Titan Quest + Immortal Throne pytanie

Forum Gry RPG
Odpowiedz
30.11.2013 14:14
1
odpowiedz
zanonimizowany958808
3
Legionista

Titan Quest + Immortal Throne pytanie

Witam.

Nie dawno kupiłem sobie gre Titan Quest + Immortal Throne zainstalowałem i uruchomiłem obie by sprawdzic czy działają okazało sie ze zaczynam w tych samym miejscu i mam do zrobienia te same misje wiec mam pytanie poco mam prac w podstawkę gdy w Immortal Throne będę musiał robić wszystko od nowa ??

30.11.2013 14:25
DiabloManiak
2
odpowiedz
DiabloManiak
250
Karczemny Dymek

Czy ty odróżniasz grę z dodatkiem od 2 zupełnie innych gier? :)

To dlaczego myślisz że gra z dodatkiem nie zawiera misji podstawowych ( kampania do olimpu włącznie) + Immortal throne ( hades po olimpie :) )

grasz z it bo .. dodaje kolejny akt kampanii i tyle;)

30.11.2013 15:57
3
odpowiedz
zanonimizowany958808
3
Legionista

ale gdy je zainstalowałem to skróty na pulpicie są do podstawki i dodatku IT oddzielnie i gdy włączam gra albo dodatek to zaczynam w tym samym miejscu czemu ?

30.11.2013 15:59
.:Jj:.
4
odpowiedz
147
    ENNIO MORRICONE    

Ponieważ jeden to skrót do podstawki a drugi do wersji z dodatkiem, hm?

30.11.2013 16:03
5
odpowiedz
zanonimizowany958808
3
Legionista

ale mi chodzi o to czemu gdy włączam podstawkę albo dodatek zaczynam w tym samym miejscu z tymi samymi misjami ?

30.11.2013 16:04
WrednySierściuch
6
odpowiedz
WrednySierściuch
109
No gods no masters!

[3] niech zgadnę - nazywasz się Janusz, masz 47 lat a komputer kupiły ci wnuki 3 miesiące temu. Uruchomiłeś go zaś wczoraj.
Zgadza się?
Widzisz - forumowicze nie łapią twojego pytania - bo sprawy o które pytasz obecnie rozumieją nawet przedszkolaki

Skrót - do Titan Quest to podstawka i zaczynasz na początku (co chyba oczywiste)
Skrót do Immortal Throne - to skrót do nakładki na podstawkę i zaczynasz TEŻ od początku, bo niby skąd byś chciał?
Za to masz dodatkowe tereny których w podstawce nie ma - czyli Hades. No i dodatkowe drzewko rozwoju -bodajże Sen.

Tak więc nie ma sensu uruchamiać samej podstawki

30.11.2013 16:05
7
odpowiedz
147
    ENNIO MORRICONE    

IT ro rozszerzenie a nie osobny tytuł. Czego tu nie rozumieć? DiabloManiak napisał- możesz grać w TQ albo TQ z dodatkiem IT.

IT nie dzieje się przed wydarzeniami w TQ.

30.11.2013 16:16
8
odpowiedz
zanonimizowany958808
3
Legionista

WrednySierściuch nie nazywam sie Janusz i nie mam 47 lat a kompa kupiłem sam a gre zainstalowałem dzisiaj.

sorki za pytania ale zmyliło mnie to ze dodatek IT zainstalował sie do osobnego folderu który ma ponad 1gb mniej a myślałem ze nakładka do gry dodająca misje, EQ, i mapy instaluje sie do folderu z grą i niby jak ten dodatek dodaje te mapy i inne rzeczy skoro nie są w tym samym folderze ?

30.11.2013 16:25
wert
9
odpowiedz
wert
204
Kondotier

Nie jestem do końca pewien czy tak jest - może ktoś mnie poprawi.

Masz dwa skróty - do czystej gry bez dodatku oraz do gry z dodatkiem.
Jeśli uruchomisz czystą grę nie będziesz (nie powinieneś) mieć rzeczy dodanych w dodatku - jak klasy, bronie etc. Jeśli uruchomisz dodatek to masz czystą grę + dodatkową zawartość. Immortal Throne nie jest samodzielnym dodatkiem (chyba) nie wymagającym podstawki.

30.11.2013 16:29
10
odpowiedz
zanonimizowany958808
3
Legionista

Wert dodatek nie zainstaluje sie bez podstawki i własnie chodziło mi o to co napisałes "Masz dwa skróty - do czystej gry bez dodatku oraz do gry z dodatkiem.
Jeśli uruchomisz czystą grę nie będziesz (nie powinieneś) mieć rzeczy dodanych w dodatku - jak klasy, bronie etc. Jeśli uruchomisz dodatek to masz czystą grę + dodatkową" czy tak jest ? tez nie wiem

30.11.2013 16:30
WrednySierściuch
11
odpowiedz
WrednySierściuch
109
No gods no masters!

niby jak ten dodatek dodaje te mapy i inne rzeczy skoro nie są w tym samym folderze ?
tak naprawdę "fizyczna" obecność plików w danym folderze nie jest do niczego potrzebna - bo zależności miedzy podstawką a dodatkiem regulują wpisy w rejestrze i pliki systemowe gry.
Na dokładkę ten dodatek - to nowe tereny, więc w sumie nie trzeba było zbytnio nadpisyac starych danych z podstawki

Widocznie twórcy woleli taki sposób - co umożliwia np łatwe odinstalowanie dodatku (gdyby był zintegrowany to musiałbyś odinstalować od razu całą grę)

Jeśli uruchomisz dodatek to masz czystą grę + dodatkową" czy tak jest ?
Tak właśnie jest - i tak już było w wątku kilkakrotnie powiedziane

30.11.2013 17:58
12
odpowiedz
zanonimizowany958808
3
Legionista

ok dzięki mam jeszcze jedno pytanie do ludzi co w to grali bo chce grac druidem ( natura+ burza ) ale nie wiem co mam rozwijać jako pierwsze od 2 lvl-a a co jako drugie od 8 lvl-a ?? :D

30.11.2013 19:40
13
odpowiedz
Taal
72
Pretorianin

Zacznij od Burzy. Na początku włóż 1 punkt w Odłamek Lodu, później wymaksuj Grad, a na koniec wykup resztę poziomów Odłamka i Prędkości. Takie podejście pozwoli Ci szybko i bezstresowo ukończyć normalny poziom trudności (rozglądaj się za przedmiotami zwiększającymi szybkość rzucania czarów i zawsze noś przy sobie dużo mikstur energii). Później możesz za złoto wycofać punkty z tych umiejętności i rozłożyć je tak, jak tylko chcesz. Alternatywą jest inwestowanie w wilki z Natury, nie są jednak aż tak efektywne i nie dadzą sobie rady w ostatnim akcie normala.

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl