Świat Battlefielda #2
Witajcie w głównym wątku poświęconym serii Battlefield!
To miejsce dla wszystkich fanów – zarówno weteranów, jak i nowych graczy.
O czym tutaj rozmawiamy?
W tym temacie możecie pisać o wszystkim związanym z Battlefieldem, między innymi:
- dzielenie się spostrzeżeniami i opiniami
- dyskusje o nowościach, zmianach, broniach oraz mapach
- ustawianie się na wspólne granie
- wrzucanie screenów i klipów. Najlepsze akcje, śmieszne sytuacje i epickie momenty. Masz coś ciekawego? Podziel się tym z nami!
Lista graczy:
cswthomas93pl - Xbox
matmafan - Xbox
XFarben87 (Mutant z Krainy OZ) - Xbox
TypicalJakub (MarkcusFetysz) - PS
HautamekiPL (Marcinkiewiczius) - Xbox
Miłej dyskusji i do zobaczenia na polu bitwy!
Ja będę jakoś koło 18. Zagrajcie sobie mecza na crossplayu i dajcie znać. Może ja mam zły dzień i strasznie lamie xD ale czułem się jak bot :D
Zagrajmy sobie meczyka, jak bedzie rzeź to trudno, bedziemy skazani na granie w swoich swiatach, niebieskim i zielonym osobno :(
Wczoraj wbilem 50 poziom na m123k i znowu nie mam czym grac. Wrocilem do kts100 mk8 i sor 300 sc.
Na razie tylko dwie giwerki na 50 mam.
Czekamy na więcej pukawek. U mnie niezmiennie kord i pewnie szybko się to nie zmieni, chyba że dodadzą coś równie dobrego
Dla mnie koszmar z crossplayem, moj refleks i celnosc sie do tego nie zalapuja xD
No niestety.. pad z aim assist nie da rady z myszką i klawiaturą, przynajmniej w moim przypadku. Ale przykładowo istnieje taki youtuber jak brokenmachine, on gra na pececie z podpiętym padem od ps5 i czułość celowania ma ustawioną na 100% :D i nieźle łoi wszystkim dupska, ale dla mnie taka czułość to jakiś kosmos. Dzisiaj podczas gry gadaliśmy sobie z matmą o crossplayu, aim assist itp. i naszła mnie taka myśl, że co jeśli ktoś gra na konsoli a sobie podepnie k+m? Przy wyłączonym crossplayu nadal może grać z xboxem?
Wysyp snajperow do tego dwukrotnie wiekszy niz na xbox only, trudno leb wystawić zza krzaka, a ja grac kamperki nie umiem, adhd w dupie przeszkadza.

W call of duty jest tak że grasz z xboxami ale masz znaczek klawiatury żeby wszyscy widzieli i mogli Ci donazywac. Ogólnie crossplay to słaby pomysł był jednak bo z tego co widzę to pctowcy są masakryczni w helikopterach i ciezko cokolwiek było mi zrobić. W każdym razie dzięki za grę.
Tak sobie myślę że fajniej byłoby zagrać na crossplayu coś stricte pod coopa jak world war z lub warhammer.
Mi sie udało tu stracić z 2-3 heli ale to pewnie przypadek.
Również dzięki za grę, ubolewam nad tym dlaczego same konsolę nie mogą grać ze sobą.
7.4 niezła fotka :D
Na eastwood praktycznie cały wrogi team to były pecety. Z bliskiego dystansu dostałem headshota ze snajperki od jakiegoś amatora z niskim levelem, nie zdążyłem nawet zareagować, na konsolach nie ma czegoś takiego. Imo czas reakcji na myszce i precyzja to przepaść w porównaniu do pada. Crossplay powinien być tylko między xbox, a playstation, ale wtedy podejrzewam, że pecetowcy by grali sami.
Matma gdzieś tam wlazł? Punkty same się nie przejmą, a ten sobie chilluje na dźwigu xD
Musiałem odpocząć po ciężkim tygodniu pracy z dała od ludzi, cisza spokój szum wiatru xd

Ale byl już wtedy spokój wieczny :D
Panie kolego ale do nie do mnie tak, do mnie nie.
Ja dzisiaj jak najbardziej, wyzwania same się nie zrobią. Prócz medyka mam jeszcze kilka zadań do ogarnięcia jako inżynier. Jeśli nie dziś, to w piątek na wieczór też prawdopodobnie będę, reszta dni póki co nie wiem :)
Ja tych klasowych wyzwan w sumie nie ruszalem, same sie jakos robia przy okazji. Dzis powinienem dac rade, natomiast jutro nie wiem jak to będzie, w sobotę jedziemy wczas do Bratyslawy i moze byc, ze wieczorem nie da rady.
