Goozys - mi się kończy abonament niedługo i nie wiem jeszcze czy będę przedłużał...
jaro1980
W takim układzie będę musiał porządnie przeredagować wstępniak, poprawić błędy i takie tam, i wtedy go opublikujemy :)
Użytkownik forum GOL nie spełniający powyższych kryteriów przyjęcia, może skorzystać z tymczasowego przyjęcia do grupy na okres 1 tygodnia, zobowiązując się tym samym do stworzenia Giveaway'a o dowolnej wartości, nie będącego całością albo/lub cząstkową zawartością aktualnie trwających edycji Humble Indie Bundle oraz Indie Royale.
Nie do koca rozumiem... czy jeśli wstawię tą aukcję w ciągu tygodnia to i tak zostanę wyrzucony z grupy, czy okres tymczasowy przechodzi w stałe członkostwo? ;)
Po tygodniu okres próbny przechodzi w stałe członkostwo o ile w tym czasie pojawi się Giveaway. Dobrze, że zwróciłeś uwagę na ten akapit. Zaraz go przeredaguję i będzie wszystko jasne gdy już wyląduje we wstępniaku.
Czytam wszystko co tutaj piszecie i na bieżąco wprowadzam poprawki. Tylko tak dalej...
[194] a ja bym dodał coś w stylu że jeżeli zrobi pierwszego dnia grupowego giveaway'a to wtedy może brać udział w grupówkach.
Chibi
Bardzo mądra sugestia. Wezmę to pod uwagę przy redagowaniu wstępniaka.
BTW, zakończył się Twój Giveaway, kto wygrał? :P
Czyli nikt nie przekazał, jestem za tym by ta osoba Karls, nie miała dostępu do naszej grupy.
Z edytowałem, ale ten Karls wygrał mojego giveawaya, nie będąc w grupie.
Ed: Zaraz napiszę do Culta i wystawię grę znowu.
Kherlon pisz do Culta , on powinien usunąć giveaway'a i będzie po problemie , dlatego najlepiej jest robić grupówki a nie privy bo nikt nie musiał tu linka przekazywać skoro został wklejony tutaj na forum ; )
[210] Jak najbardziej tak ; ) patrz [185]
MagMany Dziękuję za grę ;)
Karrde Spróbuj usunąć wszystkie pliki cookie ze steamgiftsa. Ja miałem coś takiego, że przy przechodzeniu na następne strony lub forum, załączała się zawsze ich strona startowa. A nóż pomoże.
jestem za tym aby usuń punkt
Użytkownik forum GOL nie spełniający powyższych kryteriów przyjęcia, może skorzystać z tymczasowego przyjęcia do grupy na okres 1 tygodnia, zobowiązując się tym samym do stworzenia Giveaway'a o dowolnej wartości, nie będącego całością albo/lub cząstkową zawartością aktualnie trwających edycji Humble Indie Bundle oraz Indie Royale.
nie ma tymczasowego. albo jest albo nie jest.
a jestem za tym aby takiej osobie dać 24 godziny na zrobienie giveaway.
ale żadnego BUNDLE. Bo one są na internecie już za 1zl.
normalne gry powinny być,
Siemka wszystkim. Trochę mnie nie było :)
Z tego co kojarzę to żeby zrobić giveaweya grupowego to trzeba być w tej grupie. Może faktycznie wypadało by zrobić 24h. Tydzień to troche za dużo.
Co do losowania które wygrałem: link był wstawiony tutaj, na forum, a w opisie(w momęcie gdy wchodziłem, widać może później coś zmieniłeś) nie było żadnej wzmianki że jest tylko dla tej grupy. I czemu miał bym mieć zakaz wstępu do tej grupy, jeśli będę wstawiał giveaway itp. Nie rozumiem logiki niektórych ludzi. Jeśli jednak było to w opisie cały czas i mozesz to oficjalnie tu z czystym sumieniem oświadczyć to przepraszam za mój błąd.
To chyba logiczne, Karls, że w wątku dla naszej grupy giveaway jest umieszczony dla naszych członków.
