Tusk w Drugim Śniadaniu Mistrzów

Forum Polityka i Religia
Odpowiedz
21.03.2011 15:34
promilus1
1
odpowiedz
promilus1
95
Człowiek z Księżyca

Tusk w Drugim Śniadaniu Mistrzów

Premier Donald Tusk kontra rozżaleni „Mistrzowie”
W najbliższą sobotę – specjalne wydanie „Drugiego Śniadania Mistrzów”. Donald Tusk kontra artyści, którzy w ostatnich tygodniach nie szczędzili rządowi i premierowi krytyki. Razem z Marcinem Mellerem szefa rządu będą przepytywać Paweł Kukiz, Tomasz Lipiński i Zbigniew Hołdys. Start programu o 12.00 w TVN24.

Może być ciekawie. Kukiz nie oszczędza ostatnio Tuska, Meller rozpoczął "bunt elit";p Ogólnie to wszyscy byli swego czasu za PO, a teraz są nią mocno rozczarowani. Może być ciekawie.

21.03.2011 16:08
ksips
2
odpowiedz
ksips
138
Legend

Kukiz to już dawno się zafiksował w swoim "katolicko-patriotycznym" świecie - to, że jest bardziej pro PiS niż PO to nie jest kwestia ostatniego czasu ;)

Faktycznie, może być ciekawie :>

21.03.2011 16:25
Herr Pietrus
😃
3
odpowiedz
Herr Pietrus
242
Jestę Grifterę

Faktycznie, Kukiz ... i właściwie nei trzeba juz komentarza. szukje sie wiocha i rzucanie miechem.

21.03.2011 16:31
Backside
👍
4
odpowiedz
Backside
78
Senator

Hej, a gdzie jest Skiba? Pasowałby do tej świńskiej menażerii jak ulał :).

21.03.2011 16:41
hopkins
5
odpowiedz
hopkins
235
Zaczarowany

Herr Pietrus Kukiz jako przykladny katolik nie powinien tego robic...

25.03.2011 19:42
promilus1
6
odpowiedz
promilus1
95
Człowiek z Księżyca

http://rtv.blox.pl/2011/03/W-czym-Zakowski-jest-nielepszy-od-Mellera.html Arystokracja się oburzyła. Jak ostatnio Tusk był u Lisa, to robił z prowadzącym co chciał, a Lis nawet nie myślał naciskać. U Mellera może być tylko lepiej.

25.03.2011 19:52
👍
7
odpowiedz
Raziel
136
Legend

lemmingi szaleją:D

Standardowa sytuacja czyli:

Kukiz powie coś chamskiego do tuska i typowy lordpilot itp. skomentuje - "ale bezczelny pisior, ciemnota i zacofanie".

Hołdys powie coś chamskiego o kaczyńskim i typowy lordpilot itp. skomentuje - "BRAWA ZA ODWAGĘ!!!!"

25.03.2011 20:06
8
odpowiedz
Galihad_NPC
134
Legend

A Ty Raziel nie umiesz napisać posta bez osobistych wycieczek? Jak gimnazjalista....

25.03.2011 20:07
Klaczki
😍
9
odpowiedz
Klaczki
104
In Search Of Sunrise

A jak to mozna ciagle klamcy wierzyc?

26.03.2011 13:08
ksips
10
odpowiedz
ksips
138
Legend

Kukiz tak jak sądziłem, niezbyt może się pohamować :D

26.03.2011 13:12
Bullzeye_NEO
11
odpowiedz
Bullzeye_NEO
247
1977

klaczki - ktory polski polityk nie jest zatem klamca?

26.03.2011 13:40
12
odpowiedz
zanonimizowany735426
33
Pretorianin

[7]Na razie w tym temacie szaleje tylko jeden leming

26.03.2011 13:43
Klaczki
👍
13
odpowiedz
Klaczki
104
In Search Of Sunrise

[11] On nim jest na pewno.

26.03.2011 13:47
😁
14
odpowiedz
Babiczka
107
Senator

Hołdys jakie ultimatum postawił :D

26.03.2011 13:48
_Luke_
15
odpowiedz
_Luke_
271
Death Incarnate

Kompletnie Tusk mnie nie przekonal.

26.03.2011 13:56
eJay
16
odpowiedz
eJay
264
Quaritch

Przyznam, nie oglądałem bo byłem zajęty, ale czy Tusk dostał:

1. pytanie o zakaz reklamowania usług bukmacherskich w polskim sporcie?
2. pytanie, czemu idzie coraz bardziej w socjalizm, a nie w broszurkowy liberalizm?
3. pytanie, po co była ta szopka z ustawą internetową?

26.03.2011 13:59
17
odpowiedz
Yeikon_NPC
108
Legend

Uczestnicy zadawali pytania o to, co ich trapi plus Meller poruszał kwestie z maili widzów. Przy czym same konkretne. Więc dwójka odpada z założenia, jedynka najwyraźniej nikogo nie interesowała, a trójka była choć w innym, niż Twoje, ujęciu.

26.03.2011 14:01
18
odpowiedz
Hajle Selasje
105
Eljah Ejsales

Śmieszne przedstawienie :)

Najzabawniejszy był jak zawsze nadąsany na cały świat Hołdys. Chciałbym zobaczyć spotkanie Tuska np. ze Staniszkis, Gwiazdowskim i jakimś ekspertem od realistycznej polityki zagranicznej, np. Cichockim. Nie byłoby co zbierać po Tusku, a tak swój cel spokojnie osiągnął, bo panowie rozmówcy każdy temat mieli co najwyżej liźnięty, więc w konkrety było się zagłębiać niebezpiecznie, podobnie jak wchodzić w jakąkolwiek polemikę. Ale czy nie o to w tym wszystkim chodziło? IMO Tusk na ich tle wypadł wcale nie najgorzej :D

26.03.2011 14:05
19
odpowiedz
Goinun_NPC
43
Generał

Najbardziej działał mi na nerwy ten szarlatan, Hołdys. Premier dostał wprawdzie zbiór pytań od widzów na koniec, ale czy będzie raczył tam zajrzeć? Śmiem wątpić.

26.03.2011 14:19
Bullzeye_NEO
20
odpowiedz
Bullzeye_NEO
247
1977

On nim jest na pewno.

nie tak brzmialo moje pytainie

26.03.2011 14:26
promilus1
21
odpowiedz
promilus1
95
Człowiek z Księżyca

Dobry program. Wbrew przepowiedniom antysalonowców, Tusk nie miał łatwo. Wbrew dziennikarskim arystokratom dyskusja została poprowadzona w sposób, jakiego Lis z ferajną powinni się uczyć, zamiast pouczać poczciwego Mellera.

Niby artyści (lekko przeterminowani) a czuć było w ich wypowiedziach i pytaniach "głos ludu" dużo wyraźniej, niż w dziennikarzach - politycznych wyjadaczach. Trochę za długo rozwodzili sie z pytaniami, ale Meller przerywał kiedy trzeba było. Gdy pojawił się temat Smoleńska, to został szybko zgaszony, gdzie indziej trwałby do końca programu. Sporo istotnych pytań sie pojawiło. Z jednymi Tusk sobie poradził np. mówiąc ile on zrobił dla okręgów jednomandatowych w porównaniu do innych partii i organizacji samorządowych, był całkiem przekonywujący, dać ciała zaś w temacie urzędników i zakładania działalności gospodarczej. Szacun - mimo wszystko - za jasne postawienie sprawy w temacie marihuany. Nie kluczył, a jasno powiedział, że jest przeciw legalizacji, ale powstanie ustawa, która będzie mniej restrykcyjna dla palaczy. To tak dla tych, którzy twierdzą, że Tuskowi tylko sondaże w głowie. Wyłapałem też jedno ewidentne kłamstwo, gdy mowa była o dotacjach dla partii. Tusk sie bronił, że chce, ale nie może. Fakty są takie, że gdy było głosowanie o zlikwidowaniu zupełnym dotacji, za która głosował tez PJN, PO pojawiło się w mocno okrojonym składzie, przez co ustawa nie przeszła. Szkoda, że nikt z gości o tym nie powiedział.

Wbrew oczekiwaniom, Kukiz nie był jakimś wilkiem, powiedział zresztą do Tuska zdanie, z którym może się część Polaków identyfikować: "Ja pana lubię, i to jest mój wielki problem". Bo Tusk z łatwością skraca dystans, ładnie mówi i się nie pieni, co w naszej polityce jest dosyć wyjątkowym zjawiskiem. Jest też dużo bliżej ziemi, niż jego główny oponent, który ma wyraźny problem ze zrobieniem zakupów w sklepie samoobsługowym. Nie wiem, czy by wiedział, kim jest w ogóle ten Lipiński:) Lipiński właśnie był najbardziej do rany przyłóż z całego tego towarzystwa. Hołdys trochę bredził z tymi hasłami rewolucyjnymi, o tym że w Polsce nie ma demokracji. Tusk dobrze mu odpowiedział, żeby tamten spojrzał na inne kraje i na samo PO w kontekście innych polskich partii. Pod koniec się zapalił, gdy zaczął nawijać o ARTYSTACH, artyści to artyści tamto, w ogóle nie mają co do garnka włożyć. A ultimatum z "więcej do TVN-u nie przyjdę" było groteskowe. Aż z tego powodu program przedłużyli o 10 minut;D

Ciekawy program, bez wzajemnego robienia sobie dobrze, jak to bywa gdzie indziej. Mam nadzieję, że kampania w tym roku pójdzie w tę stronę - dyskusje z ludźmi, którzy będą odbiciem wątpliwości większości społeczeństwa. Lepsze to niż bliboardy i spoty (wreszcie zakazane!) Chyba sie przelicze, bo Kaczyński chodzi na zakupy, a Napieralski pewnie juz zamówił tira z jabłkami.

26.03.2011 14:33
22
odpowiedz
Sanctus_Bellerex_NPC
57
Legend

O ile początek zapowiadał się ciekawie, ciekawe pytania pewno długo wymyślane to i odpowiedzi musiały być kiepskie. Potem już były pytanka szablonowe i odpowiedzi schematyczne. Ciekawe ile osób wierzy, że w Polsce autostrady czy drogi ekspresowe buduje się w dwa trzy-lata? To co zbuduje PO, to może zacznie się materializować od tego roku i dalej, bo to co zbudowano do tej pory jest ich zasługą tylko w mniejszej części. I w sumie tematy nie tyle z ludu, co z wyższych sfer. Ogólnie plus za coś innego, ludzie mają już dość Żakowskich i Rymanowskich z monopolem na rozmowy polityczne o wszystkim i niczym. Minus dla premiera z którym może i można podyskutować czy nawet piwo wypić, ale na premiera to on się nie nadaje. Właściwie to momentami było smutno, przytłaczająco i nawet mi go osobiście lekko szkoda.

26.03.2011 14:36
23
odpowiedz
LooZ^
111
Legend

op: Drogi sie buduja dzieki PO, to PO odblokowalo zator w dokumetancji technicznej, ktory sprawil min. Polaczek. Takie sa przynajmniej opinie branzy.

26.03.2011 14:37
Jedziemy do Gęstochowy
😐
24
odpowiedz
Jedziemy do Gęstochowy
188
KENDO DROGA MIECZA

Z początku nudno było, ale potem jak było o kulturze to się ożywili, przeszkadzało to że Meller nie dawał im dojść do słowa.

26.03.2011 14:52
25
odpowiedz
Yeikon_NPC
108
Legend

Fakty są takie, że gdy było głosowanie o zlikwidowaniu zupełnym dotacji, za która głosował tez PJN, PO pojawiło się w mocno okrojonym składzie, przez co ustawa nie przeszła. Szkoda, że nikt z gości o tym nie powiedział.

Tylko fakt też jest taki, że gdyby przyszli wszyscy ci z PO, którzy mogli, to i tak większości by nie było. Bo oczywiście nie liczymy tych w szpitalu i tego typu przypadki.

26.03.2011 14:52
26
odpowiedz
Bodokan
196
Starszy od węgla

olivierpack ---> żaden premier w takiej dyskusji, by się nie sprawdził. Jestem ciekawy, jak by Twój idol J.k. sobie poradził w takiej dyskusji, jako urzędujący premier.

Zostań lepiej w tematyce militariów, bo o tym Masz pojęcie, a politykę zostaw ;-)

26.03.2011 14:58
😉
27
odpowiedz
Sanctus_Bellerex_NPC
57
Legend

Bodokan = wujek dobra rada? Jak "zostawię", wówczas nie dam się naprowadzić na właściwe tory przez "mających pojęcie", a źle mi chyba nie życzysz? Ale dajmy się wypowiedzieć ludziom na temat bez osobistych uszczypliwości:]

26.03.2011 14:58
Parker
😍
28
odpowiedz
Parker
171
Pretorianin

Nie wiem czy JK chciałby rozmawiać z ludźmi, którzy nie sięgają mu do pięt jeśli chodzi o polityczny autorytet.

26.03.2011 15:01
29
odpowiedz
Suesdel_NPC
0
Konsul

Nie wiem czy JK chciałby rozmawiać z ludźmi, którzy nie sięgają mu do pięt jeśli chodzi o polityczny autorytet.