Zgadamy sie jak co :P
Mi chodzi o cotygodniowe, mam trochę zadań związanych z klasą wsparcia i inżyniera, nawet ze zwiadowcy coś się znajdzie, bo przykładowo każą oznaczać 100 wrogów za pomocą gadżetów zwiadowcy. Losowania niestety wykorzystałem, ale ogarnę wszystko na spokojnie :)
Rozumiem, u mnie też tak może być, że w sobotę coś wyskoczy, póki co mam zajęty tylko piątek, ale wieczorem będę. Także zgadamy się, jak nie piątek, to może i niedziela, w niedzielę raczej na 100% będę w domu
Ja na jakiś czas odstawiłem BF6 po premierze bo niestety lata lecą i już tak dynamiczne tempo rozgrywki na chill po pracy to nie jest to. Od kilku dni jednak dodali (przynajmniej na jakiś czas) tryb Hardcore jako oficjalny tryb i muszę przyznać, że tempo rozgrywki trochę zwolniło, gra się dużo lepiej i w końcu jest kiedy nacieszyć oko grafiką :)
Polecam jak ktoś jeszcze nie próbował.
-znacznie zwiększone obrażenie broni (lub zmniejszone hp?) - snajperka zabija jednym celnym strzalem, headshot z pistoletu tez itd. Zdecydowanie szybciej się ginie więc nie ma biegania po środku mapy jak Rambo.
-zredukowany HUD: brak minimapy, brak oznaczeń przeciwników, brak potwierdzenia, że trafiasz (tylko info jak zabijesz); brak celownika bez przybliżenia itd.
-spowolnione poruszanie postaci o 10%
To chyba tyle z najważniejszych, ogólnie zwalnia to tempo rozgrywki, zapobiega serwerowym Rambo - nadal jest efektownie i widowiskowo ale moim zdaniem dużo bardziej stonowanie.
Uff,to brzmi jak sado maso dla mojego stylu gry. Ja i bez tego gine 3 razy na minute xD
Paradoksalnie wpływa to właśnie pozytywnie na "długość życia" - przez to, że dużo łatwiej zginąć przeciwnicy i sojusznicy nie biegają jak bałwany po całej mapie tylko poruszają się od osłony do osłony co w rezultacie wpływa na to, że konfrontacje zdarzają się nieco rzadziej (w klasycznej rozgrywce pole bitwy jest praktycznie od spawnu). Osobiście moje K/D ratio poszło mocno do góry przez ten tryb ale to może wynikać ze specyfiki mojej rozgrywki.
Ja latam jak w quake, nie usiedze dlugo na dupie, grajac tutaj tak samo non stop bym widzial ekran konania :P
Moje doświadczenie z trybem hardcore ogranicza się do call of duty, tam się szybciej padało, nie było hudu z ammo itp. W battlefield zagrałem może chwilę w 3? Lub 4, kiedyś może się spróbuje :)
Mutant i jak tam sytuacja na froncie?
Udalo sie dluzej pograc :D
Celnosc 5%, niewidzialnosc 110%
https://www.xbox.com/play/media/JZWNgzpiGx
Tr7 fajnie teraz kosi, wczesniej mial tragiczna celnosc, teraz nawet ja tym cos zabijam
https://www.xbox.com/play/media/wSPiWA56fN
Muszę sprawdzić, nie używałem właśnie przez dość duży rozrzut. Kts kozak, mocno stabilny i celny, ale damage mógłby być większy.
Na eastwood w tym garażu jak byliśmy, to na b było tyle ludzi, a ja się skupiłem na wyzwaniu żeby zadawać obrażenia pojazdom będąc pieszo :D
Dobra gierka dzisiaj, ale ten gość mnie tak irytował w tym heli, jeszcze okazało się że to nasz rodak, aż musiałem dać upust swoim emocjom xD latał z gościem całą rundę, on miał ponad 150 fragów, a pilot ponad 150 asyst, w tym zaledwie parę śmierci. Co go namierzyłem, to flary i szybko za górę się chowali żeby za chwilę zaatakować ponownie i tak w kółko. Sprawdziłem jego profil, to on ponad 300 level, a poziom heli ponad 500, masę godzin musiał w nim spędzić, pewnie głównie gra w powietrzu nie dotykając nawet ziemi
Heli to byl dramat, celnosc z dzialka 100%, zabil mnie 11 razy. Z wysokości 200+ metrow on nawet nie widzi ludkow biegajacych po planszy a trafial za kazdym razem :/
Fakt, działo na strzelcu ma na tyle dużą moc, że pewnie z dużego dystansu ostrzeliwał na pałę potencjalne miejsca, w których mogła znajdować się piechotą itp. Wiele razy padałem nie słysząc i nie widząc heli. Podejrzewam, że na piechotę szybciutko byśmy go sprowadzili na ziemię :)

Pozdro z czeskiej Szwajcarii, tv w pokoju mam mogłem brać konsole do torby, byłoby grane XD
Wczoraj cały dzień jazda tutaj więc pewnie nic nie widziałem. Dziś będziemy atakować strone niemiecką - saksonie, a jutro Czechy, ale muszę zwrócić uwagę.
Gramy cos w weekend? W tygodniu premiera nowego sezonu, trzeba grac zanim aktualizacja cos spieprza :D
W myślach mi czytasz, właśnie wszedłem tutaj po to żeby zadać pytanie :D
Jesli chodzi o mnie, to bardzo chętnie. Nie grałem od zeszłego weekendu + wyzwania są do zrobienia :)
Dawno nie grałem, nie wiem czy będę umiał. Ale też dzis rano myślałem o graniu, można spróbować coś zagrać.
Od 16 do 20 będę jakoś. Muszę zobaczyć czy w tym marnym aucie niemieckim wszystko będzie działać xd.
Myślę czy kupić bfa na xsx ale jak sobie myślę żeby to wszytko expic na nowo to mnie trafia. Wiecie może czy da się konto przenieść tak jak np w codzie?
Nie, nie stracisz postępów, pod warunkiem, że użyjesz tego samego konta EA (Electronic Arts) na nowej konsoli.Battlefield 6 oferuje pełną funkcję cross-progression (współdzielona progresja) między platformami PlayStation 5, Xbox Series X/S oraz PC.
O, byloby nas 4 do gry. Co za czasy, ze na foro o grach predzej pogadasz o prawdziwej wojnie niz zagrasz w te zmyslona :(
W grze szybciej znajdzie się ludzi do gry niż tutaj. Było przynajmniej kilka sytuacji w których dostałem zaproszenie do znajomych po zakończonej grze. Tutaj niby iksboksiarze są, ale chyba boją się z nami grać ;)
Jakoś w przyszłym tygodniu przyjdą mi słuchawki to kupię jeszcze bfa i się dołączę
Ja właśnie obiad zjadłem, ogarnę się trochę i myślę że na 17 będę, goście trochę mi plany pokrzyżowali, ale myślę że zdążę :D

Dzięki za dziś, coś tam sie udało pograć :)
Złoty strzał :D
https://www.xbox.com/play/media/VzjDdMiwgf
Siadło idealnie xd
A ten co, robocop?
https://www.xbox.com/play/media/vjsb6GPGnr
Wszystko byle by zniszczyć czołg :D
https://www.xbox.com/play/media/5WTcDwtKHc
Mniej niż 100 nie widziałem ani razu, a 100 przy grze tego typu to już za dużo, także mutant ma rację
Tam gdzie wczoraj stałem to akurat dobrze działa, praktycznie cały czas 95 -100 z hakiem pokazywało, tylko czasami parę razy zacięło. Do 110 jeszcze ujdzie, powyżej to już czuć lagi. A z tym gościem to nie wiem bo mi nie przycięło, jeszcze pewnie ten rejestr trafien kuleje, albo słabo strzelam xd.
Nie widziałeś bo praktycznie nie patrzysz w tablice wyników :p mi podczas rozrywki w górnym lewym ekranie pokazuję na bieżąco.
Zresztą wszystko widać na filmikach :)
Ping 100 ms w Battlefield 6 jest wartością wysoką, akceptowalną jedynie do niedzielnego grania, ale odczuwalną jako opóźnienie. W dynamicznych FPS-ach jak Battlefield, ping powyżej 60-80 ms powoduje zauważalne lagi (opóźnienia w rejestracji strzałów), co utrudnia rywalizację z graczami mającymi niższy ping.

Ładnie siadło, nie mam do czego się tym razem przyczepić :D
My z mutantem skończyliśmy parę minut temu, taka była młócka na kairze, że przy końcu już miałem dość i mimo porażki też udało się zgarnąć miano najlepszego teamu.
A tymczasem mamy rozkład jazdy na sezon 3:

Ten ostatni mecz to byla jazda. Gralem juz jednym okiem na autopilocie, bo wczoraj wstalem o 2:40, grac zaczalem o 16 a skończyliśmy o 23 i praktycznie spalem. Nigdy w zyciu nie gralem ciagiem 7h xD jedyna przerwa, gdy pojechalem syna do kolegi zawiezc, wtedy zona grala na skażeniu, jej pierwszy mecz w bf :P
I w ostatnim meczu ponad 30 zabojstw na piechote, tyle mi sie zdarza raz na 100 gier. Nawet serie siedmiu zabojstw zrobilem, ale jak to dzis ogladam, to widac, ze tamci byli bardziej spiacy niz ja
https://www.xbox.com/play/media/KiScPrQGgT
Btw zauwazcie jak on ten karabin trzyma, cos zwalili w aktualizacji czy tak bylo zawsze? Po co w takim razie przedni chwyt podlufowy :D
Szkoda, ze tej akcji na dziedzincu nie nagralem, bo to tez bylo fajne.
