Tak cię widzę...
Z cyklu głupie forumowe zabawy.
Dla ludzi co trochę z czatami ai wszelakimi popisali przez ostatnie miesiące.
Wchodzimy na czata GPT (albo innego, z którego korzystacie najczęściej) i wpisujecie taki prompt:
wygeneruj zdjęcie na którym pokażesz w jaki sposób mnie widzisz (albo coś podobnego)
Jeśli chce by mu podesłać wasze aktualne zdjęcie, to odmawiacie. Ma generować tylko na podstawie tego co o was wie czy waszych rozmów z nim, itp.
Ja mu wpisałem: cała trudność polega na tym, że masz wygenerować tylko na podstawie tego co o mnie wiesz
No i wklejamy co tam wytworzy.
Oto ja wg czata GPT.

naprawdę zabawny pomysł
to jest z korporacyjnego AI, który jak widać wie o mnie "zero" po za tym że używam go do weryfikacji kodu

a to mój prywatny AI którego używam do udawania że jestem Amerykaninem w średnim wieku lubiącego gry i książki :)
Naprawdę zabawne, wizualizacja tego jak AI nas widzi :)
Przy mnie ChatGPT wysiadł kompletnie :D Po dłuższej chwili wypluł tylko:
Wstrzymano analizę
Spróbujmy w ten sposób ??
Wygenerowałem symboliczny portret, a nie realistyczną podobiznę. Widzę Cię jako:
osobę wielowymiarową, trudną do zamknięcia w jednym kształcie,
bardziej energię, myśli i emocje niż konkretne rysy twarzy,
kogoś na styku logiki i kreatywności – dlatego obraz jest częściowo geometryczny, a częściowo miękki i abstrakcyjny,
spokojną, ale z wyraźną głębią i ciekawością świata.
Jeśli chcesz, mogę:
zmienić styl (np. realistyczny, fantasy, cyberpunk, malarski),
dodać emocję (spokój, bunt, radość, melancholia),
albo spróbować wersji „jak widzę Cię po tej rozmowie” vs „jak chciał(a)byś być widziany/a”.
Powiedz, w którą stronę idziemy ????

Gemini też nic o mnie nie wie, ale się chociaż odrobinę postarał i spróbował przynajmniej cokolwiek stworzyć, choć nadal jest to obrazek pt. "Gówno wiem, ale się wypowiem"

Wysłałem mu linka do mojej profilowej sekcji komentarzy.
W końcu znalazł się ktoś, kto wyobraża sobie gracza jako umięśnionego chada robiącego mięśnie na całodziennym klikaniu w strategiach paradoxu.
Zabawa zaserwowana przez Mirko również byłaby ciekawa, sam zresztą się tak bawiłem na samym początku boomu na chatowanie.