Wiedźmin
Mam pytanie czy jeśli nie grałem w Wiedźmin I to odnajdę się w Wiedźminie 2. Chodzi mi o to czy nie grając w pierwszą część bez problemu i wyszukiwaniu w internecie postaci/lokacji/wydarzeń/przedmiotów dam sobie rade w II część. Dodam że czytam książkę Sapkowskiego: Ostatnie życzenie. Takie podstawy o wiedźminie to wiem ale o resztę pytam :) Mam zamiar kupić drugą cześć i nie wiem czy się opłaca
Czyli mogę kupić Wiedźmina II i grać nie przejmując się fabułą z jedynki(jeżeli taka jest ) :)
Dlaczego nie zagrasz w pierwszego wiedźmina? przeca to taka cudna gra jest.
fabularnie o poziom lepsza od 2
Może tak ale moje oczy nie dadzą rade tej grafice. Nie mówię że oceniam grę po grafice ale wiesz.. Poza tym dwójka ma lepszą mechanikę gry jest bardziej rozbudowana i do tego tańsza. Wolę dwójkę
ehh.. szkoda słów na Ciebie, zatem nie graj w jedynkę po prostu nie jesteś godzien, najlepiej zrobisz jak w ogóle zostawisz wiedźmina w spokoju :)
Patrzenie na grafikę w Wiedźminie... Boże, widzisz i nie grzmisz. Tak jak napisał [7], nie jesteś godzien by zagrać w Wiedźmina. Rozumiem gdyby to była gra z 2000 roku albo wcześniej ale tam grafika jest na prawdę spoko, a mechanika gry IMO jest lepsza w W1. Style chociażby są świetne.
Ważne że ty jesteś najlepszy. I w wszystko grasz.
Dzięki, miło mi to słyszeć
Ważne że ty jesteś najlepszy. I w wszystko grasz. Mi jedynka nie podchodzi i tyle.
Smutno mi się robi. Zamykam temat
Zresztą pytanie było inne a nie w jaką część będę grał
Wgraj lepsze tekstury i mody i grafika w jedynce nie będzie ci przeszkadzać, choć bez nich i tak nie powinna bo na najwyższych detalach gra wygląda imo w porządku.
Oglądałem Screeny z GRY-OnLine to tak trochę nie ciekawie wygląda. Jednak nie ocenia się książki po okładce. Zobaczę zresztą miałem Wiedźmina kupić w Biedronce za 15zł ale oczywiście nie było i nie wiem czy nie lepiej kupić W2 za 30zł premium/edycja rozszerzona.
Ja pamiętam jak dostałem Wieśka na jakąś tam okazję i mój komputer nawet mi go nie pozwalał zainstalować.
Prawie dwa lata leżał na półce i później robiłem tylko "wooow, ale grafa, wow, ale gra, wow, super".