Otóż szukam nowego zasilacza o mocy 600-650 W z przewodami na zasilenie karty graficznej czyli z przewodami 6 i 8 pcie. Czy znajdzie się coś bardzo opłacalnego w kategorii cena/jakość? :)
CHIEFTEC CFT
bequiet! L8 630
Thermaltake Smart 630 W za około 220-250 zł. I nic lepszego i tańszego ( w tym "krócaki" OCZa) nie kupisz.
http://allegro.pl/zasilacz-silentiumpc-deus-g1-600w-80-bronze-120mm-i2955744509.html
akurat dzisiaj taki kupilem. opinie w internecie raczej dobre :p
Jak ci nie przeszkadzają krótkie kable to od siebie mogę polecić OCZ'a StealthXStream2 600W.
W środku siedzi Fortron 700W i testy wykazały, że zasilacz ma sprawność na poziomie certyfikatu 80+ Silver. A dostał zwykły 80+ tylko dlatego, że słabą sprawność ma na hamerykańskim napięciu :)
Mam OCZ'a StealthXStream2 600W.
Fajna nazwa i wszystko chodzi bez zarzutów od 2 lat. :)
Ten OCZ mnie zainteresował, po przyjrzeniu się bliżej:
1x 8-pin PEG
1x 6-pin PEG
Czym się różni PEG od PCIE? Bo będę musiał zasilić kartę GF GTX 295- coolermaster 520 W nie dał rady i muszę myśleć nad innym....
up [9]
A ten OCZ StealthXStream2 600W na 100% udźwignie tego GF GTX 295 ? Bo byłem ze znajomym tak samo tego pewien co do coolermaster'a 520 W... A po podłączeniu nie pokazuje obrazu.
Miałem wcześniej GTX 260 który działał bez problemu z zasilaczem 450, więc powiedziałbym, że dość sporo tej mocy chcesz.
Bo będę musiał zasilić kartę GF GTX 295- coolermaster 520 W nie dał rady i muszę myśleć nad innym
A GeForce GTX 295 requires you to have a 700 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 50 Amps available on the 12 volts rails.
Miałem wcześniej GTX 260 który działał bez problemu z zasilaczem 450, więc powiedziałbym, że dość sporo tej mocy chcesz.
GTX295 to troszkę inna liga prądożerności
oł, to 600 nie starczy nawet? ... cóż, chyba będę musiał się rozejrzeć za 700 W. Jakieś propozycje?
Na pewno wystarczy XFX core 650w, ma dużo lepsze właściwości elektryczne niż konkurencja.