Sprzedam
Do sprzedania mam nowy pendrive Kingston DT HyperX 64GB. Kontakt gg: 3553101
up
za 200? tyle to ja dalem za dysk przenosny 640 gb
ten pendrive jest warty ponad 300 zł wiec jak nie wiesz to sie nie udzielaj
[12]
Rotfl, no na pewno są dużo lepsze pod względem szybkości odczytu/zapisu o gabarytach nie wspominając. Gigabajty to nie wszystko.
To jest USB 3.0 dlatego nówka kosztuje 300 zł. Ale do domomowych zastosowań jest to zakup kompletnie nieopłacalny. Za 200 zlotych mozna miec 320 GB dysk przenośny na USB 3.0, który ma takie same osiągi.
z takim podejściem nic nie zdziałasz. Najpierw naucz się dyskutować z ludźmi, bo póki co twój jedyny argument to "Ludzie kupuję po 300". Powodzenia.
Jeśli wg. Ciebie jest taki "fantastyczny" i "ludzie jakoś kupują za 350 zl te pendrive" to go sprzedaj na allegro za 349zł. Osobiście nie dałbym za niego więcej niż 150. A za 339zł kupiłbym dysk zewnętrzny
http://allegro.pl/transcend-1tb-2-5-dysk-zewnetrzny-usb-3-0-i-2-0-i2857140396.html
pendrive jest wystawiony za 200 zł na tej aukcji
http://allegro.pl/kingston-hyperx-dthx30-64gb-i2894238726.html
tylko ten dysk co podałeś ma
Szybkość zapisu danych do 89 MB/s
Szybkość odczytu danych do 91 MB/s
a ten pendrive
Szybkość odczytu 225
Szybkość zapisu 135
Równie dobrze możemy się spierać:
Twoja pojemność 64GB
Dysk który ja poleciłem 1TB, przeciwwstrząsowy.
Jeśli chodzi o szybkość to naturalnie nie ma porównania tutaj góruje Kingston. Pytanie podstawowe, czy ktoś w tym przypadku ceni sobie szybkość w stosunku do pojemności. Jeśli o mnie chodzi nadal wybiore dysk zewnętrzny wolniejszy, ale zdecydowanie z odpowiednią i satysfakcjonująca mnie pojemnością. Naturalnie za 200zł powinieneś sprzedać. Minusem na Twojej aukcji jest brak załączonego zdjęcia wskazującego na faktyczny stan produktu jaki wystawiłes. Piszesz, że jest nowy, ale wystawiając za 200zł uczulasz potencjalnych kupujących, że nie do końca musi być to prawdą ;-) wiedząc, że jego cena oscyluje w granicach 350 zł wypadałoby zamieścić zdjęcie. Ale IMO to tylko moja skromna uwaga. Ja go kupować nie zamierzam, jedynie podpowiadam co ja bym zrobił gdybym to ja miał go sprzedać po niższej cenie :-)
Pendrive oczywiście nowy, wygrany w konkursie, nie rozpakowany. Zdjęcie naturalnie mogę wrzucić jak ktoś poprosi więc nie ma problemu.
Poczekamy jeszcze to za 100 zl sprzedasz, wtedy bedziesz mial chetnych.
Ja za 330 zł kupilem SSD 64GB
:)
Brak mi słów na komentarze... Porównania z serii " W cenie Mercedesa A klasy mogę mieć Mercedesa Sprintera!!"
InGen--> Zmuszają Cię w ten sposób żebyś wlazł do wątku :D
czemu ludzie nie podają w tytułach CO chcą sprzedać?