Albo ogólnie dla forumowiczów... Nie można kogoś ukarać "bo to logiczne". Po za tym gdyby miała być dla członków grupy to była by Group a nie Private. Prosze o wypowiedź Kherlon Czy informacja była od początku a ja jej nie zauważyłem, czy też dopisał ją później.
Zaktualizowałem listę wygranych, niestety nie mam ostatnio czasu na sg :(
Goozys - śmiało jako coś zakładaj nową część, abo nie jest aż tak bardzo potrzebne, szczególnie iż lista nie jest w wstępniaku.
Informacje dopisalem później, ale co mnie to obchodzi, kaszana to dobrze wyjaśnił. Jak cię nie ma w grupie to nie bierzesz udziału, gdybym chciał zrobić giveaway dla całego forum to utworzylbym stosowny wątek. Z mojej strony EOT.
Btw czemu private? Po to by grę otrzymali ludzie będący w grupie i udzielający się w tym wątku.
Co do ostatnich wypowiedzi, tak czy siak gift powinien zostać "re-rolled" i tyle.
Czyli Kherlon potwierdził moją wersję. Teraz można szukać wymówek, kombinowac itp. Trzeba było myśleć zanim się robiło i tyle w tym temacie. Miałem pełne prawo myśleć że jako członek forum mogę wejść do giveaway. Nie oczekuję wysłania mi gry, autor aukcji jest jej właścicielem i może zrobić z nią co chce i oddać ją komu chce, i zaręczam że nie będę miał żadnych pretensji jeśli wystawicie to jeszcze raz dla grupy - może kiedyś uda mi się do was dołączyć ;). Ale teraz pojawia się problem: Co mam zaznaczyć na SG, nie mogę kliknąć że grę otrzymałem bo to było by oszustwo, nie mogę też kliknąć że jej nie otrzymalem, bo nie chce Ci robić problemów Kherlon - w skrajnym wypadku mógł byś za to bana wyłapać. Co mam zrobić?
pr0gh0stpl
Świetna robota. Dziękuję bardzo.
WolverineX
Na chwile obecną okres próbny jednego tygodnia zostaje. Oto co chcę wpisać we wstępniaku:
Użytkownik forum GOL nie spełniający powyższych kryteriów przyjęcia, może skorzystać z tymczasowego przyjęcia do grupy na okres 1 tygodnia, zobowiązując się tym samym do stworzenia 24-godzinnego Giveaway'a o dowolnej wartości, nie będącego całością albo/lub cząstkową zawartością aktualnie trwających edycji Humble Indie Bundle oraz Indie Royale. Zobowiązuje się także, iż w trakcie trwana okresu próbnego, nie będzie brał udziału w Giveaway'ach grupy GOL Gifts (GOLSG) do momentu wyłonienia zwycięzy w Giveaway'u zgłaszającego, a także potwierdzeniu otrzymania gry przez zwycięzcę.
W przypadku braku reakcji ze strony użytkownika, zostanie On wykluczony z grupy.
I tu teraz rodzi się mały problem. Dziś miałem sytuację, że technicznie trzeba było usunąć jednego usera i nie ma takiej możliwości. Tylko on sam może opuścić grupę. Chyba, że taką możliwość ma właściciel konta czyli Delicious Cat. Więc kwestia ta zostaje nadal otwarta.
jetix200 gratulacje , teraz tylko czekać na następnych zwycięzców z GOL'a :)
Fokus25 -> Kod wysłany na maila ze steamgifts. Sorry że tak późno. Miłej gry!
Goozys[DEA] - z tego co pamiętam to nagytow jako admin grupy na steam ma takie uprawnienia. Usuwał już swego czasu "członków"
Dobrze wiedzieć. Ale zapytam go jeszcze dla pewności.
Jeżeli założyciel grupy da uprawnienia do tego, to możesz usuwać członków niepotrzebnych. Poproś, żeby w ustawieniach grupy dał możliwość.
Dzięki za zaproszenie do grupy i od razu startujemy z powitalnym Giveaway'em
Armed and Dangerous
http://www.steamgifts.com/giveaway/O6vH4/armed-and-dangerous
Witamy w grupie!
Wrzuć proszę link do Giveaway'a w profilu grupy.
