Tuskowi dziękuję...
Od dziś staję się wielkim przeciwnikiem rządów Donalda Tuska i całej Platformy. PiS chciało cenzurę wprowadzić za swoich rządów, ale to psychole, więc można im wybaczyć. Donaldowi nie podaruję. W tym kraju normalnych polityków nie ma!
Rozważałeś podpalenie się pod kancelarią premiera?
Mnie bardziej wkurza fakt, ze w zasadzie malo osob sie rwie do polityki. Coraz bardziej rozwazam kandydature po ukonczeniu 35 lat, z programem w duchu nacjonalizmu i neoslawizmu.
Żeby liczyć się w polityce trzeba mieć kasę. Dobrym przykładem jest Palikot, choć on zbytnio się tam nie liczy :D
Od dziś staję się wielkim przeciwnikiem rządów Donalda Tuska i całej Platformy. PiS chciało cenzurę wprowadzić za swoich rządów, ale to psychole, więc można im wybaczyć. Donaldowi nie podaruję. W tym kraju normalnych polityków nie ma!
No to biedna platforma straciła zwolennika. Ale... Czekaj... nie masz prawa wyborczego więc i tak mają cię w dupie...
Rozważałeś podpalenie się pod kancelarią premiera?
Musze przestać pić przeglądając to forum. Oplułem monitor ze śmiechu. ;D
[7] hahahhaha , a tak poza tym trzeba być debilem aby dopiero teraz zobaczyć nieudolność tego Rządu a konkretnie Tuska ,człowiek który coraz bardziej uciska szary lud jak tylko może ,W Polsce potrzebne jest coś takiego co zrobili Grecy ,czyli wyjść na ulice i wszystko ro.......lić !!,bo w następnych wyborach dam sobie rękę uciąć że banda debili zagłosuje na ten sam chłam ,bo złodziej na złodzieja będzie głosował , a złodziei jest większość
A co w tym wszystkim najgorsze? Nie ma normalnej alternatywy. Sami uciekinierzy z wariatkowa..
Bo jak byście wyjaśnili w końcu ten cały Smoleńsk, to mielibyście dobrą partię która mogłaby w końcu zainteresować się sprawami kraju.
Katastrofa w Smoleńsku to była jak gwiazdka z nieba dla PEło i tyle w temacie
Wiecie kiedy tusk był dobry?
spoiler start
Gdy siedział z innymi plemnikami w worku swojego ojca
spoiler stop
A będziesz mógł glosowac przy okazji kolejnych wyborów?:)
ale swoją drogą, jest to jakiś znak czasów, rubikon został przekroczony, tusk już nie jest taki cool, a krytykowanie go może wreszcie stać się "modne" i do tego bez obaw, że zostanie się się zaszufladkowanym jako pisowiec.
NEMROK19 -> Większych bzdur nie słyszałem. Smoleńsk jest raczej cierniem w tyłku PO, a olejem napędowym dla PiSu. Gdyby nie było katastrofy, na czym jechałoby PiS? "Za naszych rządów nie było kryzysu. Ser, mleko i chleb były tańsze. SLD to komuchy, PO ma korzenie niemieckie, PSL to głupie chłopki ze wsi!". Dzięki katastrofie mają "ciekawszy" program. "Nie damy pogrzebać prawdy, sosna i mgła to kłamstwo, spisek, głosujcie na Jarka, bo zmarł mu brat!".
Też straciłem zaufanie do PO. W najbliższych wyborach nie otrzymają mojego głosu. Ale PiS tym bardziej. Wolałbym sobie rękę uciąć.
Kogo więc byś posadził na jego miejscu? Jarusia? Millera? Palikota? Tusk to według mnie najlepszy wybór i jestem z niego zadowolony. Dużo zrobił. Wystarczy wyłączyć komputer i wyjść na dwór. Z pewnością zaskoczy cię obecność nowych dróg, mostów, wiaduktów, stadionów, wyremontowanych obiektów publicznych itd.
I to się dzieje od lat i jak na razie nie ustaje. Polska gospodarka nieustannie wzrasta, standard życia się podnosi. Ale nie, Polaczki chcą benzynę tanią jak litr Pepsi z Tesco i wzrost gospodarczy na poziomie 60%. A kto im to zapewni - to już tajemnica. Zapewne oni sami sprawiliby się lepiej.
