Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Vandenberg's Legacy® | 363

początekpoprzednia12
18.08.2010 17:08
SULIK
201
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Ja jak co roku się deklaruję że będę, ale nigdy nic nie wiadomo :P
bo miałem swojego czasu 4 lata przerwy, a ostatnie dwa były takie, że wpadłem raz na 10 minut, a w kolejnym roku wpadłem z gorączką :D (i mnie uleczono gęstą wódą :P )

19.08.2010 00:44
Brisk.
😃
202
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

M!qś jeśli się gra dla samego klikania to nie :>

Choć i tego klikania tak dużo nie ma, np wiemy, że jest jakaś tam walka, ale na tym się ta wiedza kończy, bo wszystko samo się robi :P

19.08.2010 00:49
Fett
203
odpowiedz
Fett
249

Nie wykręcać się przed piknikiem jakaś tam gierką

20.08.2010 10:58
Brisk.
😃
204
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

jakas tam gierka vs piknik, no no trzeba sie zastanowić :P

A do tego nie wspomne, że nie tylko w jakąś tam gierke obecnie grywam :D

30.08.2010 00:38
205
odpowiedz
Torn
101
Legend

Jakie brakuje, jakie brakuje? :)

Jestem, ale bardziej wirtualnie niż zwykle. Na piknik już nie zajrzę raczej, trochę teraz daleko mam.. Nie ma się co chwalić, bo to w sumie jest masakra a nie jakiś powód do chwalenia, bom wyemigrował i tyle.. Nie było roboty w kraju to zabrałem misia w teczkę no i...

Duchem wszak jestem nadal z Wami. Obiecuję, że jak będzie czas to coś skrobnę.
Pozdrowienia :)

30.08.2010 09:45
206
odpowiedz
zanonimizowany105240
85
Legend

Gdzie Cie wywialo?:)

30.08.2010 11:53
207
odpowiedz
Torn
101
Legend

Szkocja.

Nie jest źle, wszystko wygląda na dużo prostsze i takie w istocie jest. Nie twierdzę, że kraj idealny, bo mimo wielu fajnych rzeczy mają też sporo bubli (oni tu w ogóle kładą na wszystko .. - żyją sobie wolno, spokojnie, zrobi się, nie pali się; w wielu miejscach widać niedoróbki, ale też wiele rzeczy jest idealnie przemyślana - bardzo to nierównomierne) - tęskni się tylko za rodziną, a tak to raj (może akurat nie pogodowy - ale z drugiej strony upały mi zbrzydły trochę).

30.08.2010 11:59
Fett
208
odpowiedz
Fett
249

Torn - Pocieszę Cię, że w Polsce pogoda właściwie nie jest lepsza:P

Tak właściwie to czym wy się wszyscy zajmujecie ?:P

30.08.2010 12:09
209
odpowiedz
Torn
101
Legend

Słyszałem, że teraz macie ulewy itd. W sumie to skrajna ta pogoda się robi w PL.
A tu nawet jak jest 15 stopni to tutejsi chodzą w koszulkach i czasem w krótkich spodenkach. Zahartowani ostro są. Choć przyznam, że po jakimś czasie też już się grubo nie ubierałem, bo się zgrzać idzie. Pewnie to przez wyższą wilgotność.

Ja na razie nie pracuje w zawodzie, tylko musiałem zacząć od byle czego. Zawód też pasjonujący nie jest, nie wiem czy będę w ogóle czegoś szukać w nim, ale nie powiem - tutaj akurat stawiają na ludzi z wyższym, więc może się kiedyś trafić coś fajnego, na co po cichu jednak liczę.

Fajne jest to, że w dwie osoby zarabiające tu minimum można spokojnie sobie żyć i się o nic nie martwić, ba - jeszcze stać Cie na luksusy od czasu do czasu. Elektronika tania (w stosunku do zarobków), wycieczki za granicę tanie - jak zbrzydnie mi już ta ich pogoda (a to pewne, bo Polak to zawsze chce żeby było ciepło jak jest zimno i vice versa) to się gdzieś przejadę z dziewczyną.. Już nawet nie mówię co by było jakby się zarabiało więcej niż minimum. No, ale na początku trzeba się trochę spocić, żeby potem było lepiej.

Tutaj mogę sobie z dziewczyną mieszkać i samemu wszystko opłacać, a w PL to raczej niemożliwe. Jeszcze trzeba pracę mieć, a wtyk za dużo nie mam, toteż nic fajnego znaleźć nie mogłem (ba, nawet najzwyklejszej posady dostać nie mogłem, na stacji czy w jakimś markecie..). Tak to rysowała nam się przyszłość niepewna, na garnuszku u rodziców, a w najlepszym razie i tak trzeba by z nimi mieszkać dosyć długo, a to żaden fun na dłuższą metę. Spotkania też rzadkie, bo ona z innego miasta i widzieliśmy się raz na dwa tygodnie.
Jakby to wszystko dało się zrobić u nas - nie licząc na fart i znajomości to bym w życiu nie wyjeżdżał.

30.08.2010 13:27
Paudyn
😊
210
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Ktos juz gral w Mafia 2, albo Starcraft 2? Zamierzam sobie sprawic obie.

Torn - daleko Cie wywialo. Ponoc w Szkocji wiekszosc roku leje i to mnie troche odstrasza, to samo w Irlandii. Wole jednak czysta Anglie, pogoda troche lepsza. Planujesz zostac na stale? Dlaczego w ogole zdecydowales sie na tak drastyczny krok?

edit.

Ok, juz doczytalem skad taka decyzja :)

30.08.2010 14:24
😊
211
odpowiedz
Torn
101
Legend
Image

Paudyn - dodam jeszcze, ze decyzja byla o tyle latwiejsza, ze mam tu przyjaciela, ktory mi zapewnil dach nad glowa i tym samym jeden wazny problem (mieszkanie) mniej a to duzo. Jestem w miescie, w ktorym ceny sa tylko nizsze od tych w Londynie :P Jednoczesnie zarobki tez sa wysokie, ale w sektorze paliwowym, do ktorego z mila checia bym sie wkrecil. Tylko na razie musze odbebnic swoje. Gdyby nie on to bysmy nie jechali tutaj tylko na poludnie Anglii (no, ale to trzeba by zarobic wiecej - zeby miec wiecej oszczednosci bo doszedlby czynsz od razu, a to bledne kolo sie robi bo pracy nie moglismy znalezc i te oszczednosci, ktore mielismy juz topnialy - wiec trzeba bylo podjac decyzje). Mysle, ze Brighton byloby bardzo fajne na kiedys. Ja mialbym prace przy tlumaczeniu gier, bo juz sie tam do jednej firmy wyslalem i gdyby nie to, ze bylem w PL to by chcieli mnie tam, przynajmniej na rozmowe. W Londku do Sony chcialem sie najac - tez jako tlumacz, tez testy przeszedlem pomyslnie. Ale ja nie lubie takich ogromnych miast.

Tak czy siak pewnie by sie gdzies w koncu wyjechalo - tyle, ze najlepiej do kogos. A, ze tak sie stalo, ze mam tu wlasnie taka osobe, na tyle zyczliwa, ze na malym mieszkaniu pozwolil nam pomieszkac.. Ciezko sie bedzie odwdzieczyc :P

Co do pogody to wlasnie w Szkocji, przynajmniej tu gdzie jestem - polnocny-wschod - to pada niewiele. Najwieksza ulewa jaka tutaj byla to trwala pol dnia. No to w Polsce czasem dluzej pada. Nad morzem mieszkam (tzn. nie przy plazy czy cos, tylko miasto) to tu pogoda sie zmienia nagle. Rano jest pochmurnie a potem wypagadza sie. Statystycznie tez tutaj nie ma duzych opadow. Jak pada to przewaznie 5 minut, czasem minute i przechodzi. Zobaczymy jak na jesien i zime to bedzie wygladalo. Moze tez mi taka pogoda wyjdzie bokiem - kto wie... Upalow nie lubie bo jak jest goraco za dnia to nawet jak w gaciach samych sie chodzi to juz dalej sie nie rozbiore bo to nic nie da i trzeba to zniesc. W nocy to juz w ogole nie moge spac jak sa upaly. A tu jak jest zimniej to sie grubiej ubieram i jest ok. Ale brakuje tego ciepelka troche. Pare stopni wiecej statystycznie i by bylo swietnie.

