wiedźmin 2
eksploracja, długość rozgrywki - Skryim.
Musisz sam wybrać.
Jak wolisz fabułę, to Wiesiek.
Bierz wiedzmina jest lepszy.
Wiedźmin nie dorasta Skyrim'owi do pięt.
Grałem w obie i bez wahania wybrałbym TES'a. Z Wiedźmina bardziej podobała mi się pierwsza część, drugą przeszedłem i nawet zacząłem grać na Mrocznym poziomie, ale już nie starczyło mi sił. do kontynuowania.
Wiedźmin na + ma fabułę, wyraziste postacie i słowiański klimat. Wszystko pozostałe lepsze u Skyrima.
Kiedy zacząłem grać w Skyrima, ten świat autentycznie mnie przeraził. Aż nie chciało mi się wierzyć, że kiedykolwiek w jakiejkolwiek grze będzie tak ogromny, wyrazisty świat. W innych grach zwiedza sie właściwie jedynie miasta, a w późniejszych etapach gry cały czas tylko teleport/ szybki transport. Tutaj przemieszczanie się jest autentyczną frajdą. Mimo, że są wozy i teleport, ja wolę pójść na piechotkę, po drodze wpaść do Gajkyne pooglądać zorze polarne czy na Gardło Świata spojrzeć na góry i pogadać z Fronczewskim :D Gra jest po prostu genialna, i mimo ze złożoną fabułą nie grzeszy, to grywalnością, klimatem, a także dowolnoscia poczynań miażdży wszystko inne. No bo w mało której grze można zabić Cesarza Skyrim. Wiedzmina 2 tez przeszedłem i był super pod względem fabularnym. Była to jednak jedyna kwestia w jakiej przewyższał Skyrima, bo cała reszta zdecydowanie jest po stronie TES-a.
Jeśli chodzi o fabułę Wiedźmin lepszy ,i do tego ten polski klimat,lecz jest krótki zabawa max na 20 -25 godzin (pod warunkiem że będziesz chciał trochę połazić choć dużo tego nie ma) Skyrim to gra na ponad 250 godzin lecz fabularnie gorsza od Wiedźmina ,ale jak przyłączysz się do Mrocznego Bractwa Lub Gildii Złodziej wtedy jest ciekawie
Również polecam Wiedźmina, jeśli chodzi o fabułę rewelacja lecz jestem też tego zdania , że po zakończeniu sprawdź koniecznie też Skyrim ; ) Oby dwie warte są uwagi .
[14]
PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
Daggerfall - gra która przebija zlożonością Skyrim z 10 razy, a świat ma większy niż wszystkie wydane gry do tej pory RAZEM
Morrowind- musisz zaciukać BOGA a możesz nawet 3 + Lorda Daedr(btw w oficjalnej lini Viveka zaciukali, przez co Morrowind odparowało :D ) gra nadal ZNACZNIE większa i skomplikowana niż Skyrim
tak więc, nie nie miażdzy. To takie uproszczone rozmyte cuś, targetowane pod konsolowych casuali
Co nie znaczy że Skyrim nie lubię, wprost przeciwnie. Jest bardzo dobry, lepszy niż Obliwion. A mógł być BOSKI ;_;
@up: ja nie twierdzę, że jest największy, tylko że najlepszy. Takiego zróżnicowanego, żyjącego i ogólnie pięknego świata nie znajdziesz nigdzie indziej. I to musisz przyznać ;) Nigdzie też nie pisałem o skomplikowaniu.
Wiedźmin 2 jest dobry, ale Skyrim to dla mnie w chwili obecnej najlepsza jak dotąd gra w settingu fantasy.
kupiłem wiedźmina obydwie części zacząłem od jedynki oczywiście i powiem że bardzo fajna gra!!!
WrednySierściuch gimbus(tzw. ps3fan) dostał od bogatego taty gierkę i teraz się podnieca. Gdy wyszedł morrowind to on dopiero raczkował...
[4] W pełni się zgadzam.
Cholera, ciężki orzech do zgryzienia- obie gry są fenomenalne. Mimo wszystko jednak chyba wybrałbym Wiedźmina. Fabuła i główny bohater wciąga jak bagno, gra jest rewelacyjna. Skyrim również, ale mimo wszystko aż tak nie zasysa poprzez brak w sumie powiązania z postacią jak stary dobry Geralt Roger Eryk du Haute-Bellegarde (Tak, takie sobie imię wybrał białowłosy).
