Witam waść GOL'ową!
Ze względu takiego że wybieram się na Ursynalia, mam parę pytań.
Czy mógłby ktoś Warszawiaków ale i i nie tylko polecić jakiś hostel, po prostu nocleg na 3 dni nie dalej niż 1h podróży od open stage'u który znajduje się na ulicy Nowoursynowskiej? Cena do 60 zł za osobę.
Jakie bilety na komunikacje kupić aby nie przepłacać, i co warto zobaczyć przez te 3 dni?:)
Wybiera się ktoś z okolic Szczecina?:)
koło stegien jest hotel, 15 min od sggw, ale nie wiem jak z cenami. Bilet 3 dniowy kupic jak bedziesz jezdzil sporo, a sporadycznie to minutowe.
http://www.zumi.pl/1450166,BEST_WESTERN_Hotel_Portos,Warszawa,firma.html
Babiczka--> Będę w Warszawie pierwszy raz, jak mógłbyś konkretną nazwę podać byłbym wdzięczny:)
[edit]
Zbyt wysokie ceny:) Czekam na dalsze propozycje.
[edit2]
Niko--> Dokładnie z Szczecina, prawobrzeże, Klucz :)
Dodam jeszcze że nie chodzi o żadne luksusy. Tylko o to by można by było się przespać na w miarę równym kawałku podłogi, było gdzie machnąć śniadanko i zrobić herbatę, nic więcej;)
Jednak polecam kupić 3 dniowy bilet. 12 zł to niska cena przy możliwości korzystania ze wszystkich pojazdów komunikacji miejskiej w Warszawie. Jak się okaże że będziesz musiał więcej niż 3 razy gdzieś pojechać to już drożej zapłacisz. Wygoda, bo tylko wskakujesz w tramwaj/autobus/metro i jedziesz.
Na hotelach się nie znam ale może masz znasz kogoś kto mieszka w akademiku i udałoby Ci się tam wkręcić lub chociaż wynająć pokój? Chociaż wynajęcie pokoju nie jest zbytnio dobrym pomysłem bo jest drogo.
Zobacz street view. ogolnie teraz te hotele zostały odnowione na EURO.
Na ulicy Generala Wladyslawa Sikorskiego masz przystanek w strone SGGW. Autobus 166 jedzie prosto 10-15 min pod SGGW. Tez obadaj na street view.
Hotele nazywają się Atos, Portos i Aramis, jeden ma jedną, drugi dwie, trzeci trzy gwiazdki, ale który ile-tego nie wiem. W środku nie spodziewaj się cudów, ale nie leje się na łeb, karaluchów nie stwierdziłem (z drugiej strony-byłem raz). Względnie zbadaj czy na kampusie SGGW nie wynajmują pokoi.
Atos, Portos, Aramis to niezły pomysł - ale wbrew pozorom możesz brać też coś nawet w centrum, byleby blisko stacji metra. Bo na kampus SGGW jest spacerkiem 5-10 minut z metra Ursynów, więc jakbyś coś wziął np. przy Świętokrzyskiej (a tam jest sporo hosteli), to w 30-40 minut jesteś. A po imprezie będziesz mógł sobie pozwiedzać Stare Miasto, Centrum Nauki Kopernik, Muzeum Powstania etc., bo będą w okolicy.
Konkretnych lokalizacji ci niestety nie podam, bo nie znam się na warszawskich hotelach/hostelach :)
A bilet bierz 3 dniowy za 12 zł (zakładam, że przysługuje ci ulga) - to są grosze, a będziesz mógł sobie jeździć do upadłego :)
W dniach których ja chcę być jeżeli dobrze widzę koszt pokoju dla dwóch osób od 400zł. Postoję :D
Moze Hostel Służew? W zadanym czasie dojazdu dojdziesz stamtad na piechote (i wrocisz).
Wlasnie wyklikalem 1-3 czerwca za 240. No ale coz, rozumiem, ze to dalej ponad budzet. Przejezdzam tamtedy codziennie i sadzilem po wygladzie, ze to jednak tansza noclegownia jest ;)
Może akademik?
http://www.uw.edu.pl/kandydat/ds3.html
Oferujemy pokoje gościnne przez cały rok- 30 PLN miejsce/ noc
Zadzwoń, spytaj się czy aktualne. Nie znam się zbytnio na cenach w Warszawie ale siostra mówiła mi że sporo kosztuje akademik ale chyba taniej niż 240 za noc.
DS na Kickiego jest nawet OK, tylko w cholerę daleko od kampusu SGGW, tak więc imho to słaby pomysł. Swego czasu był jeszcze hostel na ulicy Tamka, jak w mordę strzelił do metra świętokrzyska się idzie, a przy okazji na Starówkę i do CNK blisko.
DS na Kickiego jest nawet OK
Chyba dla ludzi, którzy większość życia spędzili w oborze lub zakładzie karnym.
Znajomi podpowiedzieli mi jeszcze Moon Hostel, ponoć niedrogo, warunki znośne.
@Zenedon To jest akademik, możesz trafić na koszmarny syf, możesz trafić na pokój, który jest OK. Z moich licznych wizyt w tym przybytku studenckiego żywota wyglądało, że za cenę którą się płaci nie jest źle.