Szukam informacji o zbiorze dem sprzedawanych w kioskach dawno temu
Kojarzycie takie pismo zawierające w sumie tylko 4 płyty zawierające chyba wyłącznie wersje demonstracyjne gier? Pamietam, że to co miałem było całe czarne z zieloną czcionką. Przy okazji ciekawi mnie ile było takich wydań i czy jest gdzieś do nich dostęp.
Ja wiele nie wniosę, ale najwyżej podbiję wątek.
Tak, ja pamiętam te wydawnictwa, cztery płyty walnięte w tekturę. Nie pamiętam jak się to nazywało i generalnie jakość tego była wyłącznie bardzo niska (wliczając w to dobór dem - te ciekawsze i tak dało CD-Action). Dosłownie jedno demo z takiej płyty mnie kiedyś zaintrygowało, gra (a przynajmniej demo) zaczynało się w ten sposób, że budziliśmy się w celi, a jakiś pirat/hiszpański konkwistador coś tam do nas gadał. Niestety nie pamiętam jej tytułu, zresztą to było jakieś marne 3D, więc i tak bym w to teraz nie grał.
Wydaje mi się, że trop IO jest słuszny, ale jednocześnie to, o co pytasz, chyba działało pod jakimś niezależnym brandem, a IO próbowało po czasie kopiować model biznesowy. Może ten PC Action, choć wydaje mi się, że te tekturowe okładki dla czterech płyt nie były tak ładnie wydane, to były jeszcze bardziej prymitywne metody.
Też to kojarzę, nawet chyba miałem jedno wydanie. Wydaje mi się, że byłem zawiedziony zawartością ostatecznie. :D
Redjack: Revenge of the Brethren
https://www.youtube.com/watch?v=W5R3XEXoM_s
Swoją drogą ta gra wcale nie wygląda aż tak źle, jak na to, że jest z 1998 roku.

To chyba faktycznie ten PCAction, ale spolszczony. Możliwe, że też inne dema były. W internecie nawet z tymi informacjami nic nie znajduje, więc chyba przepadło.
Mam do tego GameStara nieprzyzwoity wręcz sentyment, bo z jednej strony było to niesamowicie drętwe pismo, z drętwą, bezbecką redakcją... a z drugiej strony - przysłali mi za darmo pierwszy numer do domu, co w 2003 roku było naprawdę mocną dla mnie rzeczą - takie wyróżnienie, wygrać coś w akcji promocyjnej, nie dość, że darmowy numer, to jeszcze w ogóle ktoś napisał do mnie, dziecka niemalże, list!
Ale kompletnie zapomniałem, że tam były dołączane płyty, chyba nie było na nich nic ciekawego. Potem dopiero kojarzę jeszcze bardziej drętwą reedycję GameStara z Arcanum na płytce.
Kojarzę że tego typu wydania miał też Świat Gier Komputerowych