Wasteland 2 pomoc milicji grzechotników

Forum Gry RPG
Odpowiedz
23.10.2014 14:08
Predi2222
1
odpowiedz
Predi2222
101
CROCHAX velox

Wasteland 2 pomoc milicji grzechotników

Jak dostać się do posterunku grzechotników na mapie dolina tytana(?). Doszedłem do posterunku chyba 1, tam gdzie jest ten sklepikarz od fanatyków kościoła grzyba i żeby przejść dalej to muszę ze sobą prowadzić tego ich hmm powiernika(?). Z tym że jak grzechotniki mnie zobaczą z nim to odrazu strzelają.

Jak się tam do nich dostać ?

23.10.2014 14:29
2
odpowiedz
zanonimizowany561661
45
Senator

zostaw go wcześniej i idź jedną postacią :)

23.10.2014 14:42
Sir klesk
3
odpowiedz
Sir klesk
269
...ślady jak sanek płoza

Tajemnicza postac spotkana na poczatku lokacji ostrzega Cie, ze napotkani czlonkowie Milicjii jeszcze nie wiedza o Twoim znaczeniu dla ich lidera i najprawdopodobniej potraktuja Cie jak kazdego innego sprzymierzenca mnichow. Ja ich wystrzelalem wszystkich a gdy dotarlem do kryjowki i znalazlem/otworzylem wejscie byli troche wkurzeni ale i tak moglem wejsc i przyjac misje sabotazu glowicy. Ostatecznie i tak pomoglem Mnichom. :)

23.10.2014 15:42
SULIK
4
odpowiedz
SULIK
270
olewam zasady

mnich zawsze może mieć "wypadek" i nikt nie dowie się co mu się stało :)

23.10.2014 15:47
Predi2222
5
odpowiedz
Predi2222
101
CROCHAX velox

Chodzi o to żebym dotarł do tego posterunku i mógł od nich przyjąć misję.

23.10.2014 16:28
Sir klesk
6
odpowiedz
Sir klesk
269
...ślady jak sanek płoza

pisalem na szybko przed wyjsciem z domu i zapomnialem dodac, ze mozesz miec przy sobie mnicha w momencie otwierania kryjowki - po prostu odrazu go zastrzela. Ja gralem tak, ze wyczyscilem wszystkie patrole Milicji ale chcialem ich wysluchac wiec pozwolilem im zabic mojego ochroniarza. Skonczylo sie tak, ze wszyscy byli do mnie niechetnie nastawieni (sekciarze za utrate jednego z najlepszych braci a grzechotniki za pomoc tym pierwszym i wystrzelanie zwiadowcow)

z tego co pamietam to probowalem zagadac z dwoma grzechotnikami chowajacymi sie przy pierwszym posterunku ale nawet bez mnicha w druzynie nic sie nie dzialo.

23.10.2014 17:13
Predi2222
7
odpowiedz
Predi2222
101
CROCHAX velox

A jak otworzyć wejście do ich kryjówki ? Gdy próbuje użyć tej "skrzynki" obok wejść to włącza się alarm i grzechotniki mnie atakują. Nie wiem czemu ale zhakować się nie da mimo iż mam hakera na 6 poziomie.
W poradniku jest coś o wózku górniczym ale tutaj to nie wiem co robić z nim.

23.10.2014 18:35
Sir klesk
8
odpowiedz
Sir klesk
269
...ślady jak sanek płoza

najpierw musisz uzyc umiejetnosci Elektryka zeby rozbroic alarm a dopiero potem mozesz brac sie za hakowanie. W poradniku twierdza, ze mechanizm w wozku mozna odkryc majac odpowiedni poziom percepcji. Pamietam, ze specjalnie podbilem ten atrybut u jednej postaci do 8 ale nie przynioslo to zadnego efektu. w skrocie: uzylem umiejetnosci elektryka i hakera zeby sie do nich dostac.

A i jak zapytaja kim jestescie to grzecznie odpowiedz bo inaczej Cie zaatakuja. :)

23.10.2014 18:37
Predi2222
9
odpowiedz
Predi2222
101
CROCHAX velox

[8] Dzięki, czyli niepotrzebnie trzepię percepcje dla postaci. Na ile trzeba mieć elektryka i hakera żeby to zadziałało? Hakera mam na 6 i jest 0 niewykonalne.

23.10.2014 19:45
Sir klesk
👍
10
odpowiedz
Sir klesk
269
...ślady jak sanek płoza

Spoko nie boj zaby, percepcja jeszcze Ci sie przyda. :)
co do wymaganego poziomu elektryka i hakera to niestety nie pamietam ale watpie zebym mial jedno i drugie rozwiniete powyzej 6-7 na omawianym etapie gry. Mialem juz na bank gadżet dajacy -1 czujnosc +1 haker i wiem, ze otwieralem majac 14% szansy na sukces, takze musisz byc juz blisko.

24.10.2014 12:25
Predi2222
11
odpowiedz
Predi2222
101
CROCHAX velox

No i dupa :P jak udało mi się elektryka na 7lvl zrobić i 30% na rozbrojenie tej skrzynki (po 10 razie udana) to teraz nie mam kim jej otworzyć, a z tego co rozumiem to do otwarcia potrzebny jest kasiarz na co najmniej 5-6 lvlu.

Brilliant, just brilliant...

24.10.2014 15:49
Flyby
12
odpowiedz
Flyby
255
Outsider

Tak nawiasem, aby funkcje elektryka i hakera działały jak należy, oprócz percepcji potrzebna jest koordynacja ;)
Te podstawowe atrybuty o których zwykle się zapomina, są niezbędne do funkcjonowania wielu umiejętności..

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl