Za to krętactwo i mydlenie oczu że do Series S jest problemem życzę im z całego serca aby port miał sprzedaż w nastu egzemplarzach.
Tyle, że tu nie ma co życzyć bo tak pewnie będzie. Xbox ma w tej chwili zdecydowanie najmniejszą liczbę graczy, a sama gra przecież jest dostępna na PS5 i PC więc tak naprawdę Ci najbardziej zainteresowani już w grę zagrali. Gdyby gra jakimś cudem weszła do Gamepassa to myślę, że byłby to hit dzięki połączeniu liczby graczy z Xboxów i PC, a tak to niestety już raczej mało kto jest zainteresowany aby kupować to za pełną cenę.
To że Xboxów jest mniej niż PS5 i Switch nie oznacza że jest ich na tyle mało że nie opłaca się robić na nie portów. Larian miesiącami walczył o to żeby wypuścić grę na Xbox mimo że ani myślą umieścić grę w GP. Samo Sony pozwoliło wydać na Xboxach Death Stranding's i to w promocji -50% na dzień dobry. Square Enix szumnie ogłosiło koniec pomijania Xboxa w swoich premierach i wszystko co mogli już na Xboxa wydali, w tym wszystkie gry z serii Mana, zaległe Octopath Traveler 2 czy wszystkie Final Fantasy poza XVI i odnowioną "siódemką" które są związane (jeszcze) umowami z Sony.
Ba, większość gier z ostatniego State of Play to gry które wyjdą na Xboxa na premierę, w tym Pragmata czy Bond a także ikoniczne dla PlayStation Final Fantasy Tactics.
Via Tenor
15:00 - Panowie ogłaszam:
1. Fajrant
2. Weekend
3. Oglądanie giereczek na SGF!
Co poza ogladaniem giereczek, bedzie cos grane?
Ja sobie dwa poziomy doomika zaliczylem wlasnie.
Niestety jadę do Lubej więc grania nie będzie ale zostało mi już jeszcze tylko jedno posiedzenie przy Darksiders 3 i już kończę i biorę się za Ninja Gaiden 2 Black. Po nim najpewniej już czas na Stalker 2. Może nim skończę gajdena nadejdzie już wydajnościowy patch do S2 bo takowy Podobno w planach jest.
Mnie niestety pierwszy pokaz ominie, pracę skończę pewnie jakoś bladym świtem, nadrobię retransmisję jutro. Resztę pokazów już zobaczę na żywo.
Co do grania to pracowity weekend przede mną ale na pewno solidnie ogram Throes of the Watchmaker, nowego Dooma i Expedition 33.
Chciałbym co najmniej jedną, a najlepiej dwie gry skończyć przed wtorkiem kiedy wbijam w remaster Warhammer 40k: Space Marines.
Nie pogardziłbym ale prequel w Emergence Day ze starą gwardią to dar niebios, więc wolę to i trzymam kciuki że będzie w niedzielę.
mysle, ze mozna zakladac nowy watek juz, z okazji targów. :)
mozesz uzyc tej grafiki, ktora wrzucilem wyzej.