A czy krok drastyczny.. Jakby na to patrzec pod katem - zyj tam gdzie sie urodziles i tam tez umrzyj, to moze rzeczywiscie drastyczny, ale to jest jakies przedpotopowe myslenie. Granice otwarte, mamy pelne prawo tu byc, wiec czemu nie skorzystac. Tym bardziej, ze robiac teraz part-time, 25 godz. na tydzien zarabiam przeliczajac na złotówki 2500 zł. Za to jestem w stanie tutaj sobie w jeden miesiąc kupić - konsole z TV (co też uczynię, tylko nie od razu ;P) albo lustrzankę, o której już śnię ;P Oczywiście jeśli jest druga osoba, która opłaca resztę (dlatego pisałem, że w dwie osoby lepiej bo w pojedynkę jest ciężko - chyba, że ma się nagraną robotę w BP czy innym potentacie olejowym). Moja druga połowa na szczęście ma full-time i zarabia 2x tyle co ja. Ja jeszcze czekam az mi sie ktos odezwie, a poki co musialem brac cokolwiek.

Koncze bo lece zaraz odebrac moja lepsza polowke z pracy. Pozdrawiam.

Foto: rodzinny Sosnowiec widziany z samolotu. Akurat mialem takie szczescie, ze poznalem okoliczne stawy (Stawiki, Hubertus) i zrobilem szybko fotke. Lecialem z Krakowa. :)

30.08.2010 14:36
Fett
212
odpowiedz
Fett
249

Mnie pamięć nie myli, czy M`q też jest z Sosnowca ? Albo z Siemianowic...

31.08.2010 00:54
Brisk.
213
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Szkocja.

Celtic czy Rangers? :>

Ktos juz gral w Mafia 2, albo Starcraft 2? Zamierzam sobie sprawic obie.

Psssst dopiero co eFeMa09 rozpakowałem i czekam na jakieś uaktualnienia składów :D A poza tym i tak mam w co grać więc daleko mi do M2 i SC2.

A i tak najpierw zabiore się za MoH i Assassin's Creed: Brotherhood :>

Feciak za dużo pytań zadajesz :P

31.08.2010 08:14
214
odpowiedz
zanonimizowany105240
85
Legend
31.08.2010 08:28
Kompo
😊
215
odpowiedz
Kompo
215
Legend

Torn - > powodzenia tam na Wyspach. Ogarnij sprawy i nie daj się tym skąpcom. ;)

M'q - > co to za różnica, te mieściny i tak wyglądają jak osiedla obok siebie. ;)

31.08.2010 08:49
😊
216
odpowiedz
zanonimizowany105240
85
Legend

Kompo --> nie za bardzo chce mi sie wywodzic na ten temat po raz kolejny, ale uwierz mi na slowo, ze jest ogromna roznica ;)

02.09.2010 15:21
SULIK
👍
217
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Torn - coś mi się wydaję, że po obronie pracy inż. też będę zmuszony się wybrać na "delegację" ;)

powodzenia :)

04.09.2010 01:39
Brisk.
😁
218
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Biorąc poid uwage temperature jaka teraz jest za oknem pora zabrac się za robienie zapasów :D

I ofc nie mówie tu o grach :D

04.09.2010 12:36
Fett
219
odpowiedz
Fett
249

patrząc co się dzieje za oknem, też zaczynam brać pod uwagę migrację

14.09.2010 00:19
Brisk.
220
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

A i tak najpierw zabiore się za MoH i Assassin's Creed: Brotherhood :>

Tutaj należało dopisac jeszcze kolejnego CoD'a a i kilka innych ciekawych pozycji ma wyjśc, na które ostatnio trafiłem, więc powstaje tylko pytanie kiedy w t owszystko grać :>

btw eFeMa wreszcie ruszyłem nawet do LM awansowałem :P

17.09.2010 19:22
Fett
221
odpowiedz
Fett
249

Jakiego CoD`a ?

22.09.2010 00:13
Brisk.
222
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Feciak :>

https://www.gry-online.pl/S032.asp?SEARCH=Call+of+Duty%3A+Black+Ops&EX=1

A do listy pewniaków czy tez pozycji najpierw do sprawdzenia dopisuje kolejne gry więc troche mi się tego juz uzbierało, już pomijam to, że zanim rusze nowego CoD czy AC to zagram wcześniej w MW2 i AC2 :>

23.09.2010 22:55
Fett
223
odpowiedz
Fett
249

Łoo grubo, ja cały czas myślałem, że Black Ops to jest nowy medal of honor, a tu się okazuje, że dwie fajne gry się zapowiadają:) W takim razie jak najszybciej musze sięgnać po World at war :)

Jak nie grałeś w MW2 to polecam:)

24.09.2010 11:04
Paudyn
😈
224
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Ktoś pogrywa w najnowszą Mafię albo Starcrafta? Dzielić się wrażeniami, bo zamierzam sobie rychło oba tytuły sprawić :)

25.09.2010 02:24
Brisk.
225
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Feciak grałem i to nie raz, a zagrać kolejny chce na odświeżenie przed premierą :>

Mafia 2 i Sc2 to jakieś odleglejsze kolejkowanie. Sc2 mnie specjalnie nie ciągnie, a przed Mafią 2 wypadąłoby jedynke zaliczycć :>

Stale na samej górze listy mam mmo, potem dopiero cała reszta, a cała reszta to kolejny CoD, MoH, AC :>

Edyta przyszła:
A i jeszcze Enslaved :] Sporo tego jest i nawet nie wiedziałbym za bardzo co umieścic na miejscu pierwszym :P

Edyta jeszcze chce cioś dodać:
Nie wspomne o tym, ż emam zaczetego Tomb Raider Anniversary, do tego ciągle mnie ciągnie do dalszych częsci ale iwcześniejszych Settlersów, o HoMM nie wspomne tym bardziej :P

A pić przeciez trzeba :D

btw ponoc ostatni ciepły wieczóre i noc, i z tym się zgadzam :] przynajmniej co do ctego że jest ciepło, ale nie miełbym przeciwko nic żeby nie był jedynym ciepłym :> Za to jeśli mowa o pikniku należy przypuszcząć , że bez sanek się nie obejdzie :D

25.09.2010 10:30
Paudyn
226
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

przed Mafią 2 wypadąłoby jedynke zaliczycć :>

Kiedyś też tak do tego podchodziłem, ale w przypadku dzisiejszych tytułów raczej nie ma takiej potrzeby, no i w ten sposób zbiera się cała sterta zaległości, włącznie z nowościami. Dlatego ja zaliczam od tych ostatnich i dopiero potem przechodzę do tytułów starszych... Albo i nie, jak nie wystarczy mi czasu, no ale przynajmniej uda się przejść to co trzeba, czyli ostatniego hiciora ;-) Trzeba mieć w życiu priorytety ;p

07.10.2010 00:36
Brisk.
227
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Paudyn u mnie nowości szybko zmieniają status na tytuły starsze :D Musiałbym się dłuzej podrapać by przypomnieć sobie jaką gre ostatnio kupiłem w dniu premiery, więc mi się takie kolejkowanie robi, z którego wybieram to na co mam ochotę :>

A skończyłem grać w "Mafie" i teraz szukam gdzie kolejną część najlepiej kupić :>

16.10.2010 12:35
Fett
228
odpowiedz
Fett
249

a ja szukam rpega. Kto coś poleci ? :) Fallouty mnie juz nudza, skończyłem torrmenta, mass efecty i dragon age też już skończone. Może odnowie baldursy ?

03.11.2010 00:27
Brisk.
229
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Feciak a Gothic albo Riseny? :>

Paudyn Manchester nie wybiera się na zakupy, czyli Bale w Tottenham jeszcze troche pogra :>

Ew. tylko czekac aż do City pójdzie :P

05.11.2010 13:14
Paudyn
😜
230
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Co do zakupów - never trust SAF.

Co do gier - zacząłem wczoraj Mafię 2 i powiem krótko - miażdży suty.

07.11.2010 01:27
Brisk.
231
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Co do zakupów - never trust SAF.

A no tak, pewnie chodzi o zakup bramkarza? Neuer? Akinfiejew? David de Gea? :P

Co do gier to czekam na dodatek Mafia II: Joe’s Adventures :>

07.11.2010 13:47
SULIK
232
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Po bardzo długim czasie nieprzekonania dałem falloutowi 3 wreszcie drugą szansę i jest niezły :)
tylko szkoda ze zabagowany i zacrashowany :|

07.11.2010 14:05
Paudyn
233
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Brisk

Pierwszy, albo drugi. Minimalnie wolę Ruska ;-)

09.11.2010 00:22
Brisk.
234
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

A ja się powoli zabieram za Gothic 3, musze jeszcze patcha ściągnąć:
https://www.gry-online.pl/S029_gra.asp?ID=4774

Zajmuje prawie tyle ile demo :D

25.12.2010 11:52
Scandal
235
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

czołem

Wszystkiego najlepszego z okazji świąt :)

30.12.2010 23:58
Brisk.
236
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Się znowu rozgadaliście :D

Co do gier, to za Gothica się jednak nie zabrałem i nie ruszyłem też dodatku do Mafia II: Joe’s Adventures, to co on oferuje nie ciągnie mnie do zakupu.

I jak tak dalej pójdzie to rusze ponownie Wiedźmina :>

31.12.2010 00:13
Paudyn
237
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Wszystkiego najlepszego, zdrowych i wesołych świąt, masy preze... eeeee... Chyba się trochę spóźniłem, to chociaż w Nowy Rok postaram się być na czas ;>

Skończyłem Mafię II i powiem krótko - to jest mega porażka. Krótkie, bez opcji freeride... WTF? Czuję się nabity w butelkę.

Za to nie zawiódł StarCfart II. Fabuła nie pozwalała się oderwać, misje są bardzo ciekawe i różnorodne, zaskoczyła mnie zwłaszcza ostatnia... :D

31.12.2010 09:44
😃
238
odpowiedz
Shakka
98
Akkahs Hakksa

Najlepszego w Nowym Roku, który już całkiem blisko :)

ps. co do gier to u mnie zastój próbowałem przebić się przez Two Worlds 2, ale nie dałem rady :D

04.01.2011 17:54
Fett
239
odpowiedz
Fett
249

Witam, :)

Ja połknąłem Black Ops. Kurde jakoś bez rewelacji. Modern Warfare 2 zrobiło na mnie dużo większe wrażeie chociaż i tutaj dobrze się bawiłem.
Myślałem o Tier 1, ale opinie są różne... Na luty na penwo starcraft II pójdzie :)

Najlepszego w nowym roku :)

09.01.2011 01:29
Brisk.
240
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Najlepszego w Nowym Roku :-)

A grać gram w Fallout 3 :>

btw SC2 to ściągnąłem jedynie demko. Do single playera mnie nie bardzo ciągnie i jakbym miał to ruszyć to pewnie głownie z nastawieniem na multi :>

17.01.2011 08:58
SULIK
😃
241
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady
Image

tam granie w fallouta 3 - go trzeba przeżywać ;P

pozdro z krypty ->

23.01.2011 01:27
Brisk.
😜
242
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

SULIK to powiedzmy, że ja zwiedzam :D Teraz poluje na New Vegas i zastanawiam się nad dodatkami do F3 :>

24.01.2011 08:57
SULIK
243
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Brisk - ja F3 główną część fabularną skończyłem + z dwa dodatki
ostatni dodatek zaczynający się po zakończeniu głównej fabuły mi nie działa :(
więc sobie zwiedzam co nieco i będę robił resztę dodatków

ale czasu brak :(

też poluję na new vegas

30.01.2011 18:06
Fett
244
odpowiedz
Fett
249

A ja się przymieżam do starcrafta II :)

http://millionyou.com/filmy/Ten+wspanialy+XXI+wiek!,2551,film.html
I taka mała autoreklama :P

Panowie, kuźwa ten wątek ma prawie dwa lata :D

07.02.2011 11:33
SULIK
245
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

im starszy tym lepszy :P

16.02.2011 22:09
SULIK
👍
246
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Ostatnio pogrywam w Metro 2033 - niesamowity klimat :D

28.02.2011 23:58
Brisk.
247
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Co do SC2 to demka się nawet pozbyłem, więc na to specjalnie już nie poluje, zresztą na NV też nie :>

02.03.2011 01:48
248
odpowiedz
Torn
101
Legend

Co tam panowie słychać? Pogrywacie w coś? Ja w nic ostatnio. No, może jedynie w "Angry Birds" ;D
Tutaj powoli widać pojawiającą się wiosnę, +12, miejscami słońce i te sprawy ;) W samą porę bo półtora miesiąca chmur bez przerwy to zdecydowanie za dużo.

11.03.2011 18:08
Fett
249
odpowiedz
Fett
249

Tutaj pogoda niestety w kratkę. Raz cieplej raz zimniej a wczoraj znowu napieprzało śniegiem...

Po Starcrafcie mam wielki niedosyt ;/ Spodziewałem się czegoś więcej... Teraz zacieram rączki na Dragon Ejdża dwa, później wiedźmin dwa, djuk nukm forewer i mas efekt czy. To akurat do września mam co robić

14.03.2011 21:31
Fett
250
odpowiedz
Fett
249

Dorwałem Dragon Age 2. Po około 2 godzinach gry jestem zmuszony stwierdzić że zalatuje kupą

14.03.2011 22:42
Paudyn
251
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Mnie dość szybko znudziła Fifa i teraz zastanawiam się, w co pociąć. Mam trochę zaległości:

Bioshock
Stalker
Dead Space
Half Life 2
Mass Effect 1/2
Crysis
GTA od III w zwyż (łącznie z III)
Wiedźmin
Vampire the Masquerade Bloodlines

Jakieś sugestie? :>

15.03.2011 01:50
252
odpowiedz
Torn
101
Legend

HL2 bezsprzecznie.
Później Stalker, Dead Space.
Crysis i Bioshock to na sam koniec zostaw, jakbyś od nich zaczął to nieco uboższa grafika poprzednich by Cie odrzuciła.
No i jak GTA przypadnie do gustu to równolegle zacznij przygodę z HL2 ;) Ja uwielbiam serię, ale w III bym chyba teraz już nie zagrał.

25.03.2011 17:12
Fett
253
odpowiedz
Fett
249

ja bym zwrócił uwagę na Mass Effecty :)

29.03.2011 16:44
Brisk.
😜
254
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Jak jakiś krzak się dziwnie zachowuje to znaczy, że tam siedze, bo dorwałem się do snajperki w multi BF BC2 :P

11.04.2011 13:39
Kompo
😊
255
odpowiedz
Kompo
215
Legend

Siema.

15.04.2011 12:31
256
odpowiedz
Torn
101
Legend

Co tam panowie porabiacie?

Sulik - obroniłeś się i nadal myślisz nad wybywaniem na delegację?

Nam się tutaj tęskni za Bolandą, mimo tego co się wyczytuje na portalach...

Tak dziwnie się ogląda za granicą "Jak rozpętałem II WŚ" jak Dolas pragnie wrócić do Ojczyzny...

M'q - też tak miałeś na obczyźnie? :P

08.05.2011 17:04
Scandal
257
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

Yooo lub wioooo lub siooo

Szukam swojego przeziębienia bo gdzieś uciekło :P 2 lata bez choroby, a w maju mnie dopadło kiedy w końcu się ciepło robi :/

Torn --->> a gdzieś ty w ogóle wybył? Coż z tyłu jestem z wami, ale nie dziwota jak na gry-online wchodzę średnio raz na 3 miesiące :>

Paudyn --->> Mnie tam znudziło zarówno GTA 3 jak i 4 na szczęście 4 udało mi się opchnąć za niewiele mniejszą cenę niż ją kupiłem, bo maiłem na x360.

OMG dobra kończę bom się rozgadał za cały poprzedni rok ;-)

10.05.2011 21:02
Paudyn
👍
258
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach
Image

Stanęło na HL2. Póki co - rewelka.

11.05.2011 08:58
SULIK
259
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Z gier to ostatnio:
Dragon Age 2 - mnie się podobało
Mass Effect 2 - świetne :) w jedynkę też miałem pograć, ale grafika mnie odstraszyła :|
Fallout 3 - wreszcie skończyłem, a dokładniej uratowałem świat, ale niestety nie mogę zagrać w broken stell, bo kupiłem Polską wersję GoTY i jest oczywiście ten dodatek w niej zbugowany, a nie chce mi się męczyć i kombinować z podmiankami wersji etc. ale gra ogólnie warta grania
Fallout: New Vegas - póki co mam jakieś 12-17h ingame - ale fajnie się gra - wreszcie wiele śmieci można naprawdę wykorzystać do krafcenia, dodatkowo można modować bronie etc. jest dużo więcej możliwości, które można wykorzystać i się pobawić, albo można pominąć - bez przymusu - podoba mi się - myślę też nad pograniem w trybie hardcore, ale sądzę, że to jednak tylko dla ostrych klimaciaży z 25h wolnego na dobę.

Torn - znalazłem jakieś 3 miechy inną pracę, bliżej od domu, póki co trochę gorzej płatną - ale mającą dużo więcej plusów :) więc "delegacja" na obczyznę została rzucona na dalszy plan.
A co do obrony jeszcze nie - od grudnia moja praca dyplomowa leży i się kurzy na półce bo miałem jedną zaległość do zdania, ale wreszcie mi się udało i wczoraj się zarejestrowałem na uczelni do obrony i czekam na odzew od promotora, recenzenta i dziekana na temat terminu obrony.
Jutro natomiast mam inny egzamin - na prawo jazdy i ciekaw jestem jak mi pójdzie :)

11.05.2011 11:43
Paudyn
👍
260
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Dobrze, że coś znalazłeś i idzie to w dobrym kierunku. Ja akurat obecnie rozważam poważnie delegację, bo już mnie tu parę rzeczy lekko mówiąc wkurwia. A, że zobowiązań w kraju żadnych nie posiadam, tedy nic mi na przeszkodzie nie stoi, a lepsze życie kusi ;-) Właściwie jedyne, co trzyma mnie do tej pory, to przyjaciele.

Swoją drugą naprawdę można się miejscami zesrać grając na słuchawkach w tego HL2, Ravenholm i szybkie zombiaki rządzą.

11.05.2011 21:38
SULIK
261
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Paudyn - przy tak tanich biletach lotniczych - to i znajomi nie powinni być problemem :)

11.05.2011 22:11
Paudyn
😉
262
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach
Image

Ale wiesz... Tutaj zawsze po pracy lub w weekend w dowolnej chwili możesz się umówić i wyskoczyć, czy to jak masz problem i chcesz pogadać, czy to po prostu czysto towarzysko...

Ale dojrzewam, powoli naprawdę do tego dojrzewam.

12.05.2011 11:42
SULIK
263
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Paudyn - zawsze możesz to traktować jako trochę dłuższą delegację zagraniczną, a z tego co gadaliśmy w Krakowie podczas najebki, to te delegacje miałeś dość często w obecnym miejscu :)

A co do mnie - jestem ewenementem w skali światowej - nie zdałem części teoretycznej na prawo jazdy <lol>

16.05.2011 00:03
Paudyn
😊
264
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Mam ją konkretnie dość często, ale zawsze po 2 tygodniach wracam do domu :) Teraz mam plana, że jeśli nie złapię w najblższym czasie czegoś za granicą, to wyjadę z mojej firmy na ostatnie dwa miesiące roku do Belgii, aby trochę dorobić... No, a potem się zobaczy :P

HL2 skończone, co teraz? Chyba jednak Bioshock.

nie zdałem części teoretycznej na prawo jazdy <lol>

Szczerze? Nie wiem, jak coś takiego jest możłiwe. Dotychczas wśród znanych mi osób oblewały tylko... kobiety ;-) Gratz, przerwałeś ich złą passsę :D

16.05.2011 21:45
SULIK
265
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Paudyn - u mnie to normalka - jak na laborkach na uczelni ktoś miał nie zdać kolosa to tylko ja, ale jak przychodziła część praktyczna to tylko ja wiedziałem co robić <lol>
Takich przykładów było więcej i z egzaminami i innymi sprawami też w pracy.

Teoria zawsze u mnie leżała i kwiczała i wszyscy mi wmawiali, że jak nie umiem teorii napisać, to nie jestem w stanie zrobić nic w praktyce, ja natomiast zawsze im odpowiadałem, że to że ktoś zdał teorie nie znaczy, ze potrafi ją zastosować i sprawdzało się to w 95% :)

Co do gier - ja jednak polecam Ci Mass Effect 2 :)

A co do mnie - po całym jechaniu dziś na forum na Wiedźmina 2 i jego optymalizacji i tego, że nie da się grać w nim na high/medium etc. odpaliłem sobie Fallouta New Vegas w którego gram na średnich detalach.. bo stwierdziłem, wolę grać komfortowo i mieć zawsze 100% pewności że będzie śmigało, odpaliłem dziś na ustawieniu Ultra i śmiga :P gra wygląda tak o 50% lepiej :) ale chyba i tak wrócę do normala :)

a wracając do teoretycznego - większość ludzi uczy się testów na pamięć, później jeżdżą po mieście na pamięć i nie myślą - to nie dla mnie :) ja jak mam zaznaczyć odpowiedź w stylu: zapala się w samochodzie czerwona lampka akumulatora i 2 poprawne odpowiedzi to: "zatrzymać się", "sprawdzić naciąg paska klinowego" ja tego nie zapamiętam puki nie będę wiedział dlaczego naciąg jest ważny :)

28.05.2011 13:52
SULIK
266
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

lol, ten wątek ma już 2 lata i 5 dni <lol>

29.05.2011 14:36
Fett
267
odpowiedz
Fett
249

Sulik - jak wypada New Vegas w porównaniu do Fallouta 3? Bo niestety trójeczka mi się bardzo nie podobała, a szykuje sobie listę na wakacje ;) Tzn. niby świat i wszystko było cacy ale wkurzało mnie rozlokowanie zadań. Kompletnie sobie nie radziłem z tym, a w ogóle po tygodniu grania okazało się, że coś ubiło szeryfa z w tej mieścinie z niewypałem i nie mogłem pchnąć głównego wątku :P Łażenie na ślepo po tak wielkim świecie mnie z deka irytowało...

A teraz reszta wątków poruszona na łamach wątku:
1. Praca. Cieszyłbym się z jakiejkolwiek :) No, ale niestety. Bez dyspozycyjności 7dni w tygodniu mogę co najwyżej ulotki roznosić ;/
2. Za granicę pojechałbym tylko do USA/Kanada, żeby wyrobić wymarzoną licencję pilota śmigłowców. W Polsce to jest niestety nierealne...
3. Również polecam Mass Effect

Sulik - ja miałem ten plus na kursie, że miałem naprawdę dobrego instruktora. Cóż pytań mimo wszystko nauczyłem się na pamięć i Tobie też to polecam bo niestety część z nich jest tak debilnie i nielogicznie sformułowana, że innej rady i tak na to nie ma.

29.05.2011 16:00
Paudyn
😊
268
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Ja chyba pogram w GTA4, muszę trochę odpocząć od szczelanek.

29.05.2011 18:17
SULIK
269
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Fett - mnie się Fallout 3 też nie podobał... na początku :) też mnie wnerwiało chodzenie na oślep etc. ale im więcej questów pobocznym, im więcej posuwasz się w fabule tym jakoś łatwiej - chociaż dalej... łażenie po tunelach metra jest irytujące.
W Fallout New Vegas - nie chodzi się już tyle po metrze :)
a poza tym jest kilka innych ciekawych opcji takich jak tworzenie amunicji, rozkładanie niepotrzebnej amunicji etc. jest też tryb hardcore w którym musisz jeść, pić i spać.

Co do prawka - ja też miałem dobrych instruktorów, ale je po prostu nienawidzę uczyć się na pamięć to raz, a dwa jak oblewam egzaminy an uczelni to właśnie z powodu musu wykucia na pamięć.
Tak czy inaczej - teoretyczny za 2 razem napisałem z zerową ilością błędów, ale zaraz potem zmasakrowałem pachołek na placu - za duży stres dla mnie jednak.

Przy trzecim terminie wyjechałem na miasto, ale takiego miałem stresa, że mi noga podskakiwała na pedale, aż po 46 minutach jazdy zamknąłem lusterko w aucie egzaminacyjnym, za pomocą lusterka samochodu stojącego na poboczu :D (ach ta precyzja :D )

31.05.2011 23:48
Brisk.
270
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

SULIK Ty nie rób sobie jaj tylko łap tego ME1 i tu sie nie ma co zastanawiać :>

03.06.2011 21:44
Fett
271
odpowiedz
Fett
249

Paudyn - tez mnie ciągnie do GTA4, ale jakoś mój komputer skutecznie broni się przed uruchomieniem tej gry...

Sulik - mi egzaminator nie domknął drzwi i mi się świeciła czerwona kontrolka. Ale i również na to byłem przygotowany :P

07.06.2011 13:49
SULIK
272
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Brisk. teraz mam Wiedźmina 2 :P a ME1 mnie odstrasza i nic nie poradzę na to.

Fett - o tym to nawet nie słyszałem, znaczy się takiej możliwości, że mogli by tak zrobić ;]
niby oczywiste jest, że kierowca powinien takie rzeczy też sprawdzić - ale cóż .

ja zdałem wreszcie :)
39 minut jazdy wystarczyło

14.06.2011 19:33
Fett
😊
273
odpowiedz
Fett
249

Znalazłem na ulicy zapakowane jeszcze CD-Action (Bóg zapłać temu kto zgubił) z Tomb Raiderem Aniversary. Matko ta gra jest taka wspaniała... ;)

17.06.2011 08:29
SULIK
274
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Kto mieszka/ł na florydzie ?

24.06.2011 07:14
Fett
😱
275
odpowiedz
Fett
249

Sulik - mieszkałem w różnych miejscach nawet na Kozłówkuz ale Florydy akurat sobie nie przypominam :D

Albo bagno na forum

25.06.2011 02:27
Brisk.
276
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Albo bagno na forum

Wystarczy siedzieć w VL :P Cicho, spokojnie i barek do dyspozycji :P

ale Florydy akurat sobie nie przypominam

Jak nie jak tak? Bagna są też na Florydzie :P

25.06.2011 09:06
SULIK
277
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Damn czyli to nikt z was mnie na FB dodał do znajomych - tylko jakiś inny GoLas :P Myślałem że Scandal albo Torn - ale kilka faktów mi nie pasowało :P

26.06.2011 01:52
Brisk.
😜
278
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

na FB dodał

Mogłes od tego zacząc :P

Scandal albo Torn - ale kilka faktów mi nie pasowało

No nie dziwie się, bo z tej dwójki tylko ja jestem przystojny :P

26.06.2011 10:45
SULIK
279
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

"na FB dodał

Mogłes od tego zacząc :P"

ale wtedy nie było by elementu zaskoczenia i zagadki :P

18.07.2011 01:57
Kompo
280
odpowiedz
Kompo
215
Legend

Boom!

23.07.2011 10:50
SULIK
281
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Boom x2 z opóźnieniem ;]

23.07.2011 10:51
Fett
😃
282
odpowiedz
Fett
249

BOOM x3!

26.07.2011 01:09
Brisk.
😜
283
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

A może tak troche powagi? Kultury?

I piwa? :P

26.07.2011 07:58
😊
284
odpowiedz
Shakka
98
Akkahs Hakksa

*pacza*

*myśli*

Hmm...

30.07.2011 17:49
Fett
285
odpowiedz
Fett
249

Skończyłem właśnie GTA IV. Musze powiedzieć, że strasznie się zawiodłem na tej grze. Wszystkiego wydaje się w niej mniej i gorzej niż w San Andreas... Chociaż nie podobał mi się murzyński klimat w SA

31.07.2011 10:53
Raynor
😊
286
odpowiedz
Raynor
86
Big Man

Hej,

Nie szalejcie tak z tymi postami, załóżmy nową część dopiero jak stukną 3 lata w tym wątku. :)

31.07.2011 11:25
SULIK
287
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Warhammer Online ma niekończącego się triala ;)
co prawda z ograniczeniami takimi jak lvl 10 - ale można się pobawić :)

31.07.2011 23:57
Brisk.
😃
288
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Czyli ktoś tu o mmo ma jeszcze jakieś pojęcie :P

http://www.thenoobcomic.com/index.php?pos=265

02.08.2011 13:19
SULIK
289
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Brisk - zawsze nienawidziłem takiej akcji, bo zebraniu grupy uderzeniowej w miejsce gdzie 2 się bije i trzeci miał skorzystać, nagle connection lost.

06.08.2011 02:50
Brisk.
😃
290
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

nagle connection lost.

o to jest dopiero elemet zaskoczenia! :D

a teraz przy takich akcjach ewentualnienie powinno się pilnowac by którys z przeciwników nie oddalił się z miejsca wymiany uprzejmości bez Twojego pozwolenia :D

10.08.2011 23:47
Fett
291
odpowiedz
Fett
249

A bywały czasy, że w ciągu 2 dni powstawały kolejne 3 części Vandenberga :D

Skończyłem właśnie pierwszy sezon gry o tron... epicki ;)
Przy okazji dwa sezony The Wire. Pierwszy miażdży, drugi już nie do końca... Na trzeci nawet nie mam ochoty po drugim.
Hmm wygląda na to, że nadrobiłem serialowe zaległości z całego życia ;)
Jeszcze czekają 3 ostatnie odcinki BSG, ale jakoś mi żal zamykać tą historię :)

11.08.2011 00:33
Kompo
292
odpowiedz
Kompo
215
Legend

Torn, dołączam do Ciebie!

11.08.2011 08:21
😊
293
odpowiedz
Torn
101
Legend

Znaczy się co dokładnie? :)

Bo ja w PL jestem od jakiegoś czasu.

VL ciągle monitoruję - fajnie jakbyśmy wytrzymali z tą częścią do maja `12 ;D

Co do FB to mnie się tam znajdzie, ale jestem tylko dla fotek dla rodziny - całość mnie już nudzi i chyba niedługo się stamtąd usunę. Chociaż szkoda komentarzy do fotek ;P

20.08.2011 02:36
Brisk.
😈
294
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Feciak odnośnie VL czy to wyzwanie? :>

chyba niedługo się stamtąd usunę

Nie da się stamtąd odejść :>

09.09.2011 08:06
SULIK
295
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Fett - obczaj Breaking Bad ;]

04.10.2011 22:18
Fett
296
odpowiedz
Fett
249

Już się bałem, że wątek do archiwum przeniesiono bo go znaleźć nie mogłem :P

3 raz tradycyjnie pytam, ktoś będzie na pikniku w tym roku?:P Licze na Sulika, Kompo chyba nas nie zaszczyci obecnością. To może ktoś się skusi? Wyprzedzam pytanie Briska - 5 listopad:P

06.10.2011 08:11
SULIK
😃
297
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Fett - a co mam lepszego do roboty 5 listopada jak w ten dzień FB ma paść ? :D

https://www.gry-online.pl/newsroom/gryofflinepl-2011-zapraszamy-wszystkich-na-nasza-impreze/zff4ad

06.11.2011 16:35
SULIK
298
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Fett - i jak ? Dead Island śmiga? :)

07.11.2011 21:38
Fett
299
odpowiedz
Fett
249

Śmiga, śmiga. Chociaż muszę przyznać, że gdybym miał ją kupić to bym wtopił 80zł:P W sumie gra na godzinę, bo później nudzi... No i powiązała się ze Steamem więc podwójna kaplica :P

08.11.2011 13:37
Fett
👍
300
odpowiedz
Fett
249

Modern faking osom warfare 3 :D

08.11.2011 14:32
301
odpowiedz
Torn
101
Legend

Też bym pograł w MW3 albo BF3 :) Niestety kartę mam z ery prehistorycznej. Ten HD4850 dobry jest, Fett? Dawno nie zaglądałem na stronki o testach kart gfx, trzeba odłożyć trochę $ i przytulić jakiegoś dobrego nV albo radzia...

