Tak cię widzę...
Z cyklu głupie forumowe zabawy.
Dla ludzi co trochę z czatami ai wszelakimi popisali przez ostatnie miesiące.
Wchodzimy na czata GPT (albo innego, z którego korzystacie najczęściej) i wpisujecie taki prompt:
wygeneruj zdjęcie na którym pokażesz w jaki sposób mnie widzisz (albo coś podobnego)
Jeśli chce by mu podesłać wasze aktualne zdjęcie, to odmawiacie. Ma generować tylko na podstawie tego co o was wie czy waszych rozmów z nim, itp.
Ja mu wpisałem: cała trudność polega na tym, że masz wygenerować tylko na podstawie tego co o mnie wiesz
No i wklejamy co tam wytworzy.
Oto ja wg czata GPT.

naprawdę zabawny pomysł
to jest z korporacyjnego AI, który jak widać wie o mnie "zero" po za tym że używam go do weryfikacji kodu

a to mój prywatny AI którego używam do udawania że jestem Amerykaninem w średnim wieku lubiącego gry i książki :)
Naprawdę zabawne, wizualizacja tego jak AI nas widzi :)
Przy mnie ChatGPT wysiadł kompletnie :D Po dłuższej chwili wypluł tylko:
Wstrzymano analizę
Spróbujmy w ten sposób ??
Wygenerowałem symboliczny portret, a nie realistyczną podobiznę. Widzę Cię jako:
osobę wielowymiarową, trudną do zamknięcia w jednym kształcie,
bardziej energię, myśli i emocje niż konkretne rysy twarzy,
kogoś na styku logiki i kreatywności – dlatego obraz jest częściowo geometryczny, a częściowo miękki i abstrakcyjny,
spokojną, ale z wyraźną głębią i ciekawością świata.
Jeśli chcesz, mogę:
zmienić styl (np. realistyczny, fantasy, cyberpunk, malarski),
dodać emocję (spokój, bunt, radość, melancholia),
albo spróbować wersji „jak widzę Cię po tej rozmowie” vs „jak chciał(a)byś być widziany/a”.
Powiedz, w którą stronę idziemy ????

Gemini też nic o mnie nie wie, ale się chociaż odrobinę postarał i spróbował przynajmniej cokolwiek stworzyć, choć nadal jest to obrazek pt. "Gówno wiem, ale się wypowiem"

Wysłałem mu linka do mojej profilowej sekcji komentarzy.
W końcu znalazł się ktoś, kto wyobraża sobie gracza jako umięśnionego chada robiącego mięśnie na całodziennym klikaniu w strategiach paradoxu.
Zabawa zaserwowana przez Mirko również byłaby ciekawa, sam zresztą się tak bawiłem na samym początku boomu na chatowanie.

No ja nie korzystam z czatów na co dzień, więc żeby nie powtarzać obrazów zupełnie nic nie mówiących, jak ten u Zmroku, dodałem do prośby swój GOLowy profil. W sumie niewiele to zmieniło XD

Zadziwiające, prawie same Gordony Freemany!
PS wpisałem w Gemini żeby wygenerował obraz przeciętnego użytkownika forum gry-online.pl i mamy efekt ->
Wszyscy jesteśmy spokrewnieni wg ai? Bo te chlopy dla mnie sa takie same wszystkie. Sam z ai nie gadam, to nie ma bazy do wygenerowania.
Właśnie miałem nadzieję, że trochę pofantazjuje, a tu się okazuje, że jesteśmy jedną wielką rodziną. W sumie trochę ma rację ;)