Wczoraj tez L85A3 do 50 dobilem, teraz znowu nie ma czym grac :P teraz wybor padl na M4A1 i KTS100 MK8 na większych mapach (ten lkm nie ma w ogole odrzutu). M4 jest kozackie, szybkie i celne jak kord, a zadaje 5dmg wiecej. Kordem nie umiem grac, za slaby refleks i celnosc.
Thomas ty masz kordzika juz pod 150lvl?
No i najważniejsze pytanie, oddali ci 300 golda złodzieje?
m4a1 mocny killer, brakuje tylko zasięgu i mniejszego odrzutu względem korda. Co do chwytu ciężko stwierdzić, wydaje mi się, że widziałem jak trzyma za chwyt przedni, ale ręki sobie uciąć nie dam, sprawdzę przy okazji bo rzeczywiście dziwne to trochę.
Thomas ty masz kordzika juz pod 150lvl?
Dokładnie nie wiem, ale na pewno jest coś ponad 130 :) dla mnie ulubiona broń, ale pod wyzwania lubię postrzelać karabinkami czy pm'ami jeśli chodzi o szybkostrzelne pukawki. Muszę się zainteresować też drs'em, ponoć fajna i uniwersalna broń, a w sumie to nigdy nie grałem.
No i najważniejsze pytanie, oddali ci 300 golda złodzieje?
Niestety nie :( pisałem z czatem i po 30 minutach rozmowy dostałem info o przekazaniu sprawy do techników, będą sprawdzać co i dlaczego. Dziwne, bo podliczyłem cały hajs który powinien wpaść w przepustce bojowej i jak byk jest 1100, a ja mam tylko 800 mimo zrobienia wszystkiego. Oddajcie moją walutę złodzieje! :D
M4a1 fajna broń, najwięcej nią grałem zaraz po rgp xd. Dziś można też coś pograć i dłużej, pewnie na 17 nie zdążę bo muszę jeszcze wyskoczyć na zakupki po drodze to po 17 pewnie stanę i od 18 mógłbym być :)
1-800-Disco Thunder (Wujek Face S.) - PC można dopisać mnie do listy.
Kurde musiałbym sobie zorganizować czas żeby móc z wami trochę pograć, ale kurde nie ma kiedy... Macie jakiś kanał na discordzie czy łapiecie się tutaj na forum?
Łapiemy się tutaj i póki co jesteś chyba pierwszą osobą grającą na pececie, po ostatniej rozgrywce crossplayowej mieliśmy mieszane uczucia :D
Panie, nie mam nerwow sluchac biadolenia kąkuterowcow, ze dostaja wpierdol tylko dlatego, bo na konsoli jest aim assist.
Takie hehe kozaki na konsoli, a przeciwko pececiarzom się cykają grać.
Czekamy aż zagrasz w końcu z nami :)
Przecież gracz z pc to kosi tego na konsoli, klawa plus mysz to jest przewaga olbrzymia. Też widziałem po niecie wpisywy pctowcow. Mi to się wydaję ze to piszą ci co grać nie umieją i dostają baty od konsolowcow. Przecież to logiczne ze pctowiec pociśnie w takiej grze konsolę. Pad nie dorówna klawie plus myszce.
Wychowałem sie na pc w cod na multi to wiem co jest pięć
Myślę że to kwestia wprawy. Pad w odpowiednich rękach potrafi przewyższać myszkę i klawiaturę, w ostatniej grze na crossplayu też przecież byliśmy najlepszym teamem, u mnie ratio wyglądało podobnie jak na wyłączonym crossie. Mimo upływu lat nie mam takiego skilla, żeby pokonać na padzie dobrego pecetowca, za małą czułość mam ustawioną żeby aż tak szybko reagować jak myszka.
Imo trzeba miec szosty zmysl zeby padem grac przeciw klawie i myszce w fps. Czas reakcji, minimalny imput lag i na konsoli jestes zawsze ten ulamek sekundy do tylu wzgledem pc.
Celnosc opanujesz, ale czas reakcji na kompie decyduje.
Czekamy aż zagrasz w końcu z nami :)
Akurat często gram w tych samych godzinach, co wy, a i tak matchmaking nie jest nas w stanie połączyć. Ale to pewnie dlatego, że ja gram z crossplayem, a wy nie.
Zdecydowanie padowcy mają przewagę nad k+m. Sam nie mogę uwierzyć jak pad ułatwia ściąganie przeciwników na oślep np. przez dym, albo sniperką na odległość większą niż 150m (pocisk sam kierował się na łeb, na myszce nie ma takich luksusów, trzeba w konkretnego piksela trafić). Padem mi szło lepiej, niż klawiaturą i myszką, a BF6 to jest pierwszy FPS multi w którego zagrałem padem. Padowcy mają pod górkę jedynie w konkretnych sytuacjach, np. jak trzeba zrobić szybki obrót o conajmniej 90 stopni, albo podczas strzelania do kogoś kogo aim asssist nie wykryje. Pewnie komuś kto gra z wyłączonym crossplayem może się wydawać inaczej bo konsolowcy to przeważnie niedzielni gracze i nie tak trudno o dobre staty jeśli dajesz minimum zaangażowania. Jak padowiec przegrywa z PCtowcem to już raczej skill issue
To tak nie dziala, aim assist to nie aimbot. Ja w ogole nie czuje zadnego przyciągania celownika
To walisz w statystyki, nie przeszkadza ci ze w opisie ten uchwyt ma zmniejszenie celnosci przy celowaniu? Mnie to zawsze zastanawia czy ma to wplyw rzeczywisty na rozgrywke czy to tylko taki opis.
Taki tłumik obniża staty, ale ja to zawsze lubię być jak najmniej widoczny i słyszalny na polu bitwy, więc jak mam możliwość montażu tłumika, to go montuję :) a czy uchwyt rzeczywiście obcina te rzeczy o których piszesz ciężko stwierdzić, też nie wiem jak się mają te ich opisy do rzeczywistości
Chuja sie maja, ustawilem twoj setting i wali jak laser, wczesniej mialem mniejsze staty, uchwyt przedni bez kary w opisie, a bylo gorzej. Staty najważniejsze.
I co tam
Dzieki
https://www.xbox.com/play/media/Yps89YjGE5
Dwa w jednym na filmie, Tomas i Matma :P
Również dzięki :)
No cordem fajnie sie gra jest mocny, jak wcześniej m4a1. Tylko mi się szybko znudził ale wracam do niego.
Heh a jak dziś na początku też akcje fajne były w heli:), ale to jeszcze chyba sam grałem.
https://www.xbox.com/play/media/AzJ3YuMt6Q
https://www.xbox.com/play/media/j3rUCyPuXi
Na niego długo polowałem i buzardem i wkoncu udało się go dorwać z rpg:)
https://www.xbox.com/play/media/xRPfyTqtDA
To chyba najbardziej widowiskowa akcja, dostał strzała z rakiety i wbił sie w niego myśliwiec i było wielkie bum:D(zabrał mi fraga xd)
Edit. Dokładnie celownik 1.75 według mnie najlepszy, od początku bfa montowałem praktycznie w każdej broni.
kurw.. miałem napisany post i mi przepadł, więc lecimy jeszcze raz :|
Kord daje radę, na dalsze dystanse warto strzelać seriami, bo trzymając palec ciągle na spuście pociski się rozpraszają. Dobrze zrobiłeś montując celownik z większym zoomem, na mapy tych rozmiarów jak znalazł, sam czasami łapię się przykładowo na skażeniu, że brakuje powiększenia, bo u mnie króluje 1.75 (najlepsza widoczność), a w większych też uważam że jest w czym wybierać :)
Dwa w jednym na filmie, Tomas i Matma :P
Coś w tym jest, chociaż matma to gdzieś pewnie na kominie ze snajperką kampił :D
Na empire byla rzeź niewiniatek :( w ogole potem nam juz tak fajnie nie szlo jak w pierwszym meczu, trudne sie losowalo. A te niskopoziomowe noobki z atomowka w lapie tak mnie wpienialy xD
.
U mnie dzis komunia najmlodszego, ale mysle ze po południu bedzie juz mozna grac :D
Dzisiaj premiera nowego sezonu. Nowa mapa na materiałach wygląda obiecująco, od wczoraj na yt latają liczne gameplaye, bronie również dobrze się spisują na polu bitwy.
Wsparcie ea milczy, ponoć odpowiadają w przeciągu 10 dni, tak więc monet nadal brak. Nie zamierzam ich kupować za prawdziwe pieniądze żeby odblokować sobie przepustkę bojową. Część rzeczy idzie zdobyć bez przepustki, ale nie będę czekać z graniem, aż ea łaskawie mi odpisze i rozwiąże problem. Miejmy nadzieję, że jak polecę dalej z postępem, to kupno przepustki odblokuje mi wcześniejsze dodatki
Algorytm podaje mi duzo wpisów na fb w temacie bf6, twoj problem todosyc duza skala, takze piwinno byc dobrze.