X360 się spsuł wieki temu, sprzedałem go na złom, teraz planuję PS3, ale wpierw jakąś lukratywną posadę muszę dostać, a tu problem...

Ostatnio starocie odpalałem, trochę się powspominało - ale szybko się nudzi. Już to kiedyś było, lepsze było albo człowiek miał więcej czasu, nie wiem. Aktualnie torturuję się w GTA:SA i chcę dobić do 100% bo jak grałem 6 lat temu (ostatni save z 2005) to mi zostało 97% z hakiem.

PS. nie rozpisujmy się, dobijamy tą część do maja 2012 ;> Monitoruję wątek, ale w sumie o czym tu pisać.
Scandal zaglądasz tu? Ujawnij się na ułamek sekundy. :]

09.11.2011 21:40
SULIK
302
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Torn [301] - ujawniam się

09.11.2011 21:43
SULIK
303
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

[302] O kurde ale wtopa - tyle lat nierozgryziony i na starość się pomyliłem w loginach - no ale cóż ;P

Fett - później jest ciekawiej w Dead Island - mnie początek się też trochę nudził, bo jednak było trzeba prawie z każdym zombiakiem walczyć - później można przez nie przebiec ;P Chociaż powiem, że na każdy Twój lvl one też robią się silniejsze - ale za to są nowe umiejętności trochę ułatwiające życie :)

co do MW - jest w planach

teraz The Rage - fajny klimacik pasujący do wątku :) ale niestety zżynka (jak się to **** pisze ?) z Borderlands :)

a na koniec po piknikowym turnieju MK9 mam niesamowitą ochotę na zakup xboxa360 + MK9 !! ;)

09.11.2011 21:43
Fett
304
odpowiedz
Fett
249

Daje radę, a przy tym jest, z tego co widziałem, dosyć tani. MW3 i Dead Island śmigają mi na full detalach. Coś mi Deus Ex ścinał, ale to była chyba wina sterowników bo akurat coś grzebałem dzień wcześniej przy nich. (Kumplowi z gorszą konfiguracją gra śmigała)

11.11.2011 02:15
Brisk.
😃
305
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Ostatnio starocie odpalałem

Czy Wiedźmin 2 to już staroć? :D

SULIK w Warhammerze jak czymś machasz to ciągle na trialu czy gdzieś dalej się zapuszczasz? :>

11.11.2011 07:36
Kompo
👍
306
odpowiedz
Kompo
215
Legend

Co się tu, do jasnej cholery, wyprawia?

Ja mam grudzień zaklepany, wracam do PL się obijać i w grafiku FIFA 12, Battlefield 3, Skyrim i Deus Ex Human Revolution z tymi parszywymi bossami.

Yo!

11.11.2011 07:55
Fett
307
odpowiedz
Fett
249

Kompo - wracasz na stałe czy chwilowo? Jak tam w ogóle na obczyźnie?

11.11.2011 17:10
Kompo
😊
308
odpowiedz
Kompo
215
Legend

Fett - > na zimę odpocząć, z planem powrotu na wiosnę, jak będzie - czas pokaże. Jak? Pracowicie, kwestia przyzwyczajenia i zajebiście, dużo kasy, ludzie milsi (http://gameplay.pl/news.asp?ID=63123) i ogólnie bez stresu. Ale tęskni się, więc następnym razem biorę całą swoją ekipę. :>

16.11.2011 22:18
Paudyn
😊
309
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

U mnie walczy chec wyjazdu na dluzszy okres czasu z tesknota, do niedawnoa prowadzila ta druga, teraz chyba jestem gotowy wyjechac na dluzej. Moge mieszkac z daleka od rodziny, ale przyjaciol bedzie brakowac zawsze, a czlowiek bedzie bez nich niejako sam jak palec...

Swoja droga byl gdzies chyba watek cykliczny o lapkach? Nie moge go znalezc, a szukam akurat czegos.

16.11.2011 22:45
Fett
310
odpowiedz
Fett
249

Wątek o lapkach upadł po 10 postach, a szkoda...

17.11.2011 01:29
311
odpowiedz
Torn
101
Legend

Paudyn - zerknij na notebookcheck albo peb.pl i dział hardware, pomoc w wyborze sprzętu, tam jest wątek o różnych, polecanych lapkach.

17.11.2011 02:01
Scandal
312
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

Pfffff ja to jednak mam 6 zmysł...

Zaglądał ostatni raz na GOLa coś kolo maja 2011 roku... zagląda na Gola 17.11.2011 a tu taka wiadomość...

Scandal zaglądasz tu? Ujawnij się na ułamek sekundy. :]

to się ujawniam :-)

[302] O kurde ale wtopa - tyle lat nierozgryziony i na starość się pomyliłem w loginach - no ale cóż ;P

Pode mnie nie można się podszyć, bóg maszyn skutecznie chroni moje eeee oblicze ;-)

Sulik --->>
Warhammer Online ma niekończącego się triala ;)
co prawda z ograniczeniami takimi jak lvl 10 - ale można się pobawić :)

Sam się właśnie bawię, w tym tygodniu pykam sobie trochę. Ostatni raz grałem w 2008/09

Brisk --->> ty masz ten sam numer GG co miałeś? bo sprawę miałbym do ciebie :-) tzn. dziś teraz 2 w nocy zacząłem szukać to co chciałem. Ale może coś więcej będziesz wiedział? Jak ten, to tego zobacz na gg tam wiadomość ode mnie znajdziesz :) oczywiście chodzi mi o WARa

17.11.2011 02:05
Scandal
313
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

A se aż statsne ot co.

Widzę, że wszyscy się poodzywali, nawet Shakka :) dobrze wiedzieć, ze żyjecie :-)
Z tego co widzę, to wszyscy prawie wyjechali z Polandii? :)

Gdzie to was wywiało w ogóle? mówcie, bom ciekaw :)

13.12.2011 18:42
SULIK
314
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

w WAR nie gram - pograłem chwilę na tutorialu i mi się odechciało - teraz cisnę Lineage 2 -bo jest na officialu free2play ;)

18.12.2011 23:00
Fett
315
odpowiedz
Fett
249

Scandal - ja w sumie już chyba zapuściłem korzenie w Krakowie. 5 rok studiów i mgliste plany na przyszłość. Żadnej obczyzny w nich nie uwzględniam :)

20.12.2011 23:52
Brisk.
316
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

F2P jest też World of Tanks i tutaj po krzakach gonie :P

23.01.2012 15:08
Scandal
😁
317
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

Haloooo... [szum statyczny] hal..... ....

+1

23.01.2012 16:18
Kompo
😊
318
odpowiedz
Kompo
215
Legend

Szykuje się cyberapokalipsa, dobrze, że mamy schron. ;>

23.01.2012 16:19
Fett
319
odpowiedz
Fett
249

Schron niestety pustoszeje i nieszczeje :P

23.01.2012 23:29
Paudyn
😉
320
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Wpadłem z odrobiną świeżej zaprawy.

W końcu padło na to cudeńko. Oczywiście wzięte sporo taniej w Agito :D

http://www.komputronik.pl/product/137792/Komputery/Laptopy_i_netbooki/Sony_VAIO_VPC_CA3S1E-L_niebieski.html

23.01.2012 23:40
Kompo
😊
321
odpowiedz
Kompo
215
Legend

Już naprawdę można się porzygać z tym ACTA.

26.01.2012 13:04
Scandal
😃
322
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

Ano, gdzie się nie spojrzy to ACTA. To tak jak w starym kawale, gdzie nie spojrzy się tam Lenin

Z pamiętnika komunisty:
Pierwszy dzień: włączam radio - Lenin
drugi dzień: włączam telewizor - Lenin
trzeci dzień: czytam gazetę - Lenin
czwarty dzień: oglądam plakaty - Lenin
piąty dzień: boje się otworzyć konserwę

Komputronik - najdroższy sklep w necie. A najlepsze, że ludzie tam kupują. I gdzie ta "biedna Polska" się pytam :) Zresztą Agito tez do tanich nie należy.
Ja ostatnio trochę książek sobie pokupowałem, to znalazłem kilka sklepów przy których kupowanie w Empiku czy Merlinie to jest dla ultra bogatych.