Co do benzyny: najlepsze jest to, że jej cena jest taka sama lub wyższa w krajach UE. A że tam zarabiają o 2000 zł więcej? Ludzie, trochę ponad 20 lat temu wyszliśmy z Komuny. Płace i tak w stosunku do tamtych czasów wzrosły nieporównywalnie. Kiedyś jeden samochód na wsi to była ogromna atrakcja. Teraz każdy ma minimum jeden, a czasem nawet dwa. O TV, komputerach itd nie wspominając.
Ale nie, Polaczki chcą 10 000 za samo leżenie przed TV. Powoli, ludzie! Niemcy ile się podnosili po II WŚ i wielkim kryzysie przed nią? Jako wolny kraj zdecydowanie zasługują na obecne zarobki. Po tylu latach.
Katastrofa w Smoleńsku to była jak gwiazdka z nieba dla PEło i tyle w temacie
Nemrok -> Dla PiS też ;) Chociaż tu można różnie myśleć. Być może przez te cyrki potem część elektoratu odeszła od PiSiorów w kierunku Platformy.
Ale nie, Polaczki chcą benzynę tanią jak litr Pepsi z Tesco i wzrost gospodarczy na poziomie 60%.
nie smiej sie hajle, polaczki przeciez poniosa ich na widlach jak paczka fajek bedzie drozsza od polowki absolwenta :D
Niemcy jak i wiekszosc krajow UE maja benzyne po ok. 1.5 swojej waluty
My z kolei w swojej walucie mamy cene 5.6
gdzie tu sens?
No faktycznie niedlugo będzie taniej wypić sobie wódeczkę niż kupić paczuszkę fajek ... Jingi-Lingów nie będę palił bo to wstyd przed znajomymi takie gówno wyjmować ... ewentualnie raz zainwestuje w Djarumy i będę przekładał koziołeczki do opakowania po djarumach
Valem - przeciez tak nie mozna porownywac bo wychodza bzdury. Mozna porownywac ilosc zakupionych litrow za srednia pensje co pokazuje ze i tak w Polsce paliwo jest za drogie bo twoim sposobem wychodzi na to ze w takiej Dani gdzie litr kosztuje cos kolo 12 to jest jeszcze gorzej (a na Wegrzech gdzie 415 to juz wogole tragedia).
dlaczego bez sensu?
minimalna w Niemczech to cos kolo 2k, u nas poltorej, wiec mamy porownanie
wiadomo ze trzeba znac do tego tez jakies usrednione pensje, tu sie zgodze
Valem - podalem ci przyklady wyzej. Wedlug ciebie na Wegrzech paliwo jest 83 razy drozsze?
tam maja pense po kilkadziesiat tysiecy bodajze, wiec trza by policzyc, na pewno kupia wiecej litrow niz my
No i to jest sposob z mojego posta 22 a nie zwyczajne porownywanie cen w roznych walutach jak to zrobiles wczesniej :)
edit Wegry to jest chyba jeden z nielicznych krajow w EU gdzie kupia akurat mniej.
'Tusk' w temacie, Montera autor, już myślałem, że trzeba świeczkę stawiać...
no tak tak, moj blad :)
Ksionim--> poczytaj sobie Co widać i czego nie widać Fryderyka Bastiata.
Polska gospodarka nieustannie wzrasta, standard życia się podnosi
Kłamstwo. Te informacje to chyba z TVNu czerpiesz.
Polaczki chcą benzynę tanią jak litr Pepsi z Tesco i wzrost gospodarczy na poziomie 60%. A kto im to zapewni - to już tajemnica.
Oczywiście, że jest to możliwe. Dowiedz się o Austriackiej Szkole Ekonomii i przestań słuchać Keynsistowskich "fachowców".
*Tusk wchodzi na Gola*
* patrzy na wątek "Ile zarabiacie ?"*
Legrooch - ja ze swoich recenzji cisnę 15 k / miesiąc
Lysack - lol ... ja za tyle to nie wstaje z łóżka
Gość od citibanku - biedacy ... ja mam 30 k podstawy
Smuggler - to wszystko wina PiS
To się nie dziwcie, że Tusku podnosi podatki ...
A tak przy okazji, mam pytanie do zwolenników Tuska i Platformy Obywatelskiej. Za co ich popieracie? Co musieliby zrobić, żebyście zmienili poparcie na kogoś innego? Co Platforma takiego zrobiła i czego nie zrobiła, dlaczego ja mógłbym ich popierać?
Pytam całkowicie serio, bez spinki. Moje poglądy polityczne tutaj są nieważne.
Smuggler - a ja 33 na reke.
I za nic nie winie PiS, a juz szczegolnie nie za moje zarobki.
Fett - daj mi sensowna alternatywe dla Tuska, a z checia zaglosuje. Przy czym nie jest nia dla mnie ani Jarek, ani Palikot, ani SLD w obecnym skladzie i nastawieniu, ani PSL, ani JKM. Co wiecej jak sobie popatrze na tych panow, to zwieram posladki i glosuje na PO. Bo juz wiele razy mowilem, ze lepsza dyzynteria niz AIDS czy bialaczka.
Jam sierota PO (haha, docen te PISownie) po UW, na nich glosowalem z przekonania. Potem to juz tylko bylo "lepsi ci niz tamci".
PS. Czy to sa te slynne "nasze wewnetrzne sondaze" na ktore sie potem czasem powoluja przed wyborami VIPiSowie? ;P
Fett --> W tym problem, że PO to takie mniejsze zło. Nie jest to dobra opcja ale lepszej nie znajdziesz.
Jam sierota PO (haha, docen te PISownie) po UW, na nich glosowalem z przekonania. Potem to juz tylko bylo "lepsi ci niz tamci".
Nie musisz się tłumaczyć. Po agitacji jaką serwujesz nam tutaj na forum, bynajmniej nie wygląda na to jakbyś głosował tylko ze względu na "mniejsze zło". Pewnie robisz to non profit, powinni Cię opłacać, taki wysiłek powinien zostać doceniony.
Post [15] IMO wyczerpał temat.
"Nie jest to dobra opcja ale lepszej nie znajdziesz."
Jest lepsza opcja. Po prostu się na wybory nie idzie i tyle. Z tego co pamiętam większość uprawnionych do głosowania w ostatnich wyborach sobie sprawę olało i słusznie. Wybory w tym kraju nie mają kompletnie żadnego sensu, obojętnie na co zagłosujesz i tak jest jedno i to samo.
"Polska gospodarka nieustannie wzrasta, standard życia się podnosi"
Powiedz to ludziom na emigracji, to Cię wyśmieją i uznają za chorego psychicznie.
Tusk [17] Dużo zrobił. Wystarczy wyłączyć komputer i wyjść na dwór.
Zajebiscie widze jak duzo z(a)robil jak podjezdzam pod dystrybutor na stacji paliw :/
Tylko SLD i UP głosowały przeciwko ACTA a zarówno PiS jak i PO były za... to daje do myślenia.
Wypowiedź Migalskiego rozwaliła mnie już doszczętnie:
"W 90% przypadków posłowie i europosłowie nie mają pojęcia o tym, nad czym głosują. Dlaczego się tak dzieje? Bo ilość aktów prawnych jest tak duża, że normalny poseł nie jest w stanie zorientować się, o czym decyduje. Mamy do czynienia z zalewem ustaw, uchwał i rezolucji i nie ma szans, żeby jeden deputowany był w stanie zorientować się, co jest przedmiotem głosowania, w którym bierze udział"
Moje pytanie brzmi to po co biorą głos skoro mają prawo się wstrzymać ?
Jest lepsza opcja. Po prostu się na wybory nie idzie i tyle.
Wyśmienite lekarstwo dla wszystkich europejskich demokracji. Jolly good!
Powiedz to ludziom na emigracji,
Tym którzy nie potrafią znaleźć pracy, nie potrafią sobie stworzyć jej miejsca, nie potrafią się przekwalifikować, są sierotami czy tym którym się absolutnie wszystko nie podoba? Czy może osobom które chcą pozwiedzać inne kraje? Bo oczywiście każdy emigrant to emigrant zarobkowy. Nie z wyboru a zmuszony.
[41]
Oczywiście musiałeś dojebać "sierotami". Jakie to polskie, przecież każdy bez pracy to sierota, która nic nie robi tylko narzeka.
[41] jemu chyba chodzilo o tych emigrantow ktorzy zarabiaja tyle ile byle Kowalski moze sobie pomarzyc
Jak rozmawiasz z kolegami albo rodziną to też przeklinasz i uciekasz od razu w jakieś ugniatanie rozmówcy w chore stereotypy?
[44]
Przecież to Ty oparłeś się na stereotypie, bezrobotny = sierota, co tylko narzeka.
Dasz mi cytat gdzie postawiłem znak równości czy zaczniesz już przepraszać?
Wymieniam teoretyczne powody i pragnę tylko byś rozwinął złotą myśl z pukającymi się w głowę emigrantami. Kim są ci ludzie, o jakiej grupie i udziale w całości mówisz, masz jakiś artykuł, badania?
Jeśli ma to prowadzić to udowodnienia fałszywości wspomnianych przez Ksionima rzeczy to też jakoś to wytłumacz.
Jesteś emigrantem, żyjesz w takiej społeczności, miałeś praktyki w fundacji pomagającej ludziom z zagranicy wrócić do kraju? Bo na jakiej podstawie się na nich powołujesz i ustawiasz po którejkolwiek stronie sporu?
Mówisz o emigracji zarobkowej ludzi bez wiedzy i wykształcenia którzy jadą na gary czy budowę za granicę, o inżynierach i informatykach którzy chcą po prostu jeszcze więcej zarabiać czy Magistrach którzy rozkładają ręce po dwóch wizytach w urzędzie pracy?
I jak masz jeszcze jakieś lekarstwa na naprawę demokracji- zdradzisz? Przekażę Schulzowi na najbliższym szczycie.
Mówisz o emigracji zarobkowej ludzi bez wiedzy i wykształcenia którzy jadą na gary czy budowę za granicę, o inżynierach i informatykach którzy chcą po prostu jeszcze więcej zarabiać czy Magistrach którzy rozkładają ręce po dwóch wizytach w urzędzie pracy?
A co z tymi, którzy gonią horyzont?
A jakie oni mogli by mieć powody by podważać rozwój gospodarki, powoływać się na jej zapaść w kraju i tym usprawiedliwiać pogoń za horyzontem?
Wracając- marcing805. Ja tylko pytam, Ty się wypowiadasz na ten temat więc na pewno wiesz więcej niż ja. Podziel się wiedzą, może otworzysz niektórym oczy.
Jak dla mnie powoływanie się na mglista masę emigracji przy usprawiedliwianiu różnych zdarzeń jest tak tanie...
A myślisz że jakby teraz rządził PiS czy ktoś inny to by nie podpisali?
to odgórne ustalenie UE, nie wymysł Tuska i jego bandy.
nie to że ich bronię, tfuuuu, tylko mówię że PiS i reszta zrobiliby to samo, a PiS kiedyś był za ACTA, a teraz odwraca kota ogonem, i jest przeciw, bo musi być przeciw, bo Tusk jest za a oni wszystko na odwrót, mają gdzieś interes internautów....
EDIT:
VALEM - nie, ale będzie to robić bo unia tak każe, a z Unią rzad nie chce zadrzeć, nie chcą obniżać sobie prestiżu i zaufania wśród państw UE.
to odgórne ustalenie UE, nie wymysł Tuska i jego bandy.
i dlatego przy kazdej, nawet najgorszej propozycji UE Polska ma przyklaskiwac?
[37] Ja sie nie tlumacze, bo tlumacza sie winni. Ja po prostu mowie jakie jest moje stanowisko.
I faktycznie na forum "agituje" non-profit. Nie wszyscy robia wszystko za kase.
Placic to mi moga za "agitacje" za PiS. :D
Jest lepsza opcja. Po prostu się na wybory nie idzie i tyle. Wybory w tym kraju nie mają kompletnie żadnego sensu, obojętnie na co zagłosujesz i tak jest jedno i to samo.
Zeby sie potem okazalo, ze jednak nie jest tak do konca wszystko jedno. Zrozumialem to w 2005 i zapamietalem lekcje. A moze sie potem okazac, ze narzuca ci swoje przekonania grupa ludzi popierana przez powiedzmy 5% obywateli, ktorzy karnie zaglosowali "na swoich" a reszcie bylo "wszystko jedno".
Jedziemy do Gęstochowy - nie Unia a lobbysci i USA. To polscy eurodeputowani przepchali ACTA w komisji rybolostwa. Nie slyszalem by jakis inny kraj EU zadeklarowal podpisanie tego traktatu.
Po prostu się na wybory nie idzie i tyle.
Normalni ludzie na wybory nie idą, bo "po co", a babki z kościoła od razy głosować zapieprzają i się dziwicie potem, że PiS ma prawie 30% poparcia.
Ksionim jesteś jeb... żydokomuchem i idiotą ze wsi hahahaha, jak cię czytam to nóż się otwiera w kieszeni, idź liż dupę wiesniakowi tRUSKOWI. Przy okazju jedź do Moskwy i umyj buty Putinowi, koledze Tuska i PO i terroryście nr 1 na świecie...