Dziś założyłem drugą sprawę w tym temacie, bo w statusie pierwszej było oczekiwanie na gracza, gdzie to oni mieli się ze mną kontaktować i dobrze zrobiłem. Dowiedziałem się, że otrzymują wiele zgłoszeń w tym temacie i jest to powszechny problem, także równie dobrze wam się może trafić, czego nie życzę :)
I że moja sprawa dostaje status priorytetowy z racji tego, że taki problem zabiera fun z rozgrywki, postarają się jak najszybciej to rozwiązać. Nie wiem na ile to lanie wody, a na ile uczciwa odpowiedź, ale liczę na to, że ogarną szybko temat, bo jest kilka fajnych rzeczy które chciałbym odblokować :)
Nowa mapa jest świetna, według mnie najlepsza i szkoda że dopiero teraz taka powstała. Jest nie tylko spora ale wypełniona zniszczalnymi zabudowaniami. Mapa wprost stworzona do trybu Eskalacja bo zaczynamy z masą punktów do przejecia i jest relatywny spokój, żeby pod koniec walczyć o te ostatnie punkty w bliskiej rzezi. Fajne
Nie grałem, także nic nie wiem, nie widziałem też żadnych komentarzy? Co masz na myśli? Lista zmian była spora, w tym między innymi ttk
Będzie trzeba zbadać temat, wczoraj nie grałem. Może dziś się uda, a jak nie to poczekam do weekendu
Nie zauważyłem żeby coś zmieniło się w karabinach szturmowych. Może zmieniło się coś w pojedynczych broniach?
Ludzie sie pultali glownie o l85a3 i m4, kilka postow wrzuconych widzialem, gdzie narzekaja, ze maja kilkaset lvl wbite tymi broniami a teraz nie idzie tak lekko :P
Podoba sie dla mnie ta mapa :)
Jest duża, zagrałem z 2.5 mapy i mam odczucia ze więcej punktów zdobywa sie za przejęcia celów aniżeli zabójstwa graczy. Karabinami nie grałem więc nie zwróciłem uwagi ze coś zmienili. Grałem snajperka i pmem i różnicy nie zauważyłem.
Jedynie miałem wrażenie że jazda czołgiem coś szwankuje jak by łagowało. Pojazdów na tej mapie dużo. Wszędzie prawie czołgi były.
Fajnie bo punkt c jest ruchomy na tym pociagu a czytałem ze miał być stały. Trochę akcji fajnych udało sie już wbić, jednej fajnej nie nagrałem jak czołgiem heli ustrzelilem, muszę popatrzeć, przyciąć i coś wrzucić :)
Edit.
https://www.xbox.com/play/media/6pmALTJxzw
https://www.xbox.com/play/media/3CziKyt6is
https://www.xbox.com/play/media/KczbPmkCKd
Rpg w natarciu :)
https://www.xbox.com/play/media/5xjsjtVLbd
https://www.xbox.com/play/media/jXPBbMjRMH
https://www.xbox.com/play/media/Lc9vDC6Gw4
Fajny punkt na snajpe xd
https://www.xbox.com/play/media/RQsYJfmfLr
Via Tenor
Coś cieniutkie te Twoje akcje wujku łeeehehełeee
/ ed.
mam odczucia ze więcej punktów zdobywa sie za przejęcia celów aniżeli zabójstwa graczy.
Nic dziwnego skoro za fraga dostaje się 100pkt, a za przejęcie od 1000 do 1500, w zależności czy była wcześniej przejęta przez wroga.
Fajnie bo punkt c jest ruchomy na tym pociagu a czytałem ze miał być stały.
Prócz tego zmienili też zasadę jego działania w porównaniu do 4. Teraz jak przejmie go nasza drużyna, to podąża w stronę bazy wroga, z kolei jeśli przejmie wróg, to wraca do nas. Myślę że to ciekawe rozwiązanie, na pewno będzie więcej walki o ten punkt
Via Tenor
Łeeeeehehehehe
Edit.
Źle sie wyraziłem w poprzednim poście. To ze za przejęcie punktu jest więcej punktów niż za zabicie gracza to wiadomo. Chodzi o to ze ta mapa jest bardziej nastawiona na przejmowanie punktów bo ludzie mają pod koniec rozgrywki pod 20 tyś punktów i do 20 zabójstw, a nie jak na innych mapach po 30 i więcej zabójstw a punktów 10-13.
Widać inną rozgrywkę nastawiona bardziej na przejmowanie i to to mi sie podoba.
Rozmiar mapy wychodzi, ludzie ganiaja od punktu do punktu nie spotykajac sie za czesto. Przejmuja nawzajem strefy, malo sie zabijaja to tickety nie uciekaja, za to pkt za przejecia leca :D
Odpaliłem wczoraj dla testu i niestety dla mnie BF6 aktualnie idzie w odstawkę na rzecz Arc Raiders i Crimson Desert. Tryb hardcore został (przynajmniej aktualnie) zmieniony, da się pingować przeciwników i bronie zadają mniej obrażeń (czy tam przeciwnik ma więcej hp). Oprócz tego dla mnie po update coś jest nie tak z czułością myszki... trochę tak jakbym miał włączoną akcelerację co nie było problemem wcześniej. Nie widziałem też takiej opcji do wyłączenia. Z tego co pytałem to inni nie mają takiego problemu więc cholera wie...
