tragedia w rodzinie zastępczej - Puck

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
23.09.2012 13:08
😍
1
odpowiedz
zanonimizowany849066
4
Pretorianin

tragedia w rodzinie zastępczej - Puck

Oglądając tv dowiedziałem sie ze jedynym powodem odebrania dzieci biologicznym rodzicom była bieda.

Rodzina zastępcza na jedno dziecko ( jeżeli sie nie myle) otrzymuje 800 z

czy ktoś i wyjaśni jaki ma sens takie postępowanie ?ł

23.09.2012 13:09
Irek22
2
odpowiedz
Irek22
167
Legend

Nie.

23.09.2012 13:12
Yoghurt
3
odpowiedz
Yoghurt
104
Legend

To tylko takie tłumaczenie się biedą, majace ukryć fakt, że chciano po prostu zabrac dzieci z tak okropnego miejsca, jak Puck.

Dlatego na przykład w Rzeszowie nie znajdzie się nikogo, kto ma poniżej 15 roku życia - najmłodsi są wywożeni stamtąd ciężarówkami, dla ich własnego dobra.

23.09.2012 13:17
Fett
4
odpowiedz
Fett
256

Yogh - znam pare młodych osób z Rzeszowa... Wszyscy mieszkają w Krakowie

23.09.2012 13:18
5
odpowiedz
Inolkath_NPC
69
Legend

Rzeszow to zajebiste miasto. Czysto, bezpiecznie, wszystko pod nosem, blisko w Bieszczady :D

23.09.2012 13:18
😐
6
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Ludzka chciwość postanowiła wykorzystywać biedne, bezbronne dzieci do zarabiania. Dzieci nie muszą pracować, wystarczy, że są i kasa leci. Jedni zarabiają hodując trzodę chlewną inni hodując dzieci. Jest to opłacalne, bo nie trzeba dużo inwestować, a jeszcze państwo pomaga. Nie jest to norma, ale jak pokazuje przykład z Pucka wystarczy jeden taki przypadek by piekło było na ziemi. Dziki kraj!

23.09.2012 13:20
7
odpowiedz
zanonimizowany862520
5
Konsul

tak jeszcze żeby mieć pewność:
Odbiera się dzieci naturalnym rodzicom ze względu na "biedę". Oddaje się dzieci jakimś randomom, którzy na każde dziecko dostają 800zł miesięcznie (i za te pieniądze remontują sobie dom)?

A co gdyby tak naturalnym kochającym (bo inaczej sobie nie wyobrażam) rodzicom dać te 800zł? Nie można bo socjal, kapitalizm i Tusk?
Lepiej dać kompletnie obcym? Pieniądze i dzieci?

kraj debili.

23.09.2012 13:21
Yoghurt
8
odpowiedz
Yoghurt
104
Legend

Wieśniara -> wszystko pod nosem

Zwłaszcza labia majora w centrum miasta :)

Boba -> No właśnie. Fakt wywożenia młodych z Polski Z do Polski A jest skrzętnie ukrywany przez rząd, ale wszyscy, którzy znają PRAWDĘ, wiedzą, że spisek ten jest realizowany coraz śmielej.

23.09.2012 13:24
9
odpowiedz
Inolkath_NPC
69
Legend

Nie można dawać hajsu tylko dlatego że ktoś jest biedny bo wtedy nikomu nie chciałoby się pracowac. Nie pracowałabym za 1400 tylko zrobił 5 dzieci i balowal na Ibizie (nie chodzi o auto).

ps. tak mam z kim i czym

23.09.2012 13:24
10
odpowiedz
koobon
82
Legend

No jak to, mają studentów; pokazywali w Teleekspresie.

23.09.2012 13:25
Yoghurt
11
odpowiedz
Yoghurt
104
Legend

Koob -> To byli podstawieni bezdomni.

23.09.2012 13:26
eltexo
😜
12
odpowiedz
eltexo
86
Idzie Grzes przez wies

Rzeszow to zajebiste miasto. Czysto, bezpiecznie, wszystko pod nosem, blisko w Bieszczady :D

Nie kłam! Do morza macie daleko.

