telewizor z 2011 roku nie nadaje sie do gier!?

Forum Technologiczne
Odpowiedz
08.09.2011 22:33
1
odpowiedz
memeczyslaw
114
Konsul

telewizor z 2011 roku nie nadaje sie do gier!?

witam nie dlugo kupuje telewizor TV 3D LG 32LW570S wyczytalem w internecie sporo recenzji na jego temat każda jest pozytywna ale w każdej wystepuje minus iż telewizor nie nadaje sie do gier video, wystepuje jakis lag który nie nadąża z obrazem i gra ma kilku sekundowe opoznienie. Jestem zdecydowany na ten telewizor ale jesli nie bede mógł grać na nim na moim xboxie to zakup odpada. Czy ktoś posiada ten model i czy faktycznie nie da sie na nim grać na konsoli? to dziwne, ze telewizor z 2011 roku nie radzi sobie z grami video, dotychczas gralem na telewizorze z przed ponad 10ciu lat i nie mam żadnego problemu z grami ;/ jak to wkoncu jest? dzieki za odpowiedz i prosze o pomoc.

08.09.2011 22:35
😊
2
odpowiedz
Gorski_Robot_NPC
94
Senator

Idz do sklepu poproś sprzedawce, żeby podlaczyl konsole pod ten model tv. Sam ocenisz, czy Ci pasuje, czy nie.

08.09.2011 22:38
Jeremy Clarkson
3
odpowiedz
Jeremy Clarkson
141
Prezenter

Lepiej nie ryzykuj

08.09.2011 23:02
Kane
4
odpowiedz
Kane
165
bladesinger

tak mi sie zdaje, ze musisz poczytac o tzw "input lag" (czasem tez okreslany jako display lag). w moim (teraz juz 6 miesiecznym) 40" Samaungu LED jest gaming mode ktory znacznie zmiejsza input laga (wylaczajac jakies tam skalowania i inne pierdoly).

08.09.2011 23:23
5
odpowiedz
memeczyslaw
114
Konsul

ale dziwi mnie to ze na telewizorze z przed 10 lat moge grać normalnie na xboxie 360 a najnowszy lg ma z tym problem, moze to jakas plotka? ma ktos ten telewizor?

08.09.2011 23:37
6
odpowiedz
zanonimizowany61948
99
Legend

Nie posiadam tego modelu, jednak z tego co mi wiadomo jest to kwestia podłączenia do odpowiedniego wejścia i odpowiednich ustawień tych modeli. Wg niektórych użytkowników przy odpowiedniej konfiguracji problem nie występuje.

08.09.2011 23:47
7
odpowiedz
memeczyslaw
114
Konsul

konsole chciałbym podpiąc oczywiście pod wejscie HDMI zeby grac w full hd, ogólnie interesuje mnie modele lg cinema 3d które posiadają tanie okulary ponoc cala seria lg cinema 3d nie nadaje sie do grania w gry na konsoli ;/ wystepuje jak ktos wyzej napisał input lag

08.09.2011 23:51
8
odpowiedz
Paentor_NPC
30
Legend

nie tylko do gier, ale do wszystkich innych rzeczy, które wymagają koordynacji oko-ręka
po prostu będziesz miał (prawdopodobnie) duże opóźnienie, zanim postać na ekranie zrobi to co chcesz

08.09.2011 23:55
Widzący
9
odpowiedz
Widzący
259
Legend
08.09.2011 23:55
10
odpowiedz
fsdfg
62
ZeitgeistPolska

Full HD nie na tej generacji konsol ;]

10.09.2011 13:07
11
odpowiedz
memeczyslaw
114
Konsul

zależy mi na tym modelu i moge nawet zrezygnować z jakości hd w grach czy jeśli podłącze konsole zwykłym kablem, nie HDMI to problem bedzie nadal występował?

10.09.2011 13:17
12
odpowiedz
zanonimizowany807452
18
Konsul

Nigdy nie spotkalem sie z czyms takim, a gralem juz na wielu telewizorach. Krotko mowiac to bzdura.

