U Was tez tak wieje?
jw, bo u mnie jakby zbiera sie na huragan albo burze
U mnie dalej duszno i niezapowiadana się jak na razie na burze. Jestem z Małopolski.
Poprawka. Piszę w imieniu Rozbro12 bo on sam odleciał z wichurą i krąży właśnie gdzieś nad Rumunią.
Poprawka. Wiatr właśnie ustał, więc wracam do domu. Ktoś ma pożyczyć trochę lejów rumuńskich?
Wysłałem gołębia, całe szczęście że w Rumunii nie szaleje hiperinflacja w przeciwnym razie gołąb mógłby nie unieść tych paru groszy.
U mnie dopiero co był huragan. W okolicy powyrywało drzewa, połamało gałęzie, uszkodziło dachy i kilka samochodów.
No i temperatura w moment z 31 stopni spadła do 17.
Wiatr 90 jak nie 100km/h spadek temperatury z 35 do 16'C. Dobrze, że jak na razie nie ma żadnej burzy i nie leje choć deszcz by się przydał. Mam nadzieję, że noc będzie spokojna bo nie lubię burz w nocy.
Wiało dość mocno od popołudnia (godz. 16-17). Teraz też, ale słabiej. Temp. to samo, z coś pod 30 momentalnie na 16C, a teraz już na 14C. Ale ani kropli z nieba. W czerwcu padało do tej pory tylko raz. Zachodnia Wielkopolska.

Zbierało sie i zbieralo:
A teraz leje i wieje, zjezdzajac z gory widzialem taki festwial gigantycznych wyladowan, jakiego nigdy wczesniej nie bylo mi dane zobaczyć. Nawet w filmach takich nie widzialem.
u mnie byl huragan, na moich oczach drzewo rosnace 20 lat po prostu zlamalo na pol (w sensie pionowo)
Potężna ulewa i huragan o 16, ale chwilowe, teraz spokojnie (Poznań)
Właśnie skończyło błyskać i cisza po burzy z ulewą i wiatrem, która trwała od ponad godziny (Białystok-Podlaskie).
Do godziny 16 upał i duszno niemiłosiernie, trochę popadało, a tak to wieje cały czas. Północ Polski.
Wiatr typowy na zmianę pogody. Zauważcie, że teraz jest chłodno. Nie trzeba się jakoś wnikliwie interesować meteorologią i naturą, żeby to wiedzieć.
Wieje...czasami..w sumie nie często..ale wieje..czasami...przeważnie...bywa że wieje....