Witam
Instaluję sobię Wiedźmina 2 ,wszystko jest oki dopóki nie próbuje zagrać.
Włączam grę odpalam nowa gra ,wszystko na początku jest oki ,ale tam gdzie powinien się zacząć ten filmik gdzie Geralt ucieka (chyba) słychać tylko dźwięki i jest czarny ekran.
Jak wyjdę z gry ctrl+alt+del to po chwili czekania będę miał scenę w lochu i tamtą rozmowę ,ale po wybraniu jakiejkolwiek opcji w drugiej kwestii ,zaczyna mi się coś ładować i robi się czarny ekran i znowu słychać tylko dźwięki.
Szukałem na googlach i w innych miejscach odpowiedzi ale nikt nie rozwiązał tego problemu.
Sterowniki mam najnowsze do Radeona x1950 Pro.
Sprzętu na pewno nie mam za słabego bo jak odpaliłem grę na średnich detalach to ta scenka w lochu nadal działała (po kombinowaniu) i grafika była ładniejsza.
Brat ma takiego samego kompa (nawet może troszkę gorszego) ,a działa mu gra ładnie.
Oczywiście gram na oryginale i na najnowszym patchu ,a do tego używam XP SP3.
(Intel Core 2 Duo 2.33 GHz, 2GB RAM ,Radeon x1950 Pro 512MB)
Proszę o pomoc lub jakąś radę.
Ale nie kumam - na srednich ci chodzi i widac, a na wysokich (?) nic?
na wysokich nawet nie odpalałem ,ale to nie ma znaczenia
chodziło mi o to ,że działa mi na niskich i średnich na pewno więc raczej ze sprzętem problemów nie będzie
a dalej to tak jak pisałem ,
działa mi tylko da pierwsza scena w lochu ,potem nic zupełnie i jest czarny ekran
nic to nie daje
teraz zauważyłem też jak odpala mi się ten filmik "Dzień Szturmu" to jest początek tylko i potem zacina się i koniec
Reinstal i tyle. Cos nie bangla. :)
Znaczy sie gry, nie systemu, bo jak rozumiem inne dzialaja?
Tak ,inne działają ,ale reinstall już robiłem i nic nie pomogło ;/
Wez w ustawieniach grafiki (w launcherze) wyłącz/zminimalizuj wszystko, odpal gre, jezeli chodzi to zacznij włączać poszczególne bajery - za kazdym razem 1 - zajmie Ci to 15 minut, ale dojdziesz ktory element powoduje problem.
Niestety to też nic nie pomogło.
Chyba pozostaje mi reinstall systemu ,bo może jakiś syf jest zainstalowany niepotrzebny.
Poczekaj - wrzuc najnajnowszy DirectX i przeinstaluj kodeki oraz stery do karty.
Jak to nie pomoze to wtedy juz tylko system sie ostanie jako winny :)
Ke? Radeon x1950 Pro 512MB, 2 GB ramu? Jak ty z taki sprzętem chciałeś pograć? Jest on dużo za słaby.
Gdybyś potrafił czytać to nie pisał byś takich głupich komentarzy.
Wyraźnie napisałem ,że mój brat ma takiego samego kompa i mu ładnie śmiga.