Sime! Szukam jakiejś fajnej gry crpg na kompa lub ps2/ xbox'a 360. Zależy mi na tym, żeby było dużo podklas do klas, skilli. Gra ma być podobna do gier mmo ale system rozgrywki offline.
Nie polecajcie mi darmowych mmorpg albo płatnych bo nie lubię gier, w których albo żeby jako tako grać trzeba wydać kupę siana, albo nie dość, że kupić to jeszcze grubą kasę na miesięczny abonament wydawać.
^ jak wyżej, Dark Souls
A na kompa to zawsze polecę dodatek do NWN - Hordes of the Underkark(a najlepiej mieć dwa dodatki, wtedy jest jeszcze większy wybór klas i skilli). Oprócz samej kampani z gry, jest jeszcze cała masa świetnych modów. I jest to wedłu gmnie gra bardzo podobna do mmo, pełno różnych mocy, jakichś aur, pasków, cyferek z obrażeniami, i grafika nawet też taka lekutko wowowa(w końcu to high fantasy) :P
No i zawsze zostają klasyki w 2D :)
Co polecacie z tych serii erpeguf : Drakensang, Ice wind dale, Titan Quest, Torchlight, Diablo 2, Loki, Baldur's Gate, Planescape
TQ, Torchlight, Diablo i Loki to nie crpg. Wybierz Tormenta, Baldura i ewentualnie Icewind co prawda to h&s ale ten klimat mroznej polnocy nie ma sobie rownych
Star Wars: Knights of the Old Republic (1 i 2)
A z tych co wymieniłeś to obowiązkowo Planescape: Torment, Baldur;s Gate (1 i 2).
A Diablo to co to jest ? Hack "N Slash to chyba też rpg'i :]
Ja jednak wolę MMO, polecam zrzyn z WoW ale free2play: Runes Of Magic.
Właśnie już grałem w 10 mmo i żadne mi się nie podoba :((( Lineage 2 tylko jako tako ;D Myślę o GW Świetnie wygląda :d
Saga Baldurs Gate
Saga Fallout
obie części Icewind Dale
Planescape: Torment
Arcanum
Świątynia Pierwotnego Zła
Divine Divinity
seria Elder Scrolls (najlepiej Morrowind)
Star Wars: Knights of the Old Republic (dwie części)
Diablo (OBIE części - ja wiem że to hakch and slash ale gracz, który tego nie zna to dupa nie gracz, zwłaszcza jeśli lubi klimaty z okolic cRPG)
Deus Ex: Antologia
Neverwinter Nights (obie części; jedynka konieczne z oboma dodatkami, dwójka wystarczy z Maską Zdrajcy)
Albion
Anachronox
Anvil of Dawn
Arx Fatalis
Betrayal at Krondor
Darkstone
Demise
seria Drakensang
Dungeon Siege (w sumie we wszystkie części wato pograć)
Evil Island
Fall: Last Days of Gaia
Jade Empire
trylogia Lands of Lore
Lionheart
Mass Effect
seria Might and Magic od części 6 do 8
Nox
Pool of Radiance: Ruiny Myth Drannor
Revenant
Siege of Avalon
Stonekeep
Torchlight
seria Ultima
Vampire: The Masquerade (zarówno Redemption jak i Bloodlines choć to drugie znacznie lepsze)
Wizardry 7 i 8
Wizards & Warriors
Ja bym po prostu chciał by w ciągu tygodnia nie powstawało 1457 wątków "Jaką grę polecacie?" z w kółko powtarzającymi się postami przez dwa dni by potem ów wątek zniknął w otchłani.
Mass effect, two worlds 2, Oblivion