W jakie gry chcielibyście pograć a nie ma ich kontynuacji?
Tak jak w temacie.
No ja np. Battlefield: Bad Company 3, Half-Life 3 I też przygarnąłbym Max Payne 4 jak i RDR 3 oraz ścigałkę NFS: Underground 3.
W Mass Effect "4" z prawdziwego zdarzenia. Tak, wiem, że "piątka" jest w produkcji, ale patrząc po ostatnich wyczynach Bioware'u mam duże wątpliwości co do nadchodzącej części.
Well, w żadne.
* a nie, sorry - zagrałbym w ME5, kolejnego TESa oraz Drakensang 3. A szczególnie w H&D 3.
Jak mamy skoro nie mamy? Ostatni dobry Fallout to 2. Trójki nie widziałem.
Ostatni dobry Fallout to 2
Totalnie się nie zgodzę, F:NV jest akurat fenomenalny. Zabugowany jak mało co, ale dalej to kawał wybitnej gry.
W sumie tak naprawdę to w Arcanum 2 (może być też pożądany remake)
No i nowego izometrycznego (lub 3d w stylu BG3 o ile dalej turowego) Fallouta ale nie od bethesdy. I jak wyżej porządny remake pierwszych dwóch części też da radę zamiast kontynuacji.
W sumie moje jedno marzenie czyli porządne JA3 się spełniło jakiś czas temu, EU5 w drodze, V3 też nie dawno miała premierę. W sumie dostaję większość kontynuacji, które chcę.
Kontynuacje gier:
The Library of Babel
Balrum
Northern Journey
klasyczny Thief
Eastshade
Legend of Grimrock 2
kolejny Dishonored
Ghost of a Tale
Quern
ARX Fatalis
Drakensang
Severance: Blade of Darkness
Jade Empire 2 z całą pewnością.
Prawdziwa trzecia część Baldur's Gate. Obecną trójkę uważam za świetną grę jednak nie jest to w moim odczuciu trzecia część trylogii.
Tyranny 2. Kurde to taka szkoda, ze nigdy nie powstanie 2 czesc. Pierwsza czesc jest naprawde masakrycznie niedoceniona.
Kotor 3 . Nie rozumiem dlaczego to nigdy nie doszlo do skutku. Ludzie mowia, ze online wersja to KOTOR 3,4,5. Ogralem, ale przez gameplay MMO to nie to samo.
Days Gone 2. Nigdy nie zrozumialem podejscia Sony do tej gry. Od samego poczatku Days Gone bylo traktowane przez Sony jak niechciane kaczatko. Kontynuacja byla by naprawde cieplo przyjeta. Zwlaszcza, ze nie ma takiej 2 gry z takimi mechanizmami. Walka z horda to naprawde bylo cos nowego.
Tak na szybko parę gierek, których chętnie bym zobaczył kontunuacje: Half-Life, Days Gone, Legacy of Kain, Jade Empire, Starcraft, Evil Within, Dishonored, Deus Ex.
Kolejny thief.
Freespace 3.
En Garde! 2, albo jakiś DLC, cokolwiek - bo gra jest świetna, ale żałośnie krótka.
Die by the sword 2
Carmageddon ze współczesną grafiką to było by coś :)
Warcraft IV, Starcraft III.
Jakieś nowe Wormsy w 2D też bym przygarnął.
O jejku, trochę tego jest. Kolejność nieprzypadkowa:
1. Deus Ex
2. MDK
3. Pillars of Eternity
4. Gothic
5. Half-Life
6. Max Payne
7. Project I.G.I.
8. Dishonored
9. Dungeon Keeper
10. Arcanum
Jest Overlord, duchowy spadkobierca.
War for the Overworld, Impire i serii Dungeons chyba jest bliżej.
Uncharted
Counter Strike
Half Life
The Elder Scrolls
Deus Ex
Fallout 3
Deus Ex 3
Deus Ex 6
Gothic 3
Thief 4
Bloodborne 2
Sleeping Dogs 2
Mars: War Logs 2
Bully 2
I'm Alive 2
Aquaria 2
Icewind Dale
Baldurs Gate
Jade Empire
Dungeon Siege
Half Life
Soldier of Fortune
Emperor Battle of Dune
Commandos
Fable
Vampire the Masquarade Redemption
Jedi Knight. Oczywiście z multi.
A z gier niszowych to Prisoner of War, chociaż biorąc pod uwagę zakończenie gry nie mam pojęcia jak mogłaby wyglądać kontynuacja...
Remake już od dawna w produkcji, a wyjdzie pewnie pomiędzy gotikiem i wieśkiem, albo wcale. Wiele osób chciałoby żeby skopiowali mechaniki z Chaos Theory a będzie pewnie Blacklist bis : )))))))))))))
To super info.
Zagrałbym w taki Splinter Cell na nowym silniku.
Tak Chaos Theory to był ten ostatni prawdziwy Splinter Cell. Od Agent Double zaczęło to iść w dół. Niestety. Jeszcze Double Agent miał to coś na Xbox i PS2.
Nie grałem jeszcze w Double Agent (chociaż
Zależy który Double Agent, bo ten z wersji PS2/Xbox to taki dopakowany Chaos Theory którego warto zagrać choćby na emulatorze. Bo kiedy kończy się Chaos Theory jest mi smutno i właśnie DA jest świetnym przedłużeniem. Natomiast Podwójny Agent na nowszych konsolach i PC już wiele stracił, bo był innym tytułem.