Autor wątku napisał już, ze zakupił Wiedźmina 1 jak i 2 i jest bardzo z tego zadowolony więc nie ma co dalej już mu doradzać , zrobił dobrze ale mimo to jimmy18 sprawdź kiedyś Skyrima ; )
@trudnezycie: jesteś 1 (słownie: jeden) rok ode mnie starszy. Tak więc myślę, że wyzywanie mnie od gimbusów jest trochę nie na miejscu. Ja przynajmniej staram się pomóc, a nie tak jak ty tylko hejtować i wszystkim się żalić, jakie to masz ciężkie życie. Naprawdę nikogo to nie obchodzi. Idź się uczyć, zamiast wypisywać głupie komentarze, a może kiedyś też będziesz mógł sobie kupić Skyrima. Chociaż z takim charakterem, poziomem inteligencji i podejściem do życia prędzej wylądujesz w rowie zapity na śmierć, niż coś osiągniesz...
Może trochę odkopię ten temat i dodam coś od siebie.Ja osobiście przeszedłem po parę razy i Skyrima i Wiedźmina i muszę stwierdzić,że są to ry należące do tych wybitnych.Trudno mi jednogłośnie stwierdzić co jest lepsze,ale spróbuję.Na Wieśka 2 czekałem z utęskieniem.Niestety Redzi zrobili coś dziwnego,mianowicie zniszczyli to co było piękne w jedynce.Czyli klimat i walkę(a raczej jej animacje).Muszę przyznać,że Wiedźmin 1 jest najlepszą grą w jaką grałem,dlatego narzekam na dwójkę.Całkowicie niepotrzebnie!W2 też jest grą,która mnie pochłonęła na długie godziny.Posiada wielowątkową fabułę i wysoką grywalność.Niestety kolorystyka tej gry została zniszczona względem tej,którą mieliśmy przyjemność oglądać w jedynce.Z drugiej strony nadrabia głównym wątkiem fabularnym,który nadal stoi tu na bardzo wysokim poziomie.Wracając do Skyrima-w tym tytule urzekł mnie ogromny,piękny,klimatyczny,pełen questów świat.Skyrima przechodziłem 3 razy,starając się wykonywać wszystkie zadania.Pomimo tego za każdym razem odkrywałem coś nowego,coś czego jeszcze nie widziałem.Skyrim jest bardzo złożony,a szczególnie z dodatkami.Co prawda posiada też swoje wady,ale nie dokuczją tu aż tak.Może główny wątek fabularny został trochę zaniedbany,ale gra nadrabia ogromnym i wciągającym światem.Wiem,że Ty już wybrałeś,którą grę kupić i powiem Ci szczerze,że ja też tak bym postąpił,bo Wiedźmin 1 gniecie Skyrima i dwójkę razem wziętych,tak jak pisał raziel88ck.Rozpisałem się tutaj tylko po to,aby pomóc komuś innemu przy wyborze gry i wyrazić swoją opinię(rok po zakupieniu przez Ciebie gry :D Fuck logic.Mam nadzieję,że ktoś mający taki dylemat jaki miałeś Ty nie będą zakładać nowego wątku i po prostu wejdą tutaj :-)
Stary obie gry po prostu super, każda ma wady i zalety np. skyrim - wielki świat, genialny wątek główny, wspaniała oprawa graficzna, cała masa bardzo udanych questów, przyjemnie trudna na mistrzu. W Wiedźminie mniejszy świat, nudniejsza i bardziej monotonna, ale świetna grafika, ciekawe NPC i mały grubas podobny do dwemera. ,,JA" wybieram Skyrim. A ty.....
Ja tylko ci powiem że bardziej polecam, Skyrim
ze względu na:
-Obszerny świat
-Długość gry
-Wyposażenie Np: zbroje , miecze
-Bardzo Dobre Misje
-I Wiele Innych
Jak dla mnie Skyrim - 9.5/10
Wiedźmin 2 - 9.0/10
Ale najpierw zagraj w The Elder Scrolls V: Skyrim
Również Wiedźmina Też Polecam