No nic - wracam do Arc'a na jakiś czas
Słaba proma jak ja na PS5 5 dni po premierze dawałem 198 PLN, a teraz widze promkę na wersje PHantom i kosztuje 201 pln
Ale rzeźnia ta nowa mapa.. niby dodali więcej obiektów żeby było gdzie się ukryć i postrzelać z piechotą, ale spora część punktów jest odkryta, jak nie ostrzał z czołgu, to z heli, jak nie z heli, to z odrzutowca. Mam wrażenie, że ilość pojazdów jest podwojona i można zapomnieć o wynikach rzędu 40 do 10, zdecydowanie więcej i częściej się ginie, nazwy punktów też zostały zmienione względem battlefielda 4 o ile się nie mylę. Mimo wszystko jest to jedna z najlepszych map dostępnych w szóstce, jedyny zarzut to za duże ciśnięcie ze strony pojazdów. Golmud zawsze taki był, ale grając ostatnio w 4 nie odczuwałem tak tego, może tam było ich mniej? Trudno powiedzieć, ale jest grubo.
Czegoś takiego się obawiałem, ze to bedzie mapa pod pojazdy. W bf4 nie gralem, nie wiem jak to tam wygladalo, ale w bf2 byla duza plaska mapa highway tampa, stricte wlasnie pod bitwy pancerne, duze nasycenie sprzetu, piechota miala problem.
Ja z kolei nie kojarzę highway tampy :) tutaj niby jest dużo budynków, osłon, ogólnie zróżnicowany teren, ale gdzie się nie wychylisz, tam czyha pojazd. Tym bardziej teraz, gdzie czołgi dostały boosta jest to upierdliwe i irytujące
Pozwól że skorzystam z ai, bo sporo tego:
Czołgi dostały więcej hp.
Zmieniono model obrażeń:
trafienia w wieżę zadają mniej obrażeń,
przód jest odporniejszy, dopiero strzały w bok i tył robią naprawdę duży damage.
Dzięki temu tank nie ginie już „losowo” po 2 hitach.
Naprawy i regeneracja są dużo lepsze:
pojazdy regenerują zdrowie do pełna,
nawet przy krytycznym stanie dalej się leczą,
szybsze jest odzyskiwanie HP po walce.
Usunięto częste unieruchamianie czołgów po trafieniach. Teraz tylko miny naprawdę zatrzymują czołg.
Poprawiono sterowanie i mobilność gąsienicowych pojazdów, więc łatwiej manewrować i flankować.
DICE ograniczyło ekstremalne burst damage z broni przeciwpancernej, żeby większość starć wymagała około 3 trafień zamiast 2.
Jednocześnie buffnęli też wyrzutnie RPG i M136, więc piechota nadal może niszczyć pojazdy — ale trzeba grać bardziej zespołowo i celować w słabe punkty.
Ja bym powiedział ze pojazdów jest nawet 3 krotnie więcej.
Co do czołgów to dodam też, żeby zadało dużo obrażeń od rpg strzelając w tył też trzeba dobrze trafić w ten tył bo źle trafisz i już zadaje połowę mniej obrażeń. Za to ten średnio czołg co w jednym zestawie jest 12 pocisków to strzelają one teraz troszkę wolniej.
W smigle bojowym jest teraz więcej rakiet.
Dzieki. To poszli w dobra strone patrzac z perspektywy czolgisty, gorzej ze strony piechura :D strasznie mnie wkurzalo gasniecie silnika po otrzymaniu hita, miedzy budynkami to bylo koniec gry najczesciej.
Ja zakupki, się drzemne, podleczę i pewnie będę wcześniej bo już wróciłem do domu .
Ja wlasnie jeszcze wracam, bede kolo 14 na chacie. Od 2 dzis na nogach, zobaczymy ile wieczorem usiedzę :D
Ja 4:40 wstałem ale choróbsko trzyma od niedzieli, masakra, przeziębiony kaszel katar, brak siły, słabośc.
Ja się dostosuje, ale prędzej niż 16 raczej nie dam rady + w trakcie grania pewnie majster zadzwoni żeby odebrać z serwisu auto, także na chwilę będę musiał się urwać :)
Dobra weź to pospolite auto lepi już daj na żyletki, niech już odpocznie, przyjedz do mnie coś sobie wybierzesz. U mnie tego modelu od groma na mieście xd
Via Tenor
Wtryski zaczęły dawać znać. Regenerowane 850 złotych za sztukę, z czego stara zostaje tylko obudowa, reszta bebechów nowa i oryginalna, z kolei nówka sztuka 1950 złotych. X4 robi się niezła sumka, prócz tego przy okazji olej + komplet filtrów

Ja jeżdżę duża ilością pojazdów nie tylko golfem xd, ale za to jakim golfem, piękny xd.
