Siedzę i czekam na potwierdzenie zamówienia. Oby przeszło. Nieźle wszystko zeszło w 10 sekund.
Upolowałem trio na morelach, ciekawie kiedy przyjdzie. Ogólnie masakra FE podobno było nie do kupienia :D
FE sie nie udało. Faktycznie zszedł w mgnieniu oka. Zastanawia mnie jak
Były, poszły błyskawicznie.
https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-3080-gaming-x-trio-10gb-gddr6x-rtx-3080-gaming-x-trio-10g-5943771/
Żeby nie było. FE mi się nie udało. Z "Notify me when available" zmieniło się od razu na "Out of stock". Bez szans. Ale udało mi się zamówić pierwszą z brzegu która była na proshop, czyli GIGABYTE GeForce RTX 3080 Eagle OC.
Ale to wszystko pre-ordery. Proshop pewnie też tylko sciemniają, że to mają. Bo nie wierzę, że morele czy x-kom mniej od nich dostali.
Ładnie namieszali, że Customy są wolniejsze od wersji Founders
Wczoraj zamawiałem - w Komputroniku ceny zaczynały się od ok. 3500. Na Morelach w tamtym momencie był brak na magazynie - tylko preorder, przynajmniej te egzemplarze po 3279zł. Zamówiłem w takim razie na x-komie, gdzie pokazywało 1szt. Jak już zamówiełm, na Morelach po krótkim czasie pokazywało już 30szt., tymczasem dziś dostałem maila z x-komu - dostępność mojej karty deklarowana na 21.09. (Gigabyte GeForce RTX 3080 EAGLE ).
Warto się wtrzymać bo mają (albo i nie) wyjść karty z 20GB i 16Gb VRAM.
Kilka tygodni temu informowaliśmy Was o tym, że według naszych źródeł GeForce RTX 3080 z 20 GB pamięci GDDR6X nie jest tylko plotką
GeForce RTX 3080 20 GB ma pojawić się krótko po sklepowej premierze kart Radeon RX 6000, których flagowy model, prawdopodobnie Radeon RX 6900 XT, ma mieć 16 GB pamięci
W tym roku można spodziewać się więcej kart od Nvidii, ponieważ do sklepów ma trafić również GeForce RTX 3070 Ti z 16 GB VRAM-u – ukaże się ona według źródła po premierze GeForce RTX 3060 Ti (koniec października) i GeForce RTX 3080 20 GB (prawdopodobnie listopad).
Ja tam sobie poczekam bo 10 GB trochę trąci po nosie.
O cho zaczyna się.
Z Moreli nikt jeszcze nie dostał - pisałem do Moreli o dostępność, ile dziennie dostają, ile już wysłali, odpowiedź: ani jednej sztuki nie dostali, nic nie wysłane, nie mają informacji od dystrybutora kiedy coś dostaną.
Nie wiem z kim tam pisałeś, ale to nieprawda - chyba, że moja karta została sprzedana przez sklep, który tylko podszywa się pod morele hehehe
Czytam i nie wierze normalnie jak za komunu biere pierwsza dostępna panie.
Emocje jakby ludzie mieli umrzeć jak nie kupia nowej karty
Masz racje, umarłbym. Nowa karta to jak nowa panienka. Cieplutka i wydajna.
https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-3080-gaming-x-trio-10gb-gddr6x-rtx-3080-gaming-x-trio-10g-5943771/ dziwne pisze ze 30 sztuk dostepnych? braki sie skonczyly?
Nie. To wirtualna ilość. W dalszym ciagu zbieraja zamówienia na WIRTUALNY póki co towar. Za dwa do trzech tygodni przewidywane solidne zatowarowanie fizycznych magazynów. Trza czekać panocku.
wszystkich zamówień w PL jest kilka tysięcy albo i więcej w samych morelach sprzedano (zamówiono) ponad 2000 3080 :)
Jak to z "moreli" nikt nie dostał? A to co jest? -------->
sprawuje się wyśmienicie - tam, gdzie brakowało mocy 2080ti w 4K - teraz jest pełen komfort - przy okazji kultura pracy jest przyzwoita (subiuektywnie cichsza ta karta jest od 2080ti Asus Dual) - świetny sprzęt - a jeśli ktoś gra w 1440p starczy na 3-4 lata spokojnie
Ja tam czekam na model 3070 coś od gigabyte :P
Nie jestem jakimś specjalnym znawcą podzespołów PC. Zawsze jak robiłem upgrade to pytałem kogoś znającego się na tym co najlepiej kupić sobie. Takie pytanie do was, serio jest taki popyt na tego RTXa 3080? Jeżeli tak, to czym to jest uwarunkowane ?
Podobno tańszy i wydajniejszy jest od innych kart. Po za tym podobno bieda świecie piszczy i prawie wszystko jest teraz limitowane no to szybko schodzi.
https ://ithardware.pl/aktualnosci/chinskie_farmy_kryptowalut_gromadza_karty_rtx_3080_wydajnosc_w_ethereum_do_4x_wieksza_niz_rtx_2080-13290.html
Dlatego pewnie usunąć spacje przed 3080
Przecież wiadomo ze nie o RT