Sposób na szybkie rozmrażanie bułek
...żeby były chrupiące. Potrzebujemy:
1) czajnik z gotującą się wodą np. na herbate sztuk raz
2) bułki
Dziekuje za uwage.
Patent mój.
All rights reserved ©
Wyobrażam sobie to jak potrzebujesz rozmrozić bułki, wpadasz na ten genialny pomysł i kolejny - żeby o tym napisać na GOL
dobre smaczne
Tak właśnie było. Potrzeba matką wynalazków :) Patent sprawdza się również na bułki z poprzedniego dnia :)
Stare bułki to nakłuwam się na widelec i opalam nad gazem. Skórka robi się chrupka, a środek ciepły i miękki.
Inna sprawa, że dzisiaj to robią bułki chyba z tej makulatury, którą segreguję i już od lat ich zwyczajnie nie jem. A do tego mi jedyny piekarz lokalny, który robił jadalne chleby właśