Szukam gry...
Nie mam przyjaciół, jestem nerdem i chciałbym sobie w coś pograć. Nie szukam jednak gry na jednorazowe przejście. Najlepiej gra nastawiona na multiplayer, ale... Musi się rozwijać, mieć dobrą społeczność i wciąga jak bagienko. Dobrze byłoby, aby trochę pobyła na topie zanim twórcy ją pogrzebią nową odsłoną. :) Nie ważne, czy darmowa, czy płatna.
Przekonać się miałem zamiar do Guild Wars 2. Beta niezbyt mi się spodobała, a trochę szkoda mi tych pieniędzy. Wow, LoL, Dota 2, CS:GO, WT, WOT, Hearthstone, Minecraft - nope.
Mam nadzieję, że macie jakieś godne polecenia gry.
Osobiscie nie gram, a tylko ogladam, gdy znajomi specjalisci w to graja, ale wyglada to nieziemsko i nawet ja, jako widz, bawie sie swietnie - Titanfall.
Pozostały Ci już gry przeglądarkowe.... Ewentualnie Stronghold Kingdoms, tam jest więcej takich nerdów ja Ty. Może akuratnie się z kumplujesz :)
Drakensang - kolega gra chwali sobie :P
Warframe? Tylko moze byc "troche" powtarzalne po pewnym czasie
Może Warface?
Nie jestem przekonany do Titanfall ze względu żywotności gry.
Stronghold odpada.
Nad Drakensangiem pomyślę.
Warframe odpada. Nie podoba mi się umiejscowienie i klimat gry.
Nad Warfacem również pomyślę, ale nie napalałbym się na to.
Myślałem też po raz kolejny w swoim życiu nad Diablo III. Tylko teraz pytanie, czy nie przegapiłem już najlepszego okresu gry.
Tylko teraz pytanie, czy nie przegapiłem już najlepszego okresu gry.
A co chciales przegapic? Brzmisz jak koles z reddita co to stwierdzil, ze "nie warto juz grac w Skyrima, bo nikt nie puszcza memów na reddicie i nie jest już zabawnie". Jesli sadzisz ze za pozno bo communit sie rozwinelo... lol noone cares. Blizz wyjebal praktycznie wszystkie elementy multi (AH, handel etc) - teraz jedynym elementem multi jest to, ze czasami spotkasz wiecej ludzikow w grze.
Ew mozesz sprobowac darmowe koreanskie MMOsy jak np. Rift czy Tera. Gdzies tam jest tez Neverwinter.
Planetside 2?
EVE-Online? :)
Do singla: Gothic, Gothic II Noc Kruka, Gothic 3, Fifa 13.
Do multi: Fifa 13, Fifa World, Margonem, Hero Zero.
Jesli sadzisz ze za pozno bo communit sie rozwinelo... lol noone cares. Blizz wyjebal praktycznie wszystkie elementy multi (AH, handel etc) - teraz jedynym elementem multi jest to, ze czasami spotkasz wiecej ludzikow w grze.
Uuuu nie wiedziałem. Czyli jednak coś przegapiłem. :)
Nad Riftem, czy Terą pomyślę. :)
W Planetside 2 trochę już grałem, niezbyt mnie wciągnęło. Nie lubię gier sci-fi. Nawet wychwalany przez wszystkich Mass Effect nie podszedł mi z tego samego powodu. A jest co żałować. :s
EVE-Online to samo co wyżej.
Gothici odpadają, to nie to, czego szukam.
Fifa 13 - gram w 14, ale to też nie to czego szukam.
W Fifę World grałem tylko dla gry z kumplami. A tak to 14.
Margonem grałem.
Hero Zero odpada.
Muszę się zastanowić nad Diablo III mocniej. A na konsole starszej generacji coś by się znalazło? Mowa o X360. Coś ostatnio o Destiny słyszałem. Jest coś jeszcze wart polecenia?
Path of Exile.
Do gry wróciłem po rocznej przerwie, w tym czasie wprowadzono kilkadziesiąt nowych skilli (gemów), kilkadziesiąt nowych legendarek, nowe obszary, bossów itd itd.
Za miesiąc wychodzi kolejny mini-expansion pack: http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/985043
Gra jest W PEŁNI darmowa i jest w niej ZERO elementów pay to win (jedyne co można kupić za kasę to skiny i większy stash).
Mimo wszystko wolę Diablo, jest bardziej casualowe (w dobrym tego słowa znaczeniu) i ma fajnieszy feeling walki, ale Blizzard może się schować w porównaniu do GGG, uwzględniwszy ile pracy i serca do gry wkładają ci drudzy.
Path of Exile przetestuję na pewno w pierwszej kolejności. :) Jeszcze co do Diablo III. Opłaca się kupić wersję konsolową? Bo widzę, że wersja z RoS wychodzi taniej od podstawki + dlc na PC. Trochę poczytałem i głosów więcej jest na wersję konsolową.