-------
A ja zachęcam wszystkich do udziału w konkursie mikołajkowym w moi profilu!
http://steamcommunity.com/id/goozys
Postowałbym za wypieprzeniem z grupy użytkownika Aro. To 15letni złodziej z Nowej Soli. Bierze gry za które nigdy nie ma zamiaru zapłacić, jęczy i żebrze. Oszukał już przynajmniej kilku użytkowników GOLa ze mną włącznie. Zainteresowanych jego pełniejszymi danymi - zapraszam na priv.
Mowa o tym gnojku: http://steamcommunity.com/id/arod022
Jakby znowu zmienił urla:
Username: Aro
CommunityID: 76561198024178434
Custom URL: arod022
SteamID: STEAM_0:0:31956353
Steam member since: 2010-04-21
@Promyk
Popieram cię, takie osoby nie powinny być obecne w tej grupie i tak się zastanawiam czy dał on kiedykolwiek jakiegoś giveaway, ale pewnie nie.
[236][238] Dzięki :P
tak jak mówiłem... już zmienił urla:
https://steamcommunity.com/profiles/76561198024178434
na szczęście ID nie zmieni.
Ja mam Twój adres, złodzieju...
Promyk na szczęscie mam jeszcze emaile z twoich "nielegalnych" dla steam sprzedarzy giftow wiec czekaj na odpowiedz od valve
Promyk na szczęscie mam jeszcze emaile z twoich "nielegalnych" dla steam sprzedarzy giftow wiec czekaj na odpowiedz od valve
Nie wiem jak to zrobisz, legalnie czy nie, ale załatw sobie słownik, albo korepetycje z j. polskiego.
Poza tym, dlaczego dajecie takie osoby do naszej grupy?
Ja pierd..., co za złodziej. Ciekawe ile ludzi wydymales, na ile z tych 350 gier uczciwie zarobiłeś. Pewnie 90% ukradles, a umieszczenie zdjęcia Promyka to zachowanie godne cwela. Mam nadzieję, że dostaniesz kiedyś bana od valve, a Soul da Ci bana na zawsze.
Od tego jego zachowania zaczęła mnie lewa ręka swędzieć. Aż tak się przejąłem jego istnieniem.
Goozys[DEA] - moglibyśmy się jakoś skontaktować na Steam? Wysłałem Tobie jakiś czas temu zaproszenie. Mam do Ciebie pewne pytanie niezwiązane ze SteamGifts.
Odnośnie giveaway z dwoma Humble Bundle to gratuluję zwycięzcom - zwłaszcza jednemu który miał szczęście załapać się na oba. Kody rozesłane więc proponuję sprawdzić skrzynki mailowe.
Dziękuję za Frozenbyte'a :) Jeśli będzie możliwość, to odwdzięczę się Trinem, a jak nie, to czymś innym :)
Bardzo mi przykro z zaistniałej sytuacji z użytkownikiem Aro. Miałem okazję wymienić z nim parę słów na Steam i wydawał się być całkiem w porządku. Jak widać pozory mnie myliły. W imieniu Administratorów grupy postaramy się baczniej przyglądać poszczególnym użytkownikom chcącym dołączyć do Naszej grupy. Tak więc z chwilą obecną...
... przestaje obowiązywać tygodniowy okres próbny!
Od teraz albo ktoś jest zdecydowany dołączyć do grupy i spełnia wymogi lub wystawia Giveaway, albo żegnamy. Może i jest to drastyczne posunięcie, ale z pewnością spotka się ono z przychylnością większości i wprowadzi swego rodzaju "stabilność" w przyjmowaniu kolejnych członków. wstępniak jest co chwilę aktualizowany i redagowany, więc mam nadzieję, że w następnej części pojawi się już w kompletnej wersji.
Bardzo bym chciał poznać na ten tema zdanie jaro1980 i nagytow.
jetix200
Jaki masz login na Steam? Mam ponad 15 zaproszeń oczekujących i nie wiem, które akceptować.
ja bym dodał aby taka osoba co chce wstąpić do grupy nie miała ukrytego prywatnego profilu.