23.09.2012 13:28
wysiak
13
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Battle-toad --> To nie wina kraju, tylko ustroju. Jak sie przyjmuje, ze dzieci naleza do panstwa, a nie do rodzicow, i daje urzedasom moc podejmowania takich decyzji, to wiadomo, ze beda je podejmowac. Jak to ujal Kisiel - to nie kryzys, to rezultat. Po prostu system, zbudowany na chorych zalozeniach - ze ludzie to idioci i panstwo musi sie o nich troszczyc, bo sami sobie nie poradza - nie moze funkcjonowac zdrowo.

23.09.2012 13:30
deTorquemada
14
odpowiedz
deTorquemada
264
I Worship His Shadow

Dzieci mogły być zabrane z rodziny przez alkoholizm lub przemoc.
Zawinili w tym wypadku urzędnicy - prawdopodobnie zero kontroli rodziny zastępczej (a i ktoś zgodę im udzielił na sprawowanie funkcji RZ)

23.09.2012 13:33
15
odpowiedz
zanonimizowany849066
4
Pretorianin

Battle-toad >> dokładnie

>Dzieci mogły być zabrane z rodziny przez alkoholizm lub przemoc.<

dowcip polega na tym ze nie alkohol był powodem a BIEDA

23.09.2012 13:34
16
odpowiedz
Koanton_NPC
152
Legend
Image

Oglądając tv dowiedziałem sie ze jedynym powodem odebrania dzieci biologicznym rodzicom była bieda.

Kolejny argument przemawiający na rzecz sterylizacji biedoty!

23.09.2012 13:40
17
odpowiedz
zanonimizowany849066
4
Pretorianin

Mephistopheles > przed czy po bankructwie ?

rozumiem ze masz na myśli koszty > wiesz ile skarb państwa kosztowała twoja edukacja ?

23.09.2012 13:43
👍
18
odpowiedz
Viatio_NPC
19
Generał

Lecz jeśli chcemy,
te wszystkie dziury
Miłością da się
Załatać.

23.09.2012 13:49
19
odpowiedz
Koanton_NPC
152
Legend

przed czy po bankructwie ?
Zamiast!

rozumiem ze masz na myśli koszty > wiesz ile skarb państwa kosztowała twoja edukacja ?
Nie zrozumiałeś żartu (no wiesz, czarny humor, te sprawy), ale skoro już twój kij w dupie żąda odpowiedzi - prawdopodobnie +/- tyle, ile poszło na nią z podatków rodziców. Jeśli nie, to moje późniejsze podatki z pewnością to wyrównały.

23.09.2012 13:52
20
odpowiedz
Yeonlen_NPC
5
Generał

Rodzinne domy dziecka oraz rodziny zastępcze to świetny biznes w Polsce. Nikt tego oczywiście publicznie nie skrytykuje bo przecież "to dla dzieci", a dzieci są przecież najważniejsze.
A to, że wiele rodzin z dziećmi żyje za mniej niż dofinansowanie na takie dzieci nikogo nie obchodzi.

1000 zł miesięcznie na dziecko to według ciebie nie jest dobry biznes, gdy są rodziny np. z trójką dzieci w których jedna osoba pracuje za minimalną. I co oni mają powiedzieć?

23.09.2012 13:53
Cainoor
21
odpowiedz
Cainoor
286
Mów mi wuju

Stereo - taa, świetny biznes...

23.09.2012 14:03
22
odpowiedz
zanonimizowany849066
4
Pretorianin

Mephistopheles > mój kij w dupie podpowiada ze twoje podatki ( rodziców) poszły na cele nie koniecznie związane z twoja osobą a juz z pewnością nie tylko na edukacje.żeby nie bawić sie w analizę > część twoich podatków które z pewnością zostały spożytkowane przez system edukacji nie pokrył nawet 50 % kosztów.

23.09.2012 14:07
23
odpowiedz
Koanton_NPC
152
Legend

Nawet gdyby (choć wysokość podatków zależy od zarobków, więc nie wiem skąd twoje obliczenia), to jeszcze zdąży przekroczyć. Chyba, że... nie wiem... umrę albo coś.
Poza tym: [25].

Po jaką cholerę ja w ogóle ci odpowiadam? Skąd ty wytrzasnąłeś ten offtop?

23.09.2012 14:08
24
odpowiedz
koobon
82
Legend

[23]
To już jest problem niewydolnego i niewydarzonego zarządzania pieniędzmi z podatków.
Ilekroć zaglądam w pasek krew mnie zalewa.

23.09.2012 14:15
😍
25
odpowiedz
zanonimizowany862520
5
Konsul

wysiak - ale imho trzeba wyjść z założenia że, niektórzy ludzie to idioci i albo się nimi zacząć opiekować tak jak na zachodzie gdzie jednak ten socjal istnieje, albo z powrotem uruchomić piece w oświęcimiu - i się takich elementów pozbywać.
Z matematycznego punktu widzenia:
czy dać biednej wielodzietnej rodzinie te 800zł na dziecko czy dać rodzinie zastępczej te 800zł miesięcznie to jedno i to samo. Budżet państwa wychodzi na zero - o podejrzewam, że oprócz nielicznych wyjątków extremalnie patalogicznych rodzin, to jednak rodzona matka i ojciec lepiej się zaopiekują własnym dzieckiem niż rodzina randomów która je przygarnełą bo za państwowe pieniądze chce sobie dom wyremontować.
Ktoś tam napisał - że taka rodzina będzie to wykorzystywać i zacząć robić więcej dzieci by brać więcej od państwa - następny problem (ujemy przyrost naturalny) rozwiązany. Na zdrowie - dzieci przyszłością narodu - możliwe, że takie dziecko pracując w Polsce opłaci swoimi podatkami Twoją emeryturę...

23.09.2012 14:19
26
odpowiedz
zanonimizowany849066
4
Pretorianin

Mephistopheles > to może inaczej : twoje podatki poszły Idą nie tylko na twoją edukacje .

wszystkie twoje i twoich rodziców poszły na stadion narodowy

23.09.2012 14:19
27
odpowiedz
minarel
38
Generał

wysiak - ale imho trzeba wyjść z założenia że, niektórzy ludzie to idioci i albo się nimi zacząć opiekować tak jak na zachodzie gdzie jednak ten socjal istnieje, albo z powrotem uruchomić piece w oświęcimiu - i się takich elementów pozbywać.

A na bym proponował, żeby każdy zajął się sobą i swoimi dziećmi... i nie zabierał ich i nie palił w piecu.

Ktoś tam napisał - że taka rodzina będzie to wykorzystywać i zacząć robić więcej dzieci by brać więcej od państwa - następny problem (ujemy przyrost naturalny) rozwiązany. Na zdrowie - dzieci przyszłością narodu - możliwe, że takie dziecko pracując w Polsce opłaci swoimi podatkami Twoją emeryturę...

"Socjalizm bohatersko walczy z problemami nieznanymi w żadnym innym ustroju..."

23.09.2012 14:20
Belert
😃
28
odpowiedz
Belert
182
Legend

to wina PiSu i Jaroslawa Kaczynskiego

23.09.2012 14:24
29
odpowiedz
zanonimizowany862520
5
Konsul

minarel - taki "socjalizm" istnieje w każdym zdrowym KAPITALISTYCZNYM kraju. No chyba, że dla ciebie niemcy, UK, francja, luxemburg, dania, belgia, szwecja, finlandia, etc. to kraje socjalistyczne.

Głupota nie boli - jak PO w naszym pięknym mafijnym (sorry, ale system gdzie podatki idą tylko i wyłącznie do sfery rządzącej to system mafijny) kraju uruchomi jednak te piece (dla dobra "większości", tej rządzącej) to podejrzewam, ze wezmą cię jako jednego z pierwszych...

23.09.2012 14:27
30
odpowiedz
minarel
38
Generał

to kraje socjalistyczne

To chyba oczywiste?
Kapitalizm skończył się tam ok 100 lat temu.

23.09.2012 14:30
😐
31
odpowiedz
zanonimizowany862520
5
Konsul

no to zwracam honor - myślałem, że tak jak większość na tym forum mylisz pomoc socjalną z socjalizmem.

