Zielele to ma haki na wszystkich. Nic dziwnego, że Alex wolał usunąć wszystkie swoje posty. Chyba muszę zrobić tak samo. :P
Nie no żartuję.
A co do tego Asasyna to wersje konsolowe trochę się różniły od komputerowej. Kiedyś myślałem, że konsolowy asasyn posiada mniej misji pobocznych, a tak nie jest. Na PC jest większa (o ironio) różnorodność. No i niektóre npcty w polskim dubbingu mają inne głosy.
W sumie takie bzdety, ale fajnie, że na XSX gra działa w 4K. Szkoda, że Ezio Collection nie dostał takiej aktualizacji. No i robię rozgrzewkę pod Rogue Remastered.
Rogue na PC jest minimalnie brzydszy, a poza tym nienawidzę tego launchera Ubi. uPlay był zdecydowanie lepszy.
Via Tenor
Dalej cisnę Darksiders 2. Jestem już niedaleko końca gry.
Teraz półtorej godzinki dema Khazana, już wiem że to będzie kozacki souls i muszę to mieć.
Gra spuszcza niezły łomot. Dotarłem do drugiego chyba finałowego bossa dema Blade Phantoma, lekko nie będzie ale nie takimi kozakami wycierałem podłogę, zapowiada się poważny wpierdol.
Jedynka IMO słabsza pod każdym względem, no może fabularnie na równi ale ją po połowie chciałem już sobie tylko na luzaku przejść a tu podziwiam piękne krainy (piękna baśniowa stylistyka) i robię zadania poboczne. Jestem w Cytadeli z kości słoniowej i bawię się bardzo dobrze.
EDIT: Na pewno będę chciał sięgnąć po trójkę ale PC bo na konsolach 30fps:[
Chyba że z trójką mocno zaskoczą jak z dwójką którą dostała niedawno 4k&60&RT. Oj ucieszyłbym się.
No ja jedynkę bardzo polubiłem. Zrobiłem wszystko co się dało. A i Wojnę wymaksowałem. Bardzo mi ta gra siadła, bo przypominała mi Soul Reavera w innym uniwersum.
RT w Darksiders II? Coś przegapiłem? 4K i 60 FPS kojarzę, ale RT?
Jeszcze tylko kilka godzin...
oczekiwania:
Fire Emblem,
Mario 3D,
potwierdzenie plotek o Elden Ring.
obawy:
ten plan wydawniczy gier z fazami brzmi jak "nie mamy gier with extra steps".
Mnie sama konsola (w sensie specyfikacji) interesuje najmniej. Wiadomo że będzie to rozwojowa wersja Switcha, będzie też więc pewnie technologicznie już przestarzała (plotki mówią o mocy około Steam Decka) i zaraz będzie płacz i ból dupy wiadomych środowisk... nieistotne.
Dla mnie liczą się gry, chciałbym jakiś konkretny jRPG na start, może jakiś slasherek bo też bardzo lubię.
Plotek o Elden Ring nie słyszałem wcześniej ale to ciekawa propozycja.
Ja liczę na konkretny pokaż technikaliów, jakieś zaskoczenie (podobno jeden z joykonów ma funkcje myszki), zapowiedz fajnych gier, mam nadzieję szczególnie na nowego Mario w 3d bo Odyssey było genialne.
No i przede wszystkim - info o cenie i premiera w maju-czerwcu.
Gdyby jeszcze wyszło info, że Nintendo w Polsce otwiera swoj oddział i będzie oficjalne wsparcie językowe i techniczne - bomba.
Dzisiaj Nintendo Direct, trafiłem też w necie na kilka przecieków sugerujących że jutro shadowdrop odnowionego Obliviona. To oczywiście tylko plotki i tak je traktuję, ale kwiecień zapowiada się bardzo intensywnie growo.
Na razie pokaz Switcha 2 to trochę żart, nie mogłem się nie śmiać jak pokazywali jako wielki bajer gamechat i to na dodatek w abonamencie. I jeszcze na dodatek lagujący :D
Szybkie podsumowanie na gorąco. Jeśli chodzi o sprzęt to tego mniej więcej się spodziewałem, bez większych niespodzianek dla mnie.
Ogrom gier konsola dostanie na start... tylko to nie są nowe gry. To głównie multiplatformy które nie były w stanie ruszyć na pierwszym "pstryczku". Jeśli ktoś miał tylko Switch pewnie się cieszy ale ja to co chciałem z tych gier ograć to dawno ograłem na Xbox.
Dla mnie jest to must buy, jednak raczej nie day 1. Poczekam na trochę gier, poczekam aż poradzą sobie z chorobami wieku dziecięcego, może z córką dostaniemy po Switchu 2 od Mikołaja pod choinkę :).
No i nie podali ceny bandyci.
Cena jednak ponoć jest... i jest tanio.
https://www.gry-online.pl/newsroom/nintendo-ujawnilo-date-premiery-switcha-2/zc2d03c
Na początku zajarałem się fest dopóki nie zaczęło to jakimś co-opem zajeżdżać. Jeśli ta gra będzie miała pełnoprawny tryb singlowy to wjeżdża na premierę.
Coop jest w każdej grze From Software. Pewnie działa to na zasadzie innych Soulsów.
Ja myślałem na początku, że to Bloodborne 2 xD
Liczyłem trochę na nowego Mario, ale trudno, Donkey Kong też jest spoko.
nie, akurat ta gra From to ma byc 100% multi, a dokladniej PvPvE. wątpię, że będzie tryb solowy.
I jeszcze szybkie info, pierwsza połowa kwietnia w Game Pass.
https://x.com/GAMERNEWSonX/status/1907419724503199771?t=oOtkI8df0WfGdJ7bsKsI_Q&s=19
Zestawienie dość mocne z Borderlands 3 oraz (w końcu) Diablo 3 w pełnej wersji, no ale króluje oczywiście South of Midnight.
warto dodac, ze Borderlands 3 tez w zestawie z (chyba) wszystkimi dodatkami, całe szczęście.
Nie mam za dużego doświadczenia z Borderlandsami, dawno temu grałem tylko chwile w którąś część na Xboxa 360. Dobre to? Pod coopa się nada?
Fani Switcha mają swoje święto, mam i ja. Kupiłem w końcu do Ps5 SSD. Wziąłem wspomnianego wcześniej Kingstona KC3000 z radiatorem Be Quiet MC1 PRO.
Do tego przed wmotnowaniem poszło małe SPA sprężarką choć radiator jak widać był czysty jedynie wentylator trochę zakurzony ale i jego dobrze wyczyściłem;)
Właśnie się zainstalował Crysis 1, odpaliłem i wszystko hula jak trza. Dalej w kolejce się instalują Crysis 2 i 3.
Polecam się ;)
Kupiłem sobie Tsushime na PC i pięknie to się prezentuje. Ostatni raz w zasadzie to gralem na PS4 Slim i tylko dodatek ograłem na PS5 więc po Shadows mam ochotę na więcej katany ;)
Potestowałem też CP2077 i na ultra z odpalonym RT bez żadnego skalera w 1440p wypluło mi 50 klatek.
Trochę teraz zabawy i skakania po grach będzie w moim wykonaniu xd
Potestowałem też CP2077 i na ultra z odpalonym RT bez żadnego skalera w 1440p wypluło mi 50 klatek.
Taki to pożyje.
Kiedyś w końcu muszę ogarnąć tyłek i zagrać.
Ponoć kolejny shadow drop do GP.
Kojarzy ktoś tą ścigałkę?
https://x.com/GAMERNEWSonX/status/1907515881208336516?t=LQea00zVuFwZF3VWnxTg4A&s=19
Grałem w poprzednie wcielenie Legends. Nic ciekawego. Fizyka podobna do tej w nowych NFSach. Btw dziwne, że to jakiś GP shadowdrop, jak gra jest darmowa, a u mnie wisi ta wersja od ponad pół roku.
Grałem w stare Asphalty jeszcze na starych telefonach z javą. Wtedy to była topka, ale jak wyglądają najnowsze częsci nie mam pojęcia.
Fajne gierki kiedyś były na telefonach. Zagrywałem się z bratem w telefonowe wersje Splinter Cellów, Prince of Persia WW i tTT i właśnie w te Asphalty. Niezłe ścigałki to wtedy były.
Podsumowując wczorajszy pokaz Switcha 2:
- płatne next gen updaty
- płatny czat (z lagującym obrazem z gry/kamerk)
- gra typu Astro Bot pokazująca możliwości konsoli która nawet u Sony była za darmo i preinstalowana na każdej ps5 - płatna
- brak nowego Mario
Nintendo po raz kolejny pokazało, że jest japońskim odpowiednikiem Apple.
Takie gierki lubię najbardziej. Spadają na mnie znikąd, kompletnie się ich nie spodziewam a wciągają jak diabli.
Jeden z moich Must Have'ów 2025.
EDIT: dla nielubiących Soulsów ta gra oprócz normala ma też easy. Tak, na Ciebie patrzę
Patrzyłem na tę grę ale nie wiem jeszcze czy zagram. Nie skreślam. Zobaczy się :)
Kusi ta gierka, w demku dobrze się bawiłem, ale ten rok jest tak obstawiony że grając niemal wyłącznie w premiery i tak nie mam na razie gdzie jej wcisnąć. Może w sezonie ogórkowym...
Najpewniej biorę urodzinowo. Jest jeszcze duuużżżoo świetnie się zapowiadających tytułów na ten rok ale pewnie będą w cenach 80 baksiów więc ponad 300 peelenków, za drogo dla mnie a Khazan już teraz można delikatnie poniżej 200 wyrwać.
Jestem na 3 fabularnym bossie. Zajrzałem sobie i jest ich 16. Muszę się przestawić mentalnie, że to gra oparta na blokach a nie dogeach. Jak na razie wszystko mi siedzi. Klimacik, fabuła i walki. Padam jak mucha, ale każde podejście i sparowanie coraz dłuższych sekwencji daje mega satysfakcję.
Via Tenor
Miałem brać słicza 2 jakoś w okolicy premiery, ale po tych wszystkich rewelacjach mój zapał ostygł na tyle, że być może przesunę ten zakup na kolejny rok... albo jeszcze kolejny. Nintendo robi zajebiste gry, ale niestety pod kątem chciwości i żałosnego podejścia do klienta to jest to takie samo gówno co EA, Take2 czy Konami. Przypominają mi się czasy kiedy Sony zachłyśnięte sukcesem PS2 postanowiło dowalić chorą cenę PS3 bez prezentacji gier i bez zapewnienia podstawowych funkcji jak chociażby wibracje w padzie. Sony szybko się na tym przejechało, ale to były inne czasy...
To nie jest moje Nintendo...brakuje mi Redżiego :(
Mam te same odczucia Adamie, też byłem dość mocno nakręcony ale teraz mój zapał mocno opadł. Ale tak to jest jak poprzedni system odniesie zbyt duży sukces, przerobiło to Sony z PS3, a potem Microsoft z Xbox One.
Gdyby nie ich gry, bo tylko one wzniecają do nich miłe uczucia. Mariany, Zeldy, Pokemony i wiele innych tytułów, ale przy takiej polityce to życzę im fatalnej sprzedaży nowej konsoli.
Jak dalej będą mnie karmić takimi pięknymi rewelacjami to pozostaję przy pierwszym pstryku jeszcze bardzo długo, bo jeszcze sporo przygód na mnie tam czeka.
Z tyłu głowy słyszę hasło Segi z ich reklam Nintendon't!
Z tego wszystkiego najbardziej podoba mi się Mario Kart Forza Horizon World.
Nintendo sporo się ceni za wszystko. No i ten przestarzały ekran LCD nie zachęca.
No nic. W tym roku skupię się na PC. A dokładniej na zmianie karty graficznej.
Zgadzam się ze wszystkim. Mam nadzieję że ta chciwość odbije się mocną czkawką. Też miałem brać w tym roku i raczej się na to nie zanosi. Tym bardziej, że Game Freak dalej sobie z ludzi żarty robi tworząc coś to już 20 lat temu wyglądało staro. Już nie mówiąc o optymalizacji.
Lepszy dobry i trwały IPS niż wypalający się OLED po kilku latach i dobrze że przy pierwszej wersji był tylko jedną z opcji. A jak zechcę coś lepszego mobilnego to pewnie Steamdeck lub Rog Ally, tam przynajmniej zaoszczędzę na grach bo Windows tu i tam. Sama moja biblioteka na GOG liczy już 700 tytułów, więc grania mam na długoooo.