Czyżby miała coś do ukrycia? oszust ukrywa ? złodziej ukrywa ?
u nas każdy musi mieć jawny profil aby każdy z członków mógł sprawdzić czy wystawiony giveaway jest np. w ekwipunku, czy dany użytkownik nie naraził się już wcześniej innym osoba.
Bardzo dobra sugestia. Już o odpowiedni wpis uzupełniłem wstępniak.
Goozys fajnie ze podoba ci się i dodasz moja propozycje do punktu w regulaminie grupy.
Ja sobie cenie prywatność i uważam że jak czyjeś dane nie są dla niego przeznaczone to nie musi mieć do nich dostępu. Ustawiłem sobie widoczność dla znajomych i znajomych moich znajomych, a reszta niech spada na drzewo.
Co do widocznego ekwipunku to też ma ukryty, w tej chwili mam w nim 7 gier. Kiedyś gdy miałem widoczny to kilka osób pisało do mnie bo chciało te gry odkupić. O ile w przypadku nowych członków jestem w stanie zrozumieć chęć sprawdzenia delikwenta, to w przypadku zwykłych członków wystarczy trochę zaufania. Skoro się zobowiązał, to z pewnością potem go przekaże.
Jeżeli te wpisy przejdą i obejmą wszystkich członków to ja wypadam.
A co do userów niegodnych zaufania to proponuje razem z łowcami okazji i innymi podobnymi wątkami na forum stworzyć GOLową black i white listę z identyfikatorami steam.
mr_brain
Zgodzę się z Tobą co do prywatności. Dlatego jeśli w wersji finalnej wstępniaka będę chciał ująć, aby profil miał status publiczny, to tylko w momencie rekrutacji. Później taka osoba może przecież włączyć status prywatny. Wszystko jest jeszcze do uzgodnienia. W chwili obecnej zbieram wszystkie Wasze pomysły...
Co do czarnej listy, można się nad tym zastanowić.
Goozys jeśli chodzi o mnie to w pełni popieram zmiany.
2 wygrane jednego dnia? WOW - zagraj koleś w totka! :)
Właśnie czekam na sporą kumulacje, a coś w rodzaju czarnej listy mogło by się przydać.
Hm... mały problem jest ... Mojego giveawaya wygrał "aro022". Mam wysyłać czy od nowa dawać?
gregor
Sprawa z aro022 to temat zamknięty. Wystaw grę jeszcze raz.
A jakim cudem ten aro022 się ładuje jeszcze do tych giveaway'ów?
Wywalcie go z grupy i gifty dawać do dzialu grupy a nie private.
DOWN
W takim razie powinni zrobić, że automatycznie taka osoba wypada z giftu :P
TheBeziko
Ten gość już nie jest w grupie. Najwidoczniej dołączył do Giveaway'a gdy jeszcze w niej był.
Chyba, że nie syncowal konta i strony nadal 'mysli' ze jest w grupie. No nic, poprosiłem na chacie o ponowne losowanie i tym razem wygral Crawn. Gratuluje!
Ponawiam prośbę o przyjęcie do grupy :)
Steam: http://steamcommunity.com/id/naplantach
SteamGifts: http://www.steamgifts.com/user/naplantach
Pararocker
Według nowych kryteriów przyjmowania, ujętych w poście [178], nie spełniasz wymaganych warunków. Dodatkowo w związku z aferą, z użytkownikiem Aro i jak napisałem w poście [252], nie obowiązuje już tygodniowy okres próbny. Przykro mi bardzo.
Ja z innej beczki. Jak to jest ze ta grupa:
http://steamcommunity.com/groups/SGFund
moze funkcjonowac na zasadach dotacji przy wejsciu do grupy?
Swego czasu jak pamietam kiedy taki pomysl zostal rzucony w kierunku naszej grupy to nagytow wypowiadal sie jakoby Cult tego nie popieral i takie losowania beda usuwane.
-Egon- , coraz więcej grup powstaje na takiej zasadzie że wchodzisz , wysyłasz datek no i tworzony jest gift ,więc musi to być niejako dozwolone bo tego typu grupy prosperują całkiem dobrze.