Days Gone 2, zwłaszcza po tym cliffhangerze.
Half Life 3, podobny powód.
FEAR (ale wolałbym restart)
Deus Ex
Thief (tez raczej restart bo ten 2014 byl mocno sredni)
Airfix Dogfighter 2 (gra dziecinstwa)
Prince of Persia (ale cos na wzor trylogii piaskow)
Prey 2 (najlepiej kontynuacje jednego jak i drugiego)
BioShock
The Darkness 3
Condemned 3
Dead Space 4
Max Payne (choc tutaj w sumie bez sensu bo trojka wszystko pieknie zamknela, ale to moja ulubiona seria gier)
Castlevania: Lords of Shadow 3
L.A NOIRE 2
Manhunt 3
Bully 2
Z tej okazji pragnę po raz kolejny przypomnieć, że historia amerykańskich żołnierzy z Brothers in arms nadal nie ma swojego zakończenia. Aczkolwiek po ostatnich odpałach Randy'ego mój entuzjazm spadł do zera i nawet na przecenie bym tego nie tknął.
World in Conflict
Sacrifice
Quarantine Road Warrior
Sanitariun
Duke Nukem
KKND
Jakie to ma znacznie gdy 90% takich kontynuacji to byłyby gnioty?
Moze producenci gier przez to nie tworzą kontynuacji?
Bo kiedyś gry robiono z serca a dziś robi się je dla kasy. I przez to wychodzą gnioty.
Jeszcze "może" R* trzyma się tej zasady, że robią to z serca.
Czy aby koniecznie?
Westlandy wyszły po latach i wyszło nieźle, zwłaszcza trójka jest udana. Jagged Alliance 3 też było po latach miernych odsłona naprawdę udane. BG3 to gra wspaniała. I jeszcze całkiem sporo udanych powrotów po latach się znajdzie (X-com 2, Prey itd.).
Wychodzi cała masa dobrych gier ciągle, po prostu wiele ludzi koncentruje się na tych rozczarowujących bo mają dużo reklam, a potem narzekają, że kiedyś to były gry a dzisiaj to już nie ma gier.
A ja na pewno w te gry z listy, którą od pewnego czasu tworzę:
Chyba najbardziej jedna z nich - Darklands.
To i ja coś dorzucę:
- Gorky 17 (normalna turówka a nie te skradankowe, które swoją drogą też miały swój urok, no ale to nie to)
- Murdered: Soul Suspect (niekoniecznie sztywna kontynuacja, ale coś powiązanego o podobnej rozgrywce)
- Anachronox, Dink Smalwood, Reventant...
w sumie to za dużo jest takich gier które dobrze wspominam.
Two Worlds. Tak jedni powiedzą, że średniaki ale ja uwielbiam "jedynkę" jak i "dwójkę". Do tej pory boli mnie, że nie powstanie Two Worlds 3. Ehhhh.....
Próbowałem w to grać, niestety nie dałem rady grać dłużej w tą gre :C
Wkurzały mnie duchy zabitych potworów, i brak używania teleportów na koniu
No ja za to bawiłem się wyśmienicie i co jakiś czas sobie wracam. Głównie do pierwszej części. Kiczowate to i niedopracowane ale czuć tam chęć zrobienia czegoś fajnego i swojego. Widać zresztą dużo skok jakości pomiędzy TW, a TW2. Bardzo żałuję, że nie mogli pokazać się przy TW3.
Pierwsza część ma jakiś taki fajny klimat. No i lokacje zróżnicowane jak cholera.
Another World 2 - uważam, że ta gra zasługuję na pełnoprawną kontynuację w nowej rzeczywistości cyfrowej (wiem o Heart of the Alien, ale można je uznać za niekanoniczną). A wcześniej remake jedynki
Enter the Matrix 2 lub podobną grę w uniwersum matrixa o podobnym gameplayu
Fable 3 (wiem, że wyszła trójka, ale to nie miało nic wspólnego z Fable 1 i 2, wolałbym prawdziwą trójkę)
Total Overdose 2 - mój ulubiony klon GTA, mega super zrobiono akcję
Pentiment 2 - dobrze się bawiłem, chętnie bym zagrał w coś podobnego
Red Dead Redemption 2 - chciałbym zagrać w sequel (a może nawet prequel) pierwszej części RDR, ale podobnie nastawiony na akcję, a nie dialogi i skórowanie
Disco Elysium 2 - może być prequel
Messiah 2 - w sumie fajny pomysł na grę, tylko słabe wykonanie. Chętnie bym zagrał w solidny sequel
Sid Meier's Pirates! 2025 - już czas, moja ukochana seria gier, przydałaby się po 21 latach nowa odsłona
Half life 3- chyba wiadomo
portal 3- dwójka była świetna, więc myślę że trójka dodałaby coś nowego
rayman 4- niby szalone króliki to jest czwarta część, ale to był crap a szalone króliki 2 mimo tego że nie grałem to pewnie są jeszcze gorsze
Kilka już pozostali wymienili ale na pewno dodałbym:
- Quarantine
- Pacific Strike
Ja tam ciągle czekam na remake Max Payne. Dwójkę uwielbiam, choć w pierwszą część jeszcze nie grałem.
Kontynuacje Nexus: The Jupiter Incident i Sid Meier Pirates!