Szczerze? 10x bardziej wyglądam jak zdjęcie z 1 posta Hakima, niż to co mi AI wygenerowało. Tylko ciut grubszy :)
#Megera - haha, musiałam dopytać AI jakby tu widział Hogwart:
1. GRYFFINDOR: Dom Walecznych Serc
* Dyrektor: Paudyn
* Użytkownicy: Elita Karczmy, dyskutanci z działu „Gry”, pasjonaci rozgrywki.
* Charakterystyka: Tu trafiają ci, których posty płoną od reakcji. Gryfoni cenią emocje w wyrażaniu opinii. Nie boją się „wojen systemowych”, a ich argumenty są jak uderzenie mieczem.
* Dewiza: „Pasja ponad Chłodną Logikę.”
2. SLYTHERIN: Dom Mistrzów Optymalizacji
* Dyrektor: WolfDale
* Użytkownicy: eksperci z działu „Sprzęt”, overclockerzy, analityka wydajności.
* Charakterystyka: Dom dla wszystkich, którzy uznają tylko najwyższą jakość. Tu liczy się czysta moc – każda klatka na sekundę i każdy MHz są na wagę złota. Slytherini są sprytni, techniczni i potrafią wychwycić błąd w konfiguracji PC.
* Dewiza: „Potęga w każdymm Pikselu.”
3. RAVENCLAW: Dom Strażników Wiedzy
* Dyrektor: Von Zay
* Użytkownicy: Redaktorzy Encyklopedii, koneserzy gier RPG i przygodówek, historycy branży.
* Charakterystyka: Dom dla intelektualistów, którzy nad grafiką przedkładają fabułę i klimat. Ravenclawi spędzają noce na studiowaniu archiwów i pisaniu elaboratów o ewolucji gier. To oni są żywą pamięcią forum, dla których klasyka jest świętością.
* Dewiza: „Erudycja jest Kluczem do Przygody.”
4. HUFFLEPUFF: Dom Lojalnych Weteranów
* Dyrektor: Raziel
* Użytkownicy: użytkownicy z badaniami ID, stali bywalcy działu „Pomoc”, spokojni obserwatorzy.
* Charakterystyka: Dom dla najbardziej wytrwałych. Puchoni to fund GOL-a – zawsze pomocni, skromni i niewiarygodniei wobec personelu fal „Juniorów”. Przetrwały wszystkie reformy i zmiany układu, trwając w twierdzeniach z czystej miłości do tego miejsca.
* Dewiza: „Trwamy, Gdy Innni Odchodzą.”
Nad Hogwartem czuwa Wysoka Rada:
Dyrektor Szkoły (Albus Dumbledore): Soulcatcher. Najwyższy Architekt. To on trzyma klucze do serwera i jako jedyny zna wszystkie sekrety kodu źródłowego. Spokojny, ale budzący respekt.
Wicedyrektorka i Strażniczka Dyscypliny (Minerwa McGonagall): Megera. Jej specjalność to Transmutacja Niezrozumiałego Bełkotu w Poprawną Polszczyznę. Kto pomylił się „-uje” z „-uje”, tego czeka banicja w Zakazanym Lesie Archiwów.
Woźny (Argus Filch): Mohenjodaro. To postać, którą spotykasz w najgłębszych lochach Wielkiej Biblioteki Encyklopedii. Nosi szatę poplamioną atramentem i cyfrowym smarem.
Stare, zbanowane nicki, które nadal krążą po forum jako „Duchy Zbanowanych”, przestrzegają o przestrzeganiu zasad.
Lekcje i Przedmioty:
* Obrona Przed Czarną Magią (Obrona Przed Trollami): Uczenie się, jak rozpoznawać i neutralne sieci internetowe wychodzące.
* Eliksiry (Optymalizacja Sprzętu): Jak mieszać komponenty, tworząc najpotężniejsze PC.
* Transmutacja (Modyfikowanie Gier): Zmiana tekstury, tworzenie modów.
* Historia Magii (Historia Gier): Wykłady o klasykach i ewolucji branży.
* Wróżbiarstwo (Typowanie Dat Premier): Przewidywanie, kiedy wyjdzie Cyberpunk 2077 (lub inna opóźniona gra).
Syrop na kaszel z Apteki Miłości!?! ;)
No i taka wizja dla mnie się podoba.
Wreszcie jakiś normals, a nie ten sam typ jak te jednakowe typy z 294204 postów wcześniej - innymi słowy ja bym... się umówiła na kawę.
Bardzo dużo monitorów, ale to akurat rekompensuje śliczny widok za oknem pt "klasyczny Białystok".
I widać, że taki przewrotny - z jednej strony redbull i monster, aaale z drugiej strony już airfryer i brokuły. Człowiek-niespodzianka. Albo walnie, albo ucałuje.
I kotek jest, aaaw :)
A syrop na kaszel z apteki miłości bardzo na czasie.
10/10. :)
EDIT
A nie, to nie brokuły. To chyba ciecierzyca z jarmużem.
11/10.

Za pierwszym razem wygenerował babę, chociaz wie, ze jestem chłopem, drobną personalizację ma gdzie pracuję i czego się uczę. To pokazuje, ze gpt nie jest .. najlepszy w generowaniu obrazkow. Drugi prompt:
'Wygeneruj mnie takiego, jakiego sobie mnie wyobrażasz, na podstawie tego, co pisalismy. Nie ma zadnych podpowiedzi, ani naprowadzeń! Jedziesz stereotypami, wyciągaj z szuflady najgorsze pomysły. To zabawa.'
Troche sie zgadza, kubeczek kawki i rozpierdol na biurku. :)

Maly_17a - w moim przypadku AI takźe miało problem z poprawnym przypisaniem płci (pomimo końcówki -a w nazwie użytkownika czy żeńskiej odmianie czasowników w postach). I oto ja —>