No popatrz, nie chcialby z nimi rozmawiac, a ostatnio nawet na zakupy "sam" poszedl z karta mamusi, ze niby troszczy sie o losy zwyklych ludzi. ;)

26.03.2011 15:01
30
odpowiedz
Bodokan
196
Starszy od węgla

olivierpack ---> żartowałem przecież, wiem, że polityka jest Twoją drugą naturą :-)

26.03.2011 15:34
31
odpowiedz
lon
71
Pretorianin

ma ktos link do calosci na youtubie

26.03.2011 15:52
Belert
32
odpowiedz
Belert
182
Legend

Ja pana lubię, i to jest mój wielki problem". Bo Tusk z łatwością skraca dystans, ładnie mówi i się nie pieni, co w naszej polityce jest dosyć wyjątkowym zjawiskiem. Jest też dużo bliżej ziemi, niż jego główny oponent, który ma wyraźny problem ze zrobieniem zakupów w sklepie samoobsługowym.

dokladnie :)

Sama debata toczyla sie spokojnie i jakis szczegolnych przelomow nie było.
Na pewno Tusk sobie niezle poradzil i chcialbym zobaczyc na jego miejscu JK.

26.03.2011 16:27
Klaczki
33
odpowiedz
Klaczki
104
In Search Of Sunrise

Bullzeye_NEO moje rowniez :)

26.03.2011 16:35
👍
34
odpowiedz
Kraso-is_NPC
4
Generał

Oglądałem z ojcem, z wielkim zainteresowaniem, zwłaszcza, że 10 minut przed nastąpiła awantura z serii "czym rząd Tuska jest lepszy od Kaczyńskiego, proszę o fakty" i nawet pitolenie o tym, że TVN jest nieobiektywny, nie to co Rzeczpospolita. Ech, nie spodziewałem się usłyszeć bzdur największych forumowych debili z ust własnego ojca, na szczęście po "śniadaniu" ojciec przyznał, że Tusk wypadł bardzo dobrze i chyba nawet przekonał go do siebie.

Ja od początku będący prorządowy, choć jestem rozczarowany obrotem sytuacji, i tak nie widzę innej opcji niż poparcie PO, choć robię to niechętnie, ponieważ nie ma w Polsce konserwatywno-liberalnej partii, którą tworzą poważni ludzie, a odzwierciedlałaby moje, powiedzmy republikańskie poglądy.

Tusk kolejny raz pokazał, że jest facetem z głową na karku i powiem szczerze, że cieszę się, że rządzi naszym krajem. Jest to na pewno najlepszy Premier z najlepszym rządem jaki mieliśmy (choć osobiście w miarę świadomie pamiętam tylko te od czasu Buzka) i dziś wypadł po prostu świetnie.

26.03.2011 17:42
Bullzeye_NEO
35
odpowiedz
Bullzeye_NEO
247
1977

[33]

nie zadales pytania konkretnie mi, ja za to tobie - tak

26.03.2011 18:20
Gallain
36
odpowiedz
Gallain
38
MPO Squad Member

Gdzie można obejrzeć to śniadanie mistrzów? Jakiś link?

26.03.2011 18:27
37
odpowiedz
zanonimizowany450986
0
Pretorianin
26.03.2011 18:42
Klaczki
38
odpowiedz
Klaczki
104
In Search Of Sunrise

Nie wiem, nie wszystkich po prostu znam ;) pomijajac to, ze kazdy z nas klamie, moje pytanie odnosilo sie bardziej do tego, ze nikt inny (przynajmniej z moich odczuc) nie wykrzykiwal takich wielkich zapowiedzi o lepszej Polsce by zylo sie lepiej, oczywiscie wszystkim, niz Pan Premier. No i zmiany mamy, jakie- kazdy widzi. Zaczyna sie 4 rok rzadow, a tu zamiast lepiej, co raz gorzej. Pomozcie uwierzyc, ze cos zmieni sie w koncu na lepsze :)

26.03.2011 19:23
Bullzeye_NEO
39
odpowiedz
Bullzeye_NEO
247
1977

problem jest w tym, ze zarowno po i pis rzadzilyby w taki sam sposob

a sld jeszcze gorzej

26.03.2011 20:11
Klaczki
40
odpowiedz
Klaczki
104
In Search Of Sunrise

A tego to nikt juz nie udowodni. Mozna gdybac

Forum Forum Polityka i Religia
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl