Standardowa / Kompaktowa wersja GOLa
Witam
Dzisiaj wgraliśmy kolejną większą partię zmian na serwisie.
To na co pragnę zwrócić uwagę to dodatkowa Kompaktowa wersja serwisu.
Wersja Kompaktowa jest dostępna dla wszystkich zalogowanych czytelników.
Nie jest to “nowy GOL”. Nowa wersja serwisu to wygląd Standardowy + Kompaktowy, z możliwością przełączania pomiędzy nimi.
Uruchamia się ją za pomocą ikony znajdującej się na górnym pasku obok loga, w bocznym menu i na stronie ustawień.
Wersja kompaktowa, czyni strony serwisu bardziej zwartymi wizualnie, nie różni się zawartością merytoryczną.
Ustawienie wersji kompaktowej jest zapamiętywane w przeglądarce.
Trzeba się zalogować aby zmienić, ale nie trzeba być zalogowanym aby mieć włączoną wersję kompaktową.
Pozwala to ustawić sobie na jednym koncie różne ustawienia na różnych przeglądarkach.
Zarówno wersja Standardowa jak i Kompaktowa nie są jeszcze ukończone, będziemy je modyfikowali i ustawiali do waszych potrzeb, nic nie jest ostateczne. Dlatego proszę o zgłaszanie tu w tym wątku ewentualnych błędów, poprawek i propozycji. Dziękuję.
Jeżeli chodzi o inne sugestie i błędy, nie dotyczące wersji Kompaktowej proszę je zgłaszać w wątku “Błędy i problemy GOL październik 2025”
https://www.gry-online.pl/forum/bledy-i-problemy-gol-pazdziernik-2025/z1100a8f1
Tam też możecie śledzić postęp zmian i poprawek jak również pomysły zmian.
Cały czas wgrywamy małe porpawki.
Modyfikacja całego serwisu trwa i jeszcze chwila upłynie zanim zostanie ukończona.
Pamiętamy o waszych prośbach związanych z Profilem gracza i “Moje gry”.
ps. jako bonus za wasze sugestie i uwagi wyłączyliśmy dla wszystkich reklamy na stronie głównej forum żeby się na jeszcze lepiej rozmawiało :)
I to jest krok w dobrą stronę, jeszcze gdyby nie było różnej wielkości newsów tylko wszystkie takie same to byłoby cacy.
Nie widzę różnicy poza wielkością czcionki na czerwonej belce
Fajnie, że jest, pomaga to wersji PC, ale jednak "zawijanie wierszy" by się przydało, śmiało tu można dwie kolumny dać.
BTW wczoraj jeszcze znalazlem nowego buga, chciałem odpowiedzieć na wątek (cały wątek) na 2 z 3 stron wątku i funkcja "odpowiedz" nie działała.
mechanizmy do postowania są poprawiane cały czas.
Kompaktowa wersja super do czytania newsroomu. Krok w dobrą stronę na pewno.
Jeszcze jakby się udało coś z forum zrobić.... :)
Brawo i fajnie, że słuchacie głosu lodu. Mi tam ogólnie nowa wersja pasowała i pasuje cały czas, poza jednym wyjątkiem, że jak się dodaje obrazek do komentarza, to trzeba odświeżyć stronę, żeby komentarz wraz z obrazkiem się pojawił. Co do reszty, to nie mam żadnych zastrzeżeń, wszystko pasuje - jedynie czekam na nowości w profilach.
Coś już lepiej, ale ja się pytam. Gdzie jest opcja z powiadomieniami o nowych newsach obserwowanych gier? Wcześniej było łatwo i prosto kliknąć w powiadomienia o nowych wiadomościach z gier, a teraz tego nie ma lub tego nie widzę.
Ja bym chciał żeby wróciłem kolekcja gier i wykres ocenionych gier, bo nie wiem ile mam ocenionych gier bo wyświetla mi się tylko 64 gry lipa straszna mam nadzieje że to wróci.