1. Czy podatność na magię wysokiego elfa nie jest uciążliwa?
2. Wysoki Elf ma same bonusy do magii, ale ja chcę grać łucznikiem/skrytobójcą a ta rasa podoba mi się najbardziej. Czy jest sens robić łucznika/lekkozbrojnego wojownika/skrytobójcę? I czy gra takim zestawieniem nie będzie za trudna?
spoiler start
Chodzi mi o taką postać jak rezi miał w swojej serii ze skyrima.
spoiler stop
3. Jaką broń wybrać do cichych zabójstw. Czy sztylety mają bonusy do zabić z ukrycia, czy tylko i wyłącznie są tanie i szybkie? Jeśli nie ma żadnych bonusów to chyba wybiorę krótkie miecze.
Dodam że będę grał 1 raz, i to na Xboxie więc o modach mogę zapomnieć. Co prawda mój komputer uciągnie obliviona, ale chcę kupić wersję anniversary, i nie stracić pieniędzy kupując to samo jak kupię potem elder scrolls antologia. Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję :)
->
Stealth Archer to jest najprostsza konfiguracja do wymasterowania dowolną rasą, bo i tak kosi się przeciwników, zanim w ogóle cię zobaczą. Dorzucasz sobie sztylety w łapę na wsiakij pażarnyj słuczaj i koło 20 levelu grasz praktycznie na god mode.
Zwiększone obrażenia ze skrytobójstwa wynikają z poziomu Sneak. Natomiast tak sztylety jak i miecze należą do gruby Blade więc inwestując w to drzewko możesz używać co Ci się żywnie podoba.
Zastanawiam się która rasa jest lepsza: mroczny czy wysoki elf. Jestem trochę nie w temacie jak chodzi o uniwersum The Elder Scrolls, więc prosiłbym żebyście mi podesłali zdjęcie dobrze wyglądającego, dobrze wykreowanego mrocznego/wysokiego elfa i napisali o ich kulturze, zwyczajach, historii.
Wybór rasy jest czysto kosmetyczny i jeśli ma jakieś znaczenie to tylko na początku gry, potem nic nie stoi na przeszkodzie byś był wielce uczonym orkiem magiem czy łotrzykiem co niejako burzy obraz orków do których przyzwyczaiły nas inne gry rpg - ork = głupi i ciapowaty.
Tak więc graj co Ci się podoba. A o historii - jak się chcesz bawić - poczytaj w sieci na jakieś fanowskiej stronie, będzie to na pewno ładniej i dokładniej napisane.
Jak napisał Szyszkłak wybór rasy, ma niewielkie znaczenie. Liczy się rozwój postaci w danej umiejętność. A to, czy na początku ma się poziom 10, czy 30 to niewielka różnica, szybko można to wyrównać.
Tu moja postać na 81 lev, w zasadzie nieśmiertelna na najwyższym poziomie trudności. Legendarny smok pada po kilku ciosach...
Akurat to jest Skyrim, ale w Oblivionie jest podobnie
Ahh..., Oblivion - jest promocja na steam w wersji z dodatkami ,ale niestety nie ma wersji PL a chętnie bym zakupił . Szkoda :(
Ale życzę przyjemnej gry i też mi się wydaje, że wybór postaci to kwestia pomysłu w tej grze :)
Albo oficjalne z internetu, jeśli takowe jest ale to chyba już piractwo.
@malinoski554: Jezu użyj szarych komórek zanim coś napiszesz, jak coś jest oficjalne to jak może być niezgodne z licencją? I litości, nie każde łamanie licencji to piractwo, zakładając że twórcy zakazali by w licencji jakichkolwiek modyfikacji, to co to ma wspólnego z piractwem. Na koniec używaj funkcji edytuj.