Via Tenor
Adaś, jak chcesz tanio i oszczędnie to olx i chińskie stronki są zalane przerobionymi Słiczami
https://m.youtube.com/watch?v=w42lSIx6P9Q&t=956s&pp=ygUIcGlzYXJza2k%3D
Pisarski będący srogim fanem Nintendo też nie żałował gorzkich słów odnośnie pazerstwa czerwonych.
Gry które opuszczą GP 15 kwietnia.
Tego dnia wraca też do usługi GTA V.
https://x.com/GAMERNEWSonX/status/1907493066153599313?t=nMTgtOTX-cK5XI5q0NHeGw&s=19
Narazie nie dostałem żadnego maila, ale z tego wynika że będziemy się składać po 10 zł a nie po 7.83 jak dotychczas
Narazie cena jest po staremu.
Właśnie dostałem maila. Od maja zrzutka po 10 zł. Możecie sobie już pozmieniać kwoty zlecenia stałego.
YT Music również drożeje. Tak więc żegnamy się, pomimo tego że podwyżka jest symboliczna. Nie ona jest bezpośrednią przyczyną, ale raczej prztyczkiem wymierzonym w amerykańskie koncerny usługowe. Używałem głównie w samochodzie, ale przesiądę się po prostu na kupioną muzykę MP3.
Ja moze zajrze, ciekawy jestem czy ceny na takich wydarzeniach sa korzystne, czy raczej kroja jak moga.
Niestety nie, bo będę w pracy do 14. Nawet nie wiedziałem, że jest jakaś giełda w Krzeszo. Myślę nad eventem w Zabierzowie od 16, ale to żodyn pewniak.
Na MS Store 90% zniżki na Mortal Shell: Enhanced Edition a dokładniej za 13,74 zeta.
Ogólnie średni souls podobno ale za tą cenę dziś ściągnę zwłaszcza że to tylko 9Gb.
Łazi jeszcze za mną Thymesia, chętnie bym tego "bieda Bloodborne'a" upolował za fajny grosz.
Grał ktoś w te dwa tytuły? Jak oceniacie?
Grałem w oba tytuły, Mortal Shell mam kupione zarówno na Xboxa jak i na Switch.
Trzeba się przyzwyczaić do lekkiego drewna bo to jednak nie są tytuły AAA, natomiast oba mają jakiś pomysł na siebie i jakieś oryginalne mechaniki, natomiast ja lubię chyba najbardziej to "skamienienie" z Mortal Shell.
Jeśli lubisz soulslike to za te pieniądze jazda obowiązkowa moim zdaniem.
Ogólnie średni souls podobno
Trochę taka "świątynia bez Boga", jest ładnie, jest klimatycznie, jest soulsowo ale jak się zagłębisz to widać że żaden głębszy lore za tym nie stoi.
Ciekawe. nVidia tanieje, AMD drożeje.
RTX 5070 Ti od 3900zł.
Edit. Przed chwilą ktoś kupił. Ciekawe kto?
RX 9070 XT od 3750zł.
A jeszcze 2 tygodnie temu RTX 5070 Ti był za 5000zł, a RX 9070 XT za 3500zł.
Moze cichaczem Nvidia jednak 'obniza' ceny, bo sporo ludzi ostatnio kupilo AMD
Jak ludzie beda mieli do wyboru Nv w tej samej cenie (i wydajnosci) co AMD to kazdy wezmie Nvidie
5070tka jest troche slabsza od 9070 ale mozna kupic za 2800 (i tak drogo bo tyle samo kosztowal 4070 super z identyczna wydajnoscia, no ale..),a 9070 to 3200 co najmniej
5070TI w identycznej cenie co 9070XT oznacza smierc dla 9070XT, ewentualnie AMD bedzie musialo zejsc z ceny co na pewno uczynia jak karta przestanie sie sprzedawac
Miałem szukać wersji na X360, ale przypomniałem sobie, że mam płytkę na PC więc kilka patchy i mogłem wrócić to Oahu w jakości o jakiej te prawie 2 dekady temu mogłem jedynie pomarzyć. Pamiętam jak właśnie w okolicy 2007 roku wujaszek jako jedyny w rodzinie miał peceta umożliwiającego granie w TDU bez ciągłych ścinek i gdy tylko u niego byłem to potrafiłem siedzieć parę godzin bez przerwy po prostu jeżdżąc sobie bez celu po wyspie. Później jako dzieciak dostałem wersję na PS2, którą ograłem wzdłuż i wszerz i która do dzisiaj stanowi źródło moich najmilszych gamingowych wspomnień.
Gra ma absolutnie fantastyczny vibe, który robi robotę do dzisiaj. Korci poszukanie dwójeczki na X360... Na Solar Crown leję ciepłym moczem - Kylotonn/Nacon mogło przywrócić blask arcadowym ścigałkom, które w obecnych czasach dogorywają, ale niestety przez swoje ultra-głupie decyzje postanowili zarżnąć nie tylko markę Test Drive, ale i jednocześnie zmarnować szansę na dostarczenie dobrej gry wyścigowej. Poza Forzą Horizon i idk może The Crew na tym polu nie ma praktycznie niczego.
Juz dwojka jest gowniana. W jedynce spedzilem setki godzin, dwojka byla szokiem, ze tak to mozna bylo zwalic.
Grało się. Fizyka, grafika i olbrzymi świat robiły ogromne wrażenie. Need for Speed: Carbon mógł co najwyżej buty czyścić. Szkoda, że TDU2 tak zepsuli.
Aczkolwiek odnoszę wrażenie, że TDU to taki wypadek przy pracy. Biorąc pod uwagę zatrważającą liczbę odsłon, aż dziw, że tylko TDU skończyłem. I tylko tę odsłonę lubię. Cała reszta...
Jak już przy ścigałkach jesteśmy..
podoba mi się, innowacyjna rozgrywka jak na swój gatunek. Gra mogłaby wyglądać lepiej, dobrze że dostała chociaż fpsowego boosta. Zobaczymy co będzie dalej bo póki co jestem na początku
Na czym grasz w San Francisco? Ja grałem na PC. Wymaksowałem całą grę... tak mnie wciągnęła.
Świetny pomysł, świetne wykonanie. Fizyka jazdy miodzio, fabularnie przyzwoicie, klimacik niesamowity. Jedynie grafika jak na 2011 rok była średnia.
Fajny ten Robocop. Co prawda wolałbym, żeby jednak to była gra z bardziej liniowymi poziomami, bez tych wszystkich dodatkowych aktywności, ale i tak jest git.
Mi się nawet podoba ta otwartość poziomów.
Można pochodzić, powlepiać mandaty, jakieś sprawy rozwiązać, poczuć się jak detektyw, mimo że blaszany.
Po ukończeniu Avowed miałem wjechać na pełnej w nowego AC i nawet parę godzin w nim spędziłem, ale jednak NG2B po prostu kradnie mój czas ze skutecznością wyjątkowo wyrafinowanego złodzieja.
Gra łączy odnowione wizualia i wszystko to za co kocham klasyczne slashery. Uwielbiam tą radość z każdego udanego combo czy bloku, te mięsiste cięcia i fontanny krwi. Uwielbiam ten absolutny brak politycznej poprawności, i fabułę rodem z kina akcji klasy B z lat '80.
Do końca roku wpadnie jeszcze sporo gier które będą miały okazję Ninja Gaiden 2 Black zdetronizować, niemniej na tą chwilę jest to moje GOTY.
Bylem na minecrafcie w kinie, no i coz, film jedynie dla dzieci, moze jeszcze jakieś nerdy cos dla siebie znajda. A tak to mocno tak se. Jakbym byl dzieckiem, to pewno wyszedlbym ucieszony z kina, moim sie podobalo, chociaz najbardziej zadowolony jest najmlodszy.
Tak coś czułem że tak to się skończy. Na razie udaję że tego filmu nie ma ale pewnie młoda mnie też wyciągnie na seans.
No trudno, lubię Blacka, może jakoś wytrzymam.
Bylem na wersji z dubbingiem, ma to znaczenie w odbiorze. Miedzy Blackiem i Momoa jest chemia, chociaz mocno zajezdza ona homosfera, dubbing te relacje wypacza, co psuje efekt.
Natomiast dzieciaki nie daja rady, lepiej jakby same stare chlopy tam sie w tym filmie bawily.
Humor jest zenujacy, z tej zenady az sie czlowiek usmiechnie czasem :D