No i niestety Iga Świątek odpada w 3 rundzie po przegranej 2:0 z Filipinką Ealą. Człowiek się łudził, że się coś zmieni, a tutaj nic nowego.
Nie chciałbym krakać, ale na początku roku stwierdziłem, że jak Świątek będzie dalej tak grać, jak dotychczas, to może wypaść nawet z top10, to odnośnie tych wszystkich nagłówków, głównie ze sport.pl z pytaniami w stylu, czy Iga będzie nr 1 w tym roku? itp. Już teraz spada na 6, a jeszcze kilka zawodniczek może ją przegonić w czasie Wimbledonu.
Iga zmienia sporo rzeczy w swoim sztabie, za wyjątkiem jednej. Może coś w tym jednak jest z prawdy? 🤔
Nic się nie zmieni dopóki Iga nie opanuje nowego serwisu. Musi trochę ochłonąć. Przydałby się jej urlop.
Iga w trudnej sytuacji. Ale Podzielam zdanie Vitiego, odpocznie poukłada sobie w głowie i jeszcze będziemy mieć okazje żeby się cieszyć jej grą. Ale to pewnie najwcześniej na AO.
Na Wimbledońskim placu boju zostaje tylko Hubi. Kto by się spodziewał? Może po tym feralnym skoku i kontuzji to będzie moment zwrotny?
PS. Dżungla - slangowo, azjatycka część touru.
Ależ szkoda Hurkacza. Tak mu dobrze szło, już wierzyłem, że zaraz będzie 3:0, a tutaj 2:2 i kontuzja zmusiła go do poddania meczu. 😞
Nie wiadomo na jak długo, znowu, wypada z gry. Naprawdę szkoda, bo świetnie mu szło.
Jakby mi ktoś powiedział przed startem Wimbledonu, że będzie czeski finał pań, to chyba bym nie uwierzył, a tutaj proszę. 😊
Muchova vs Noskova, na którą stawiacie? Tak, czy siak będzie nowa mistrzyni Wimbledonu. 👍
Jestem raczej neutralny w stosunku do Rudzielca ale dzisiaj ewidentnie uratował tą piękną dyscyplinę więc należą się ukłony!
Zvereva nie lubię, więc dobrze że mu Sinner utarł nosa. Szkoda tylko, że bez Alcaraza, to się robi trochę nudno w ATP, bo jak Sinner nie choruje, to raczej wygrywa turniej.
Miło jest znowu oglądać Igę.
..Turniej w Ameryce. Reklamy: wódka, ozempic. Jeszcze reklamy fajek brakuje. :/
Ehh człowiek się trochę łudził że Chwalinska wejdzie na wyższy poziom po RG. A tymczasem wygląda na to że to był jednorazowy wyskok.
Zostaje nam tylko Iga...
Iga skończyła się półtora roku temu. Trzeba szukać nowej zawodniczki.
To sobie będzie w tej 10, ale wielkiego szlema już nie wygra. Róbcie screeny.