Tak jak w temacie.
No ja np. Battlefield: Bad Company 3, Half-Life 3 I też przygarnąłbym Max Payne 4 jak i RDR 3 oraz ścigałkę NFS: Underground 3.
W Mass Effect "4" z prawdziwego zdarzenia. Tak, wiem, że "piątka" jest w produkcji, ale patrząc po ostatnich wyczynach Bioware'u mam duże wątpliwości co do nadchodzącej części.
Well, w żadne.
* a nie, sorry - zagrałbym w ME5, kolejnego TESa oraz Drakensang 3. A szczególnie w H&D 3.
Jak mamy skoro nie mamy? Ostatni dobry Fallout to 2. Trójki nie widziałem.
W sumie tak naprawdę to w Arcanum 2 (może być też pożądany remake)
No i nowego izometrycznego (lub 3d w stylu BG3 o ile dalej turowego) Fallouta ale nie od bethesdy. I jak wyżej porządny remake pierwszych dwóch części też da radę zamiast kontynuacji.
W sumie moje jedno marzenie czyli porządne JA3 się spełniło jakiś czas temu, EU5 w drodze, V3 też nie dawno miała premierę. W sumie dostaję większość kontynuacji, które chcę.
Kontynuacje gier:
The Library of Babel
Balrum
Northern Journey
klasyczny Thief
Eastshade
Legend of Grimrock 2
kolejny Dishonored
Ghost of a Tale
Quern
ARX Fatalis
Drakensang
Severance: Blade of Darkness
Jade Empire 2 z całą pewnością.
Prawdziwa trzecia część Baldur's Gate. Obecną trójkę uważam za świetną grę jednak nie jest to w moim odczuciu trzecia część trylogii.
Tyranny 2. Kurde to taka szkoda, ze nigdy nie powstanie 2 czesc. Pierwsza czesc jest naprawde masakrycznie niedoceniona.
Kotor 3 . Nie rozumiem dlaczego to nigdy nie doszlo do skutku. Ludzie mowia, ze online wersja to KOTOR 3,4,5. Ogralem, ale przez gameplay MMO to nie to samo.
Days Gone 2. Nigdy nie zrozumialem podejscia Sony do tej gry. Od samego poczatku Days Gone bylo traktowane przez Sony jak niechciane kaczatko. Kontynuacja byla by naprawde cieplo przyjeta. Zwlaszcza, ze nie ma takiej 2 gry z takimi mechanizmami. Walka z horda to naprawde bylo cos nowego.
Tak na szybko parę gierek, których chętnie bym zobaczył kontunuacje: Half-Life, Days Gone, Legacy of Kain, Jade Empire, Starcraft, Evil Within, Dishonored, Deus Ex.
Kolejny thief.
Freespace 3.
En Garde! 2, albo jakiś DLC, cokolwiek - bo gra jest świetna, ale żałośnie krótka.
Die by the sword 2
Carmageddon ze współczesną grafiką to było by coś :)
Warcraft IV, Starcraft III.
Jakieś nowe Wormsy w 2D też bym przygarnął.
O jejku, trochę tego jest. Kolejność nieprzypadkowa:
1. Deus Ex
2. MDK
3. Pillars of Eternity
4. Gothic
5. Half-Life
6. Max Payne
7. Project I.G.I.
8. Dishonored
9. Dungeon Keeper
10. Arcanum
Uncharted
Counter Strike
Half Life
The Elder Scrolls
Deus Ex
Fallout 3
Deus Ex 3
Deus Ex 6
Gothic 3
Thief 4
Bloodborne 2
Sleeping Dogs 2
Mars: War Logs 2
Bully 2
I'm Alive 2
Aquaria 2
Icewind Dale
Baldurs Gate
Jade Empire
Dungeon Siege
Half Life
Soldier of Fortune
Emperor Battle of Dune
Commandos
Fable
Vampire the Masquarade Redemption
Jedi Knight. Oczywiście z multi.
Days Gone 2, zwłaszcza po tym cliffhangerze.
Half Life 3, podobny powód.
FEAR (ale wolałbym restart)
Deus Ex
Thief (tez raczej restart bo ten 2014 byl mocno sredni)
Airfix Dogfighter 2 (gra dziecinstwa)
Prince of Persia (ale cos na wzor trylogii piaskow)
Prey 2 (najlepiej kontynuacje jednego jak i drugiego)
BioShock
The Darkness 3
Condemned 3
Dead Space 4
Max Payne (choc tutaj w sumie bez sensu bo trojka wszystko pieknie zamknela, ale to moja ulubiona seria gier)
Castlevania: Lords of Shadow 3
L.A NOIRE 2
Manhunt 3
Bully 2