10.09.2011 13:22
13
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

zależy mi na tym modelu i moge nawet zrezygnować z jakości hd w grach
Na rynku konsolowym jest garstka gier, które odpalisz w FullHD natywnie. Reszta po prostu jest przeskalowywana, czyli nie jest to prawdziwe FullHD.
LCD nie nadają się do grania ze względu na swoją budowę i sposób wyświetlania obrazu. Nawet, jeżeli pojedyncze "piksele" na monitorze maja krótki czas reakcji, to może się okazać, że przy zbyt dynamicznych scenach elektronika w telewizorze nie będzie wyrabiała z wysyłaniem odpowiednich rozkazów do poszczególnych obszarów ekranu. Co prawda w dzisiejszych czasach jest to coraz mniej zauważalne, ale nawet na dziesięcioletnim monitorze CRT nie zobaczysz czegoś takiego, jak input lag, a praktycznie na każdym monitorze i telewizorze LCD coś takiego ciągle może być zauważalne.
Czy ci to będzie przeszkadzać? Czy w ogóle zauważysz? Tego nie wiemy.
Jedno jest za to pewne. Im większa rozdzielczość i im więcej niepotrzebnych "bajerów" ma telewizor (tak, chodzi mi o 3D), tym większa jest szansa, że elektronika nie będzie nadążała.

10.09.2011 13:35
😁
14
odpowiedz
Mark24
12
Legend

[13]
no najlepiej kupić jakiś telewizor CRT - polecam rosyjską Czajkę. Tylko z transportem może być problem bo bydle waży tyle co 2 lodówki ;)
Aha wyświetla tak na oko 16 kolorów w rozdziałce 320x240, ekran trochę miga bo odświeżanie 24Hz jest spokojnie wyłapywane przez ludzkie oko, ale opóznień panie nie ma żadnych!

10.09.2011 14:09
15
odpowiedz
memeczyslaw
114
Konsul

model LG 32LW570S to LED takze nie obawiac sie opoznienia podczas grania brać ten model?

tutaj recenzja tego modelu http://hdtvmania.pl/2011/05/11/nowa-jakosc-kina-3d-test-telewizora-lg-lw570s

"Jest kompletnie bezużyteczny dla graczy, ale bardzo interesujący dla fanów 3D...."

10.09.2011 14:12
Damian1539
16
odpowiedz
Damian1539
87
4 8 15 16 23 42

LED raczej nie ma nic w wspólnego z opóźnianiem obrazu.

10.09.2011 14:22
17
odpowiedz
memeczyslaw
114
Konsul

no to co oni wygadują w tej recenzji?

"O dziwo, w przypadku bijatyki efekt opóźnienia nie był tak bardzo denerwujący jak w FPS-ach. Podczas maratonu Bad Company 2 po 20 minutach przesiadłem się na moją prywatną, mocno już leciwą Bravię W4000. Jest mniejsza o 7 cali, nie ma podświetlania LED i jest kilkukrotnie grubsza, ale gra się na niej o niebo przyjemniej. LG – ogromna wpadka :(......"

10.09.2011 14:36
18
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Telewizory LCD i LED-LCD różnią się jedynie tylnym podświetlaniem. Same kryształki w LCD nie świecą, więc miałbyś kłopot z widzeniem tego, co jest wyświetlane. Kiedyś tło było podświetlane zimnymi katodami. Tanie rozwiązanie, ale pobierają one więcej prądu, oraz nie pozwalają na równomierne podświetlenie obrazu. Zamiana katod na diody LED zmniejsza znacznie pobór prądu, oraz pozwala na bardziej równomierne podświetlanie obrazu, ale instalacja czegoś takiego w wyświetlaczy jest ciągle droga i bardziej skomplikowana. Podświetlanie nie ma najmniejszego wpływu na czas reakcji matrycy. To ma tylko świecić, gdy telewizor jest włączony, lub nie świecić, gdy jest wyłączony. Układ sterujący podświetleniem jest piekielnie prosty do wykonania, w porównaniu z układem sterującym wyświetlaniem obrazu na matrycy LCD.

10.09.2011 14:58
19
odpowiedz
memeczyslaw
114
Konsul

czyli kupować ten model bez problemu? chyba, ze znacie inne telewizory w technologii polaryzacyjnej zalezy mi zeby oglądać filmy 3d na tanich okularach jak w lg cinema 3d, grać na xboxie 360 i odtwarzać filmy z dysku przenośnego, mile widziane również wifi, cena 3000 zł, 32 cale najlepiej

Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl