Dzisiejszej nocy o godzinie 4.00 na łamach otwartego Polsatu i Polsatu Sport będzie można oglądnąć powrót mistrza WBC wagi półciężkiej oraz IBF, IBO i The Ring wagi junior ciężkiej - naszego Tomasza Adamka po wrześniowej porażce z Witalijem Kliczko. Tomek obiecuje, że wyciągnął wnioski z tej walki i zamierza jeszcze raz pokusić się o walkę o pas wagi ciężkiej i taką walkę wygrać. Wcześniej jednak musi pokonać paru przeciwników.
Pierwszym będzie Nagy Aguilera - 26-letni pięściarz, który mimo niezbyt imponującemu rekordowi ( http://boxrec.com/list_bouts.php?human_id=419933&cat=boxer ) jest przeciwnikiem bardzo wymagającym i przegrywał jedynie z mistrzami świata (Peter, Tarver), zawodnikami z czołówki (Arreola, Harris), a nawet pokonał byłego mistrza świata - Olega Maskaeva. Niektórzy mówią, że to nawet za silny przeciwnik na powrót. Walka będzie ciekawa.
Warto również wspomnieć, że o 21.00 na łamach Polsatu Sport będzie można zobaczyć walkę Mariusza Wacha vs Tye Fields o pas WBC International, Wach pewnie za 2-3 walki będzie bił się z Kliczko, więc warto oglądnąć. Na tej samej gali zobaczymy też Artura Szpilkę w starciu z Terrance Marbrą - pięściarzem, który będzie chciał wygrać i iść na wojnę z Arturem.
To noc polskich ciężkich, wszystkie streamy tu - http://ringboks.pl/
Szykujcie się - http://www.youtube.com/watch?v=MBqUK8Xq7bQ :)
Szpilka jak bedzie chcial przykozaczyc i wda sie w bezmyslne mlocki jak ostatnio to wygranej mu nie wroze. Ale mam nadzieje ze wnioski z poprzedniej walki wyciagnal. Zapewne Wach i Szpilka beda walczyc pozniej bo to w koncu Stany (wczesniej niz o 23 mysle nie ma co sie ich spodziewac)
o co chodzi z tym adamkiem, znowu obije mordy 10 kelnerom, by w 11 walce dostac becki od kogos powaznego?
jaki to ma sens?
W wywiadach Szpila mówił, że zobaczymy go takiego jakiego chcemy zobaczyć - zero zrywów, zero spiny.
Nie może walczyć tak jak w ostatniej walce, bo ma dobrego przeciwnika. Marbra naprawdę chce to wygrać - na ważeniu wyglądał świetnie - był pewny siebie, zero tłuszczu na ciele - http://www.youtube.com/watch?v=ohWkWt801c0&feature=player_embedded
Ale ten wyraz twarzy Szpilki i bijaca z niej inteligencja wywoluja jedna rzecz
<----
Genie in a bottle?
Dla mnie ten Adamek jako sportowiec jest skończony bo walce z Kliczką. Tak się dać obić...
Będzie gdzieś transmisja oprócz Polsat Sport? Albo online? Mam Canal+ Sport, Eurosport, nSport... ;/ Chodzi o galę z 21.
w Atlantic City mamy 17.00 a gala trwa w najlepsze, prestizowa musi byc, nie ma co
i kuniec
stanson - za to przeciwnik Wacha to już inna liga, ciesz się, może być fajna walka :)
Walka dwóch olbrzymów - Wach i Fields. Spodziewam się ciężkiego nokautu ze strony Mariusza.
Szpilka miał być niższy niż czarnuszek - był wyższy
Wach miał być niższy niż Fields - jest sporo wyższy
jakość przekazu jest jak z lat 80' - tragedia
edit: [18] poprawione ;)
Właśnie miałem pytać, czy też macie te pasy po bokach i taką jakość. Czuję się jakbym oglądał walki Gołoty sprzed lat. Hala też szału nie robi.
bo się pomyliłem w nazwiskach?
19 ---> mowisz o tych czarnych pasach????
kurde dopiero teraz zauwazylem, mi to roznicy nie robi, a jakos jak chcesz miec lepsza to pewnie musisz zaplacic
weź nie spinaj :D
edita dodałem, bo się nie mogłem poprawki u Ciebie doczekać, sorry no
czy ja sie spinam?
ps. na poprawke czekales 10 sekund :
nie, a co, czemu pytasz?
nie, nawet sprawdzasz tajming, jednak coś Ci pika ;)
Łaszczyk to miał bójkę z Farmerem, a nie pojedynek
weź nie spinaj :D
temu pytam
piszesz, ze doczekac sie nie mogles i uswiadamam ci, ze bzdury gadasz, tyle
ja gadam bzudry, ale twoje oburzenie, bo Ci niesłusznie zarzuciłem spinkę też dobre
Fields na deskach
Szpilka - zawalczył tak jak to miał zrobić, zimna głowa, ma jebnięcie w rękach i powalił murzyna. Nie trzeba było szaleć, żeby wygrać walkę szybko i efektownie.
Łaszczyk - słaba walka, chaotyczna, chyba zjadła go trema. Na punkty jednak wygrał wyraźnie, gratulacje.
Wach - Fieldsowi pozwalał zawalczyć, żeby ten się zmęczył, a przy okazji ćwiczył obronę do Kliczków. Ma mocny cios, czekam na walkę o mistrzostwo.
Został już tylko Góral :)
Dobranoc! Widzimy się o 4 nad ranem :)
upek, walka za pół godziny :)
raczej będzie o 5:00 po przestawieniu czasu, dopiero za chwilę będzie walka Garcia - Morales która miała być o 3:00
w takim razie chrzanię i idę spać bo o 10:00 formula 1
proponuje juz isc spac tobie, dziwnie sie zachowujesz
pierdzielisz bez ładu i składu, nie wnosisz nic do rozmowy, wyśmiewasz Adamka, typowa polaczkowatość
xDDDDDDDDDDDD - też tak umiem
Witam!
Liczę na świetną walkę!
O, jednak może i Adamek teraz będzie
EDIT: a może i nie...
Na początku chcę podziękować Polsatowi, że nie był tak łaskawy aby pokazać wejście zawodników do ringu. Po prostu ręce opadają.
Co do walki - Adamek wygrał wszystkie rundy, obił Aguilere (650 ciosów wyprowadzonych, ponad 300 dosięgło Nagyego) spokojnie poboksował - jestem zadowolony, Witalij go nie rozbił.
Miło było znowu usłyszeć: "From Gilowicaaaa Poleeeeeend" :)