Tuning kompa czy nowy sprzęt ???
Ma 6 letniego kompa i chce w nim wymienić parę części np. kartę graficzną mam 128 MB a przydałaby mi się 512 no i mam 512 MB RAM a chce wymienić na 2 GB no i mam pytanie do was czy się opłaca wymieniać te części czy lepiej kupić nowy komputer bądź konsole ???
6 letni komp ? Nie podales zadnych informacji na temat tego, co to za sprzet - skad mamy wiedziec czy warto. Jesli patrzac po wieku, to raczej lepsze bedzie kupno nowego sprzety - komputera. Konsola na teraz jest nieoplacalna.
Konsola na teraz jest nieoplacalna.
Bo...?
@kefirek09 - Sporymi krokami nadchodzi nowa generacja - co raz czesciej sie o tym mowi i rowniez gry wskazuja na niedaleka premiere nowych konsol, przykladowo Battlefield 3, wiec sens kupowania konsoli "na teraz" jest, wg. mnie, bez sensu.
@ shawnz
Mały offtop. Jak sprawuję się Twój komputer? Karta głośno działa? Podatna na OC? Masz BF3? Jeśli tak ile masz fpsów w ustawieniach Ultra? Chcę kupić identyczne komponenty (procek, karta graf., płyta główna, ram)
mam kompa w serwisie:P trafiłem na trefna płytę główną(miałem 6 dni i zaczeła siadac zintegrowana karta dzwiekowa) a i z karta graficzną miałem problemy i oddałem na gwarancje:-], według mnie działała "cicho" ale to pojecie wzgledne, procesor jak najbardziej mogę polecić chociaz ostatnio strasznie podrożały, w bf 3 nie grałem jeszcze wiec niestety w tym momencie nie pomogę,
Procesor Intel(R) celeron(R) D CPU 3.06 GHz karta graficzna Intel(R) 82865G Graphics Controller
Podaj plyte glowna - juz za wczasu mowie, ze zdecydowanie bedziesz musial (raczej) wymieniac sprzecik, calkowicie.
lepiej złóż sobie jakiegoś nowego nawet za 1000 o ile masz.
Na pewno będzie lepszy niż ulepszony Twój.
Ściągnij Everest Home Edition - tam masz wszystkie parametry.
http://www.dobreprogramy.pl/Everest-Home-Edition,Program,Windows,11558.html
ale jeśli to ma być komputer do grania to za 1000 zł(jesli miałbyś tyle), może rzeczywiście bardziej opłaca się kupić konsole
no jeśli przyrównujemy ją do kompa za 1000-1500 zł to tak:)
nawet jesli budżet jest powiedzmy 500-600 zł to lepiej kupić jakiegoś używanego xboxa,
Konsole? Wyjdzie drożej niż PC, bo potrzebuje osobnego TV. I to nie bylegówna za przeproszeniem tylko minimum 32' a nie jakiś kineskop. Pozatym gry kosztuja 2 x wiecej niz na PC. I Pozatym, za niedlugo nowa generacja. Za 1000zł spokojnie mozesz zlozyc kompa do grania, najnowsze gry będą wchodziły conajmniej na średnich detalach.
no racja jeśli do tego dołożyć jeszcze telewizor to wyjdzie dużo drożej, ale wydaje mi sie że za 1000 zł trzeba się nieźle nakombinować żeby złożyć komputer na którym bf3, rage czy la noire gta eflc bedzie chodziło DOBRZE na średnich detalach,
jakby kolega podał mniej wiecej budżet jakim dysponuje wtedy dużo łatwiej byłoby coś doradzić:)
Podejrzewam, że kolega jest ograniczony finansowo i argument o cenie gier odpada. ;)