Witam. Chciałbym zainstalować mody do 2,3 gier na moim koncie steamie (mody na podmianę tekstur). Są to gry które nie mają wsparcia dla modów (workshop) I stąd pytanie: czy za używanie modów na steamie można zostać zbanowanym ?
Mortal Kombat Komplete Edition, Dark Souls. Czy można gdzieś po polsku przeczytać jakie jest stanowisko steam wobec modów ? :) Z tego co wyczytałem na ich stronie, pisze tylko o czitach, botach, modach w grach multiplayer. Natomiast ja chciałbym używać modów tylko w grach single player :)
Jaja sobie chyba robicie, niby za ściągnięcie lepszych tekstur coś grozi? Ściągnę takiego cinematic moda i już mam być banowany?
Mam na Steamie Stalkera: Czyste Niebo, do którego mam kilka modów zainstalowanych, w tym "kombinowane" spolszczenie oraz kilka fanowskich modów dodających asortyment u handlarzy, dający większe możliwości ulepszenia broni itp. Nie ma i nigdy nie było z tym problemu.
Przecież nie ma szans na bana ŻADNYCH!
O ile nie integrujesz w oszustwo na multiplayerze oraz w osiągnięciach.
Przecież sam Valve zachęca do modowania gier - dzięki temu powstało mnóstwo gier, Arma 2 i Day Z mają Workshopa? Moduj i tyle. Mogą być problemy gdybyś z exekiem kombinował, ale i tu na 99% nic ci nie będzie.
A sam wrzuciłem mody na bossów do MK :)
O ile nie integrujesz w oszustwo na multiplayerze oraz w osiągnięciach.
A to idzie kombinowac z osiagnieciami?
[12] Są programy do oszukiwania, że dostałeś osiągnięcie. Np. SAM