Steam stał się monopolem gorszym niż cokolwiek, co stworzył Microsoft czy Apple.

Forum Pytania i Ogłoszenia
Odpowiedz
22.06.2026 23:42
ObiŁan
1
odpowiedz
ObiŁan
9
Chorąży

Steam stał się monopolem gorszym niż cokolwiek, co stworzył Microsoft czy Apple.

Dlaczego gracze tak zaciekle bronią platformy Valve, skoro jej dominacja niszczy jakąkolwiek konkurencję cenową? Czy branża PC nie ucierpi na tym, że jesteśmy uzależnieni od humorów jednego miliardera?

23.06.2026 00:02
mirko81
2
odpowiedz
mirko81
89
amd platform

Bo mają kasę i mało kogo interesuje konkurencja na rynku. Jest w zasadzie tylko przyzwyczajenie.
Wystarczą obniżki po latach. Nie interesują nas ceny gdzie indziej

23.06.2026 00:36
papież Flo IV
3
odpowiedz
papież Flo IV
109
Kardynał

Z e-Jajem/AIem wątki ci jeszcze wychodzą, ale ten jest żywcem wyciągnięty z 2k16.
Milion razy już było tłumaczone czemu Steam tak dobrze się trzyma. Poza tym nie wiem jak wygląda fanatyk tej platformy, ale wydaje mi się, że jego największą wadą jest to, że po prostu lubi grać w gry. Wiem, w obecnych czasach jest to dosyć dziwne, ale wychodzi na to, że to nawet całkiem pożyteczny gatunek.

Forum Forum Pytania i Ogłoszenia
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl