Część niedawno upadł mi telefon Realme 8 Pro i lekko się wygiął. Od tego czasu szybko się rozładowuje, a w serwisie powiedzieli że bateria jest dobra. Doszedłem do tego że rozładowuje się bardzo szybko gdy ma włączony transfer danych. Da się coś z tym zrobić, żeby telefon działał poprawnie?
telefon dziala poprawnie. transfer danych pozera beterie, eot
Ile masz ten telefon? Możliwe, że bateria jest walnięta. Ewentualnie jakaś apka dziająca w tle to powoduje
Stawiam, że coś ci kopie krypto ;)
Pytanie dlaczego to się działo po upadku na ziemię. Czy ktoś w tym czasie naprawiał ten telefon, czy coś było instalowane. Przecież upadek nie aktywował kopania. "Telefon po dotknięciu ziemi poczuł że musi kopać" xD
Realme czy Redmi? ??
[8] -> Realme 8 Pro.
Telefony, zwłaszcza na Androidzie tak maja. Czasem po którymś naładowaniu zacznie szybciej zjeżdżać bateria, kompletnie bez powodu. Czasami wystarczy zrestartować telefon, wtedy ten zabugowany proces pożerający baterie może się wyłączyć.
Pierwszy raz przydarzyło mi się coś takiego, dlatego myślałem że bateria walnięta
Nie znam czegoś takiego. Znam Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Okaz mi ten swój wynalazek
Ja miałem coś podobnego. Od czasu kiedy mi upadł to zaczął bardzo szybko tracić baterię, a od 25% to było takie od licznie. Możliwe że coś się przestawiło podczas upadku. Musiał byś sprawdzić czy coś się w środku nie przestawiło, odłączyło ale samemu coś takiego w dzisiejszych telefonach ciężko jest zrobić.