U mnie lełonów jak psów ze 3 razy więcej jak golfów xd.
Opaaa!
Ty mutant czekasz na forze z gp?
Ja pobrałem już bym grał trochę kusi kupić ale jak będzie w abonamencie to raczej sensu nie ma.
Kupie dlc jak zwykle, i jak zwykle zostane potem z dlc bez gry jak zniknie z abo. Chytry dwa razy traci xD
Ja jeżdżę duża ilością pojazdów nie tylko golfem xd, ale za to jakim golfem, piękny xd.
U mnie lełonów jak psów ze 3 razy więcej jak golfów xd.
Still, domyślne auto to golf vi który ogólnie jest bardziej pospolity niż leon 2 lift, takie są fakty, rzeczywistości nie oszukasz.
ale za to jakim golfem, piękny xd.
Przestań już sobie jajka lizać i zjedz snickersa
Tu można polemizować bo służbowym więcej jeżdżę wiec chciał nie chciał golf jest na drugim miejscu :|
Nie mam takich pięknych umiejętności jak ty żeby móc sobie lizać jajeczka xd, zjadłem już Prince Polo. I to jest mój tekst xd.
Możemy dyskutowa, polemizować ale fakt jest faktem i to jest rzeczywistość której się niezmieni. Mój golfik bo zmianach stylistycznych jest piękny.
[32] W podobny sposób wczoraj zginąłem od czołgu i dziwiłem się jakim to cudem.
Via Tenor
Mój tekst z reklamy, okej
Możemy dyskutowa, polemizować ale fakt jest faktem i to jest rzeczywistość której się niezmieni. Mój golfik bo zmianach stylistycznych jest piękny.
Co nie zmienia faktu że to nadal pospolity golf, czyli auto dla ludu. A teraz skończ offtop, bo to nie miejsce do głupich przepychanek i powiększania swojego e-penisa

Ja mogę za 15 minut być. Też obczaję co odblokowałem l.
Akurat zaczęło lać, będzie dobrze sie grało uwielbiam taką pogodę
W ogóle te mapy w 6 szału nie robią. Golmud zawsze był oblegany, serwery typu golmud railway 24/7 funkcjonują do dziś, ale jeśli już zapożyczać zawartość z poprzednich części, to zdecydowanie wybrałbym coś innego i ciekawszego. Z drugiej strony patrząc na takie mapy jak pola blackwell, czy baza hagental.. to wolę odpicowanego golmuda. Brakuje mi epickich map wykonanych z rozmachem, jak to miało miejsce w 4, czy chociażby 1 :/ i w pełni rozumiem Twoje zdanie, sam nie wiem jaką bym miał opinię, gdyby była to dla mnie totalnie nowa mapa
Dzieki za wczorajszy eksperyment z polaczeniem głosowym. Zmuszony jestem grac na glosnikach, bo zazwyczaj zona siedzi obok, i jednym okiem na tv a drugim na nia, glupio wtedy ze sluchawkami siedziec :D
Sluchawki z micro leza wtedy na stoliku i slabo mnie slychac, a jednocześnie ja slabo gre slysze, bo glosniki sciszone, zebyscie gry z mojego mikrofonu ciagle nie slyszeli.
A mapka nowa mi slabo siedzi, bo przyzwyczailem sie do grania z buta, a bez pojazdu to jest jak jest. Ale mnie ten typek wczoraj upokorzyl pod koniec, 11 razy mnie ubil. Na usprawiedliwienie moge sie tlumaczyc, ze na bank bylem bardziej pijany niz on xD
U mnie ostatnio był siostrzeniec, chciał zobaczyć jak gram, to słuchawki na jedno ucho, włączyłem głośniki i dźwięk leciał z głośników dla młodego, ja miałem audio na sluchawkach. Jak spróbowałem parę dni temu grać na samych głośnikach, to krótko mówiąc szło nie za dobrze :D
Zależy od słuchawek i mikrofonu, jedne przechwytują dźwięk z zewnątrz, inne nie, wczoraj to praktycznie cały czas było echo jak mówiłem ja lub matma, pewnie mikro zbierało dźwięk z głośników mimo wszystko. Mówiłeś że masz ori słuchawki, ja mam hyperx i nawet jak obok ktoś stanie i coś mówi, to nie słychać tego, ale miałem kiedyś inne na próbę, to było słychać osobę z drugiego pokoju :)
Tak czy siak wybornie się grało, oczy na zapałki już były przy końcu :D