A tak poza tym u mnie biało :)

26.01.2012 19:32
Paudyn
323
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Szukałem sklepu z gwarancją na uszkodzenia fizyczne. Wbrew pozorom niewiele miejsc je oferuje.

30.01.2012 01:08
Scandal
324
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

Pfffffff

[to do Briska] <lol2>

30.01.2012 01:14
Brisk.
😜
325
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

To było całkiem proste no ale to po prostu ten mój zwierzęcy magnetyzm :D

30.01.2012 01:16
Scandal
😃
326
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

Zwierzęcy zapach bardziej :D

16.02.2012 01:16
Brisk.
😁
327
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

ważne żeby przyciągał :D

21.02.2012 17:00
Scandal
😃
328
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

Ludzie po kiego zmienili stronę gola. Jeszcze tylko różu brakuje i jednorożców :>

Brisk ty się martw, żeby nie przyciągnęło czegoś innego. Ladyboya dla przykładu :-)

21.02.2012 19:06
Paudyn
329
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Ja tam rowniez wolalem stary wyglad, teraz dolna belka forum zlewa mi sie z caloscia w jasnej kolorystyce, generalnie czekam na calosc zmian i wtedy sie wypowiem.

21.02.2012 19:08
Fett
330
odpowiedz
Fett
249

Zdążyłem się przyzwyczaić. Boje się tego co będzie po 24...

02.03.2012 23:55
Brisk.
331
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Jeszcze tylko różu brakuje i jednorożców :>

I może jeszcze dziewic? :>

02.03.2012 23:56
Paudyn
👍
332
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

O! Dobrze, że podbiłeś, podpinam!

11.04.2012 01:06
Brisk.
😜
333
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Zwyczajem robie to co Wam się nie chce <odkurza_VL> :>

www.youtube.com/watch?v=yWtqBOQMzHE

12.04.2012 22:18
Fett
334
odpowiedz
Fett
249

to od razu byś okna umył

27.05.2012 21:05
Scandal
😁
335
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity
Image

27.05.2012 21:12
Scandal
336
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

cholera i znowu w tym roku już mam -3 do statsów, a miałem chociaż jeden post wyskorabać w miesiącu :>

Jak będę miał chwilkę czasu, to zakładam nowy wątek. Bo to za dużo już przewijania się zrobiło ;)

31.05.2012 23:55
Brisk.
337
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Statsiarz i do tego leń :>

Przewijanie dobrze Ci zrobi, sport to zdrowie :P

01.06.2012 08:37
Fett
338
odpowiedz
Fett
249

Brisk - Tobie też statystyczki ostro spadły :P Kiedyś było 60 postów dziennie ? :P

Czy tylko ja i Kompo piszemy jeszcze regularnie na forum?

Hmm jeszcze Mikuś grasuje po wątkach...

No panowie, wątek ma ponad 3 lata. Niejeden związek pozazdrościłby nam takiego stażu :P

01.06.2012 12:41
👍
339
odpowiedz
Torn
101
Legend

No, całkiem zapomniałem, że 23.05 mija 3. rok :D

Trzeba zapisać tą część bo drugiej takiej prędko nie będzie tu, zapewne.

Ja czasem zaglądam, ale nie chce mi się już udzielać szczerze mówiąc, za dużo dzieciarni i głupot. Zresztą już niewiele boardów/for odwiedzam, mało czasu, czasem jak coś potrzebuje to tematyczne.

SS - masz gdzieś pod ręką jeszcze format wstępniaka? :D Ja gdzieś tam @home mam :))

edyta: o, może w Piłkarskiej Ruletce się poudzielam ;) (teraz zauważyłem to coś na górze/link)

01.06.2012 17:24
😃
340
odpowiedz
Shakka
98
Akkahs Hakksa

*podniesienie statystyki* :D

Hi:) u mnie też bida, nawet edyta płatna się skończyła :D

10.06.2012 02:42
Brisk.
341
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Feciak takich informacji sie nie podaje ot tak publicznie :P

Barman przylazł, piwa nie nalał, dajcie spokój co to sie z ludkami dzieje :P

16.06.2012 23:39
Scandal
😃
342
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

Pfffff tyle mam do powiedzenia w wiadomej sprawie :>

Torn --->> ano mam, nawet i logo się znajdzie ;). Co do jednego racja, sam tę stronę (przyp. red GOL-ONLINE) mijam z dala. Raz, że gry mnie mniej hmmm mało interesują ostatnimi czasy, a dwa to faktycznie poziom spadł drastycznie.
Poza tym b. mało się udzielam na forach, chyba że jakieś konkretne pytanie do kogoś kto się na czymś zna :)

Brisk --->> pffff się zportowiec znalazł :> statsiarz jeden :>

Shakka to w ogóle się rozbestwił, wyszedł w końcu ze swojego dungeona to zapomniał jak sie z ludzmi rozmawia :D

28.06.2012 19:04
😃
343
odpowiedz
Torn
101
Legend

A ja wedle zapowiedzi uczestniczę, jak zwykle, w Piłkarskiej Ruletce. Raz zapomniałem obstawić, kilka razy źle obstawiłem (może ciut więcej niż kilka), efektem czego jest *sprawdza* ekhem, 448. miejsce! :-)

Nie wygram już, chyba, że zacznę stawiać na słabszych i liczyć, że oni wygrają, tak więc dziś - Włochy! Forza!

28.06.2012 19:10
Fett
344
odpowiedz
Fett
249

a bo to dzisiaj grają :P A to oglądne może

Ja nawet zapomniałem że ta ruletka istnieje

28.06.2012 19:53
Kompo
😃
345
odpowiedz
Kompo
215
Legend

Ja też uczestniczę w Ruletce, ale słabizna, za dużo błędnych, grupową zawaliłem. Mam 21 punktów i 798 miejsce. :D

28.06.2012 19:55
Paudyn
😉
346
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Cienias.

Ja tam wolę obstawiać u buków, chociaż dawno z powodu lenistwa tego nie robiłem.

28.06.2012 22:44
😊
347
odpowiedz
Torn
101
Legend

No i 92. miejsce ;-)

...i 10 zł wygrałem u buka ;D (2,50 postawiłem bo więcej nie miałem akurat).

31.07.2012 23:45
Brisk.
😜
348
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Przybywam żebyście mogli podwiesić wątek :P

Tak, jestem fspaniały :D

02.09.2012 18:47
SULIK
349
odpowiedz
SULIK
266
olewam zasady

Nie ma jak podpić wątek po miesiącu niepodbijania ;P

10.09.2012 22:47
Fett
350
odpowiedz
Fett
249

Tradycjnie jak co roku napisze:

Kto na piknik? :D

w tym wątku juz 4 raz:P Tradycjnie wyprzedzam też pytanie Briska - 20 październik :P

17.09.2012 21:10
Fett
351
odpowiedz
Fett
249
Image

Do tej pory nigdy sobie nie liczyłem postów, ale tak się akurat złożyło że gdybym do 31 października napisał 379 postów to zbiegnie mi się 10 lat na GOLu z 22 222 postem :P I jeszcze ten ranking HOHOHO

30.09.2012 01:55
Brisk.
352
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Kto na piknik? :D

Ja! Ja! Chce odpowiedziec na to pytanie! :D

w tym wątku juz 4 raz:P Tradycjnie wyprzedzam też pytanie Briska - 20 październik :P

Pffff ważniejszym jest pytanie: czy piwo bedzie w wystarczajacej ilości? :P

Do tej pory nigdy sobie nie liczyłem postów

Każdy statsiarz tak pisze! :P

31.10.2012 23:54
Brisk.
353
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter
Image

Troche by tu posprzątać i do takich kompromitacji można się tutaj jeszcze dokopać :P

01.11.2012 00:26
Fett
😁
354
odpowiedz
Fett
249

Przegapiłem 10 lat na GOLu :D

01.11.2012 06:49
Kompo
😁
355
odpowiedz
Kompo
215
Legend

Nie martw się, ja też, haha.

23.11.2012 21:37
Scandal
😃
356
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

Ech??? jakie 10 lat?

Hmmm w sierpniu 2013, 10 to będzie miał VL własnie zajarzyłem. I tylko ciśnie się na usta o FUCK!

Hmmm, nową część trze będzie zrobić, ale to jak przeżyjemy 21.12.12 deal? :D

Ooooo w Sylwestra zrobię nową część a co :)

i tradycyjnie.....

BRISK!! Statsiarzu! :D

23.11.2012 21:49
Scandal
😃
357
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

Kurde, pamiętam czasy kiedy robiło się 2 części VL w ciągu 24, a teraz? ech... lenie! :)

Dawno się Mquś nie odzywał, wie ktoś co się z nim stało? Na golu nie pisał od prawie 2 lat.

Tej Brisiek ty widzę, się staczasz? Raz na miesiąc posta piszesz? Przyznaj się masz jakieś statsiarskie alter ego? :D

Ech dobra, bom się sentymentalny zrobił i na wspominki się zebrało, idę bo jeszcze całkiem się rozkleję ;)

28.11.2012 17:50
😃
358
odpowiedz
Shakka
98
Akkahs Hakksa
Image

Przegapiłem 10 lat na GOLu :D

Muahaha ja też :D Jaki ja stary jestem :)

Shakka to w ogóle się rozbestwił, wyszedł w końcu ze swojego dungeona to zapomniał jak sie z ludzmi rozmawia :D

*pacza* :D

se wykorzystam Edyte jakoś dziwnie się czuje jak tak odlicza mi hmm tylko nie wiem do czego :P

na pocieszenie :P >>>>>>>>

30.11.2012 23:51
Brisk.
359
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Kondycji Wam brak i tyle i akurat to się nie zmieniło :P

BRISK!! Statsiarzu! :D

Aż se pufffne z oburzenia PFFFFFFFF!

30.11.2012 23:56
Paudyn
😱
360
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Łomatko, ten wuntek żyje.

Co tam u Was? Ja od stycznia daję dyla za Odrę, napatrzyłem się na ten burdel z bliska, teraz popatrzę sobie bezpiecznie z daleka.

08.12.2012 03:19
Brisk.
😃
361
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter

Paudyn odnośnie burdelu to moge powiedziec czy raczej zakrzyknąć:

a więc wiencej panienek dla nas! :D

08.12.2012 08:38
Fett
362
odpowiedz
Fett
249

ale i większa szansa, że złapiemy syfa :P

Akurat tak się dziwnie złożyło, że zarówno Scandal jak i Shakka w tym samym momencie zajrzeli do Vandenberga... I to po przerwie od czerwca... Panowie ja nie wierze w przypadki :P

kurw... najpierw 10 lat a teraz przegapiłem 22222 posta -_-

09.12.2012 13:53
Brisk.
363
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter
Image

Feciak przyczep się jeszcze do alkoholu :P

Przez Twoją postawe postanowiłem udowodnić Ci żeś n00b :P Nie ma to jak potężna arta M37!

09.12.2012 14:21
Fett
364
odpowiedz
Fett
249
Image

Grubo. Grubo. Feciak jest dumny :P Rozpieprzyc 7 czołgów artylerią to trzeba mieć niezłego farta :P :P :P

09.12.2012 15:49
Kompo
😱
365
odpowiedz
Kompo
215
Legend

Gra The Walking Dead ładnie miażdży.

10.12.2012 14:00
Paudyn
😈
366
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Brisk

Feciak już Ci wyjaśnił, w czym rzecz :D Może uda się Wam nie złapać.

Kompo

Ty też za granicą siedzisz?

10.12.2012 15:47
Fett
367
odpowiedz
Fett
249

Czego uda nam się nie złapać :P To raczej nie uda nam się złapać, albo uda nam się złapać, albo złapać uda... tylko czyje :|

10.12.2012 16:19
Paudyn
😁
368
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Syfa.

11.12.2012 02:20
Fett
369
odpowiedz
Fett
249

Ledwo mu ósemki usunęli i już głupkuje :P

11.12.2012 04:23
Kompo
👍
370
odpowiedz
Kompo
215
Legend

Paudyn - > tak, UK. Jest kozacko.

11.12.2012 20:14
Paudyn
😉
371
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Przyszłościowo będę tam właśnie celował, ale na razie dostałem fajniejszą ofertę z Niemiec niestety.

14.12.2012 22:50
Scandal
😃
372
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

Ej.... WY SIĘ TAM NIE ŁAPCIE! :)

Brisk --->> ty mi nie pufaj, tutaj. Nie piszesz, nie dzwonisz, kwiatów nie... czekaj, nie męsko musi być... piwa nie przynosisz, a teraz mi tu jeszcze pufasz...

-7

:>

20.12.2012 13:30
Fett
373
odpowiedz
Fett
249

Scandal - zanim mnie zbanujesz, przepraszam za wszystko

21.12.2012 19:33
Scandal
😃
374
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

Hmm tak sobie myślę, że dziś nasza karczma nabiera symbolicznego znaczenia :)

25.12.2012 17:38
Scandal
375
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

Hmm jak by to Sheldon powiedział... Wesołych Saturnaliów :D

30.12.2012 03:19
Brisk.
😁
376
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter
Wideo

ty mi nie pufaj, tutaj. Nie piszesz, nie dzwonisz, kwiatów nie... czekaj, nie męsko musi być... piwa nie przynosisz, a teraz mi tu jeszcze pufasz...

No to menskie to to też nie jest :D

Menskie to jest to:
http://www.youtube.com/watch?v=PsDGbhpwJ94

Hmm tak sobie myślę

Pffffffff jaki dofcipnyś się zrobił :D

A teraz udam się do swojej kajuty :P
http://www.youtube.com/watch?v=R5DL6jFXfhM

31.12.2012 17:15
Scandal
😁
377
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

@ -> 376 Ooooo działa hahaha

GOD MODE ON :D

Coś tam Brisiek mówiłeś? :D

31.12.2012 17:27
Paudyn
😉
378
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Widzę, że teraz będą bitwy o możliwość założenia własnego wątku.

Mi pozostało odliczanie do 13.01...

31.12.2012 17:54
Fett
379
odpowiedz
Fett
249

a co jest wtedy ?

Wesołego... czegoś tam Panowie :)

31.12.2012 19:36
Paudyn
380
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Wtedy robię "ziuuuuuu" z tego smutnego jak pipa kraju ;-)

No nic, pora się szykować na imprezę :P

31.12.2012 20:48
Brisk.
381
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter
Wideo

Coś tam Brisiek mówiłeś? :D

Odpowiednio do sytuacji to skomentuje: pf! to było dopiero menskie! :D
http://www.youtube.com/watch?v=HsL1E_-kr2Q

A teraz się wyloguje :D
http://www.youtube.com/watch?v=ok7aFwl6YxU

01.01.2013 17:43
Scandal
😃
382
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

Jakby to He-Man powiedział... I have the poweeeeeer.... :D

01.01.2013 22:24
Paudyn
😁
383
odpowiedz
Paudyn
241
Kwisatz Haderach

Chciałbym zobaczyć minę Briska.

01.01.2013 23:28
Brisk.
384
odpowiedz
Brisk.
143
Baron Witch Hunter
Wideo

Jakby to Sheldon powiedział: go away :D
http://www.youtube.com/watch?v=VYM-H1E_B-o

Mina też jest :D
http://www.youtube.com/watch?v=Gd6KgSy0PEk

20.01.2013 21:03
Fett
385
odpowiedz
Fett
249

nie spać bo nas zarchiwizują!!! :P

A pozatym miała być nowa część :P

20.01.2013 21:38
Scandal
😃
386
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

[spiewa sobie]

Miła być.... miała.... miała być.... miała... :-)

20.01.2013 22:05
Scandal
387
odpowiedz
Scandal
72
Quantum Singularity

===============================================
CYFROWE ARCHIWA VANDENBERG'A ZOSTAJĄ ZAMKNIĘTE

KONTUNUACJA ZAPISU NA TEJ PARTYCJI
===============================================

..........................PLEASE WAIT WHILE LOADING...............................

https://www.gry-online.pl/forum/vandenbergs-legacy-364-po-3-latach/zebf1939?N=1

Forum: Vandenberg's Legacy® | 363
początekpoprzednia12