Tylko że wtedy to już z założeniem giftów nie ma nic wspolnego. Nic innego jak hazard :)
No tak ale wielu uważa że takie coś jest w stylu "zrzucamy się na gifta no i może w końcu i mi się uda coś porządnego wygrać bo w końcu grupa jest niewielka" i nie biorą pod uwagę tego że mogą dłuuugo nic nie wygrać i datki przewyższą wartość gry.
Niestety wiekszosc zaczyna to traktowac jako mozliwosc taniego "zarobienia" gierki a nie jako zabawe... Ja tam podchodze do losowan na lajcie - na 250 wejsc udalo mi sie wygrac pierdolki 2 razy a cieszylem sie jak dziecko :)
Goozys prawdopodobnie będę miał przedłużony abonament więc mogę założyć kolejny wątek ze wstępniakiem jeśli to coś da lepszego ;)
[273] -Egon- Ta grupa ma inne zasady. Wtedy byla mowa o ankietach/klikaniach/itp. Tutaj jest prosto: wchodzisz do grupy i co tydzien/miesiac wplacasz na PP jakas kwote. Jest juz kilka takich grup, ale zawsze odmawiam. Nie lubie byc zmuszany, zeby cos dac.
Grupa sie fajnie rozkreca, z dwoma dobrymi adminami na czele zrobil sie porzadek :)
jaro1980
Jak najbardziej abonament się przyda. Co chwilę pojawiają się nowe pomysły i sugestie, więc opcja edycji będzie jak znalazł. Na dniach wyślę ci na maila wstępniak, potrzebuję tylko adres kontaktowy.
Taki mocny offtopic.
Fajny bundle teraz jest, Introversion :O
Może jutro kupie dwie kopie, to się podziele jedną, fajnie byłoby w defcona GOLowo pograć ;)
Ps. Damnit zapomniałem że humbli nie można na sg dawać jak są na sale :(
Ale chyba to się grupowych nie dotyczy ?
Poproszę o zaproszenie do grupy:
STEAM - http://steamcommunity.com/id/slasher999/
STEAMGifts - http://www.steamgifts.com/user/slasher
Orientuje sie ktoś które z tego humble podpinają sie pod steam ? 8XRzt
Fokus25 żeby nie było problemu poczekaj do końca akcji.
:)
Falcao_82
Całość podpina się pod Steam.
Darwinia
Uplink
Multiwinia
DEFCON
mozna zarejestrowac na steam w 1 lacznym kluczu.
Dodatkowo dla Multiwinia i DEFCON mamy dodatkowe klucze do Multiplayera.
To czego n ie mozna to
Voxel Tech Demo
City Generator Tech Demo
@up:
Z tym że klucz multi do DEFCONa jest potrzebny tylko jeżeli korzystamy z instalki od Humble Bundle. Jak ktoś zainstaluje na Steam to nie musi się żadnymi kodami przejmować.
Wow. Nie ma to jak odrobina farta na dobry początek dnia.:P
Wszystko dotarło jak miało.
Gratulacje Promyk. Ja cholera nawet na 30 osób nie mogę nic trafić a o czym mówić przy publicznych 2000 chętnych :)
Czy ktoś jeszcze nie ma The Difficult 2nd Bundle z IndieRoyal?
Bo sobie właśnie przypomniałem, że mam jeden do oddania i nie wiem czy tworzyć grupowego giveawaya czy jak nie będzie chętnych to publicznego.. :)
Ja mam... ale sugeruję jednak grupowy. na pewno znajdą się tacy co zdarzyło im się zaspać i nie mają. :)
OK, szału na początek nie ma. Stworzone, koniec za dwa dni ;)
Może następnym razem nie zapomnę z domu zabrać kluczy do kilku pudełkowych gier..
Ja mam pytanko.. O co chodzi właściwie z tymi Humble Bundlami? I czemu nie można ich wystawiać na SG? :)
Oddworld: Abe's Exoddus
http://www.steamgifts.com/giveaway/HhpXF/oddworld-abes-exoddus
Skromnie, ale przecież wyprzedaż trwa przez kilka dni, zawsze coś ;)