Czy pendrive z wtykiem USB 3.0 wejdzie w gniazdo USB 2.0 i będzie normalnie* działał?
* wiem, że 2.0 ograniczy jego prędkość
Skoro ograniczy, to najpierw musi działać.
I o to pytam, czy będzie działać.
komarioza ok dzięki. Jesteś pewien?
wiem, że 2.0 ograniczy jego prędkość
Nie wiesz, bo nie wiedziałeś, czy będzie działał, ha!
O jezu Moldas uprzedziłem fakty, bo tak to by mi ktoś wyjaśniał, że będzie działać ale z prędkością 2.0. A tyle to ja wiem i nawet rozumiem.
Dzięki komar i wysiak.
No a jak mógłby zmniejszać jego prędkość, jeśli by w ogóle nie działał?
Ale mniejsza o to.
Już rozwiązałeś problem. A wątek przyda się na górze, jak będziesz szukał, bo jednak nie zadziała.
Ale żeby było na temat - ja nigdy nie wiem, w jakie gniazdo USB wsadzam pendrive'a bo tego nie sprawdzam i działało z różnymi pamięciami w każdą stronę, więc problemów nigdzie być nie powinno tak czy siak.
Ja mam pendrive USB 3.0 i w gnieździe 2.0 działa bez porównania szybciej od moich starych pendrive'ów. Testowałem na kilku kompach.
I nie jest to spowodowane typem gniazda (standard 2.0 nagle ci sie nie zmienil na 3.0 - zapewniam :) ) tylko technologia w jakiej jest wykonany sam pendrive. Np ja obecnie uzywam jedynie Patriotow - tych ktore maja "jakimśic sposobem" - jak mawiam Kwicoł - zwiekszona predkosc operacji na malych plikach dzieki czemu pozornie ma sie wrażenie ze port jest szybszy. A transfer pozostaje ten sam tylko pen sobie radzi lepiej z operacjami zapisu.