W co interesującego zagrać na Geforce 4 MX?
Jesteście w tanie przytoczyć jakiś interesujący Tytuł do uruchomienia na tym archaizmie ? Wlasnie ukończyłem BloodRayne'a (jedynkę) i gra mi sie bardzo podobała. Może coś w ten deseń znacie? Jestem jednak otwarty na wszelkie sugestie.
Blade of Darkness kojarzysz? Jak nie, to polecam.
https://www.gry-online.pl/gry/severance-blade-of-darkness/zea76#pc
Ja ze swojej strony polecę Ci https://www.gry-online.pl/gry/no-one-lives-forever-2-a-spy-in-harms-way/zd1d7a#pc. Kiedyś grałem w nią z kumplem w coopa po sieci i było mega.
Na podobnej machinie u rodziców grywałem w Thiefa 1/2 plus świetne fan-misje do zassania z neta. Gry na lata.
Heavy Metal F.A.K.K. 2 z piękną Julią w roli głównej. A jak kolega wcześniej napisał Blade of Darkness. Takiej grywalności i systemu walki mogą pozazdrościć współczesne produkcje.
Legacy of Kain: Blood Omen -> Soul Reaver -> Blood Omen 2 (ta ostatnia ewidentnie najgorsza, ale i tak nie jest złym tytułem).
I proszę, masz grania na kilka dobrych dni.
Do tego emulator PSX, Castlevania: Symphony of the Night i kolejne kilka dni z głowy.
Jak lubisz cRPG to zdecydowanie Morrowind.
GeForce 4 MX? to byly maszyny, wolniejsze od gieforców trójek :D
eh, same łezki dzisiaj, najpierw filmik z unreala tournamenta 1, teraz geforce 4 mx - co dalej?
kiedys to byly czasy...
GeForce 4 MX? to byly maszyny, wolniejsze od gieforców trójek :D
Wydajnościowo były porównywalne, ale niestety były oparte na starej technologii rodem z GF2, a tym samym nie wspierały shaderów.
Ja przez długi czas miałem GF2 pro, który był mniej więcej tym samym co szybsze wersje 4 MX.
Z gier, które chodzą bardzo dobrze na tej karcie:
- Unreal Tournament 2004 - max detale 1024x768,
- HL2 - wysokie detale 1280x1024 ok. 40-60 fps. Nie uświadczysz jednak efektów shaderowych. W tej chwili nie wiem nawet czy w ogóle da się uruchomić HL2 na tym GPU, bo swego czasu Valve podniósł wymagania co do gier na Source.
- Max Payne 1 i 2,
- Call of Duty 1 i 2,
- Gothic 1 i 2,
- Diablo 2,
- Giants: Citizen Kabuto,
- TES: Morrowind,
- Bloodrayne 1 (dwójka nie uruchomi się),
- Jedi Academy,
- AvP 2,
- MoH: AA,
- Warcraft 3,
- Rayman 2 i 3,
- XIII,
- Postal 2,
- Beyond Good and Evil,
- Far Cry - śmiga na średnich,
- Ghost Master,
- Civilization IV,
- Need for Speed: Hot Pirsuit 2,
- FIFA, NBA, NHL itd... tak do 2005,
- GTA III, Vice City, San Andreas,
- Mafia 1,
- Hitman: Contracts i wcześniejsze,
Gry, które działają dobrze tj. min. 20 fps, choć trzeba grać w 640x480 lub 800x600,
- Prince of Persia: Warior within oraz Two Thrones, uważaj jednak na Sands of Time, bo ich nawet nie uruchomisz,
- World of Warcraft,
- Doom 3,
- NFS: UnderGround 1 i 2, oraz Most Wanted - jak zmniejszysz detale, to będziesz miał 60 fps,
- KOTOR 1 i 2,
Ogólnie uruchomisz 99% gier wydanych do 2004 r. włącznie, chyba jedynym wyjątkiem jest wspomniany Sands of Time. Później bywało już różnie. Z gier po 2007 nie uruchomisz nawet większości tytułów indie, nie mówiąc już o wysokobudżetowych.
hm, także jestem nieco zasmucony; gro wymienionych gier (nawet te które działały na mojej 1 "czwórce" z 2002 roku ) nie chcą sie uruchomić teraz, nie wiem dla czego. Half Life 2, Far Cry, Call of Duty 2, wszystko to działało kiedyś.
Może to kwestia tego, że moja stara 4 MX miała aktywne chłodzenie i była "pełnowymiarowa" a obecna którą znalazłem gdzieś w czeluściach szafki wygląda jak do bardzo małego desktopa i posiada tylko radiator.
up: napewno wina patchy lub zbyt nowych sterownikow.
Może to kwestia tego, że moja stara 4 MX miała aktywne chłodzenie i była "pełnowymiarowa" a obecna którą znalazłem gdzieś w czeluściach szafki wygląda jak do bardzo małego desktopa i posiada tylko radiator
Jesli jest ten sam GPU, to znaczy ze to te same karty.
Co do ciekawych gier na ta karcioche, to polecam unikat - X Operations:
http://xoperations.freehostia.com/download.htm