Ale twierdzisz, ze nasz polski system znacznie lepiej się sprawdza? Tak, zeby być pewnym:
Równie wysokie (jak nie wyższe) obciążenie obywatela podatkami + o ile w kraju "socjalistycznym" te podatki służą dobru społeczeństwa, to w naszym stricte "kapitalistycznym" systemie w większości zostają rozrabowane przez kilka tysięcy osób tych przy korycie.

Wytłumacz mi w którym miejscu ten nasz polski system się sprawdza lepiej, proszę.

23.09.2012 14:31
32
odpowiedz
Koanton_NPC
152
Legend

[27]
No to mi rozjaśniłeś. Tzn. wciąż nie wiem jak to się ma do mojego pierwszego postu, ale dobre i to.

23.09.2012 14:47
33
odpowiedz
zanonimizowany849066
4
Pretorianin

pomijając intencje( czarny dowcip) . nie wszystko jest rentowne ( i być nie może)i nie jest żadnym rozwiązaniem eugenika oraz tego typu pomysły.

wracając do sprawy to Wysiak po-celował w 10 .

wystarczyło by nawet 400 zł dla tej matki by wychować dzieci . Nie ma znaczenia ze taniej i bezstresowo . Teraz szukają winnych w urzędnikach i instytucjach. sytuacje w rodzinach niewydolnych są nieporównywalne i żaden sztywny przepis tego nie rozwiąże.

23.09.2012 14:49
34
odpowiedz
minarel
38
Generał

Ale twierdzisz, ze nasz polski system znacznie lepiej się sprawdza?

To do mnie? Bo nigdzie tak nie napisałem.

Równie wysokie (jak nie wyższe) obciążenie obywatela podatkami + o ile w kraju "socjalistycznym" te podatki służą dobru społeczeństwa, to w naszym stricte "kapitalistycznym" systemie w większości zostają rozrabowane przez kilka tysięcy osób tych przy korycie.

Ok, najpierw trochę ujednolicę nazwy.
Nie kapitalistyczny - tylko etatystyczny.
U nas występuje jednokowoż tzw. kapitalizm kompradorski (jak to mawia bodajże S. Michalkiewicz) - czyli po ludzku kolesiostwo.
Połączenie tych czynników (socjalizmu, etatyzmu, kapitalizmu kompradorskiego) to keynsistowski model ekonomii, który dominuje w ówczesnym świecie. Miała to być tzw. trzecia droga pomiędzy kapitalizmem a komunizmem. Wyszedł z tego prawdziwy potwór, połączenie wad kapitalizmu i komunizmu, bez ich zalet. Ustrój który jest sam w sobie sprzeczny i sam ze sobą się niszczy.

Tutaj działa to gorzej niż w innych krajach, bo u nas jest najbardziej (niedo)rozwinięta machina biurokratyczna. Jak ludzie wpłacają podatki na jakiś cel, to po drodze musi się nachapać multum urzędników. A przy okazji ich znajomi i znajomi znajomych.

23.09.2012 14:53
35
odpowiedz
zanonimizowany862520
5
Konsul

imho minarel gubisz się w zeznaniach - najpierw ośmieszasz kraje zachodnie i ich "kapitalizm". Teraz twierdzisz, że to co aktualnie jest w Polsce jest jeszcze gorsze. Gorsze od socjalizmu. Trochę konsekwencji na przyszłość.

23.09.2012 14:59
36
odpowiedz
minarel
38
Generał

imho minarel gubisz się w zeznaniach

lol, gdzie niby?

najpierw ośmieszasz kraje zachodnie i ich "kapitalizm". Teraz twierdzisz, że to co aktualnie jest w Polsce jest jeszcze gorsze. Gorsze od socjalizmu.

Etatyzm jest gorszy od socjalizmu.

23.09.2012 15:05
37
odpowiedz
zanonimizowany862520
5
Konsul

lol, gdzie niby?

w swoich poprzednich postach. A niby gdzie? Wysil się ocipińkę.

23.09.2012 15:12
38
odpowiedz
minarel
38
Generał

Podejrzewam, że widzisz coś, czego nie dostrzega nikt inny.

Najpierw widzisz gdzieś, że napisałem, że polski system jest lepszy niż zachodni a potem, że się gubie w zeznaniach.

Polecam udać się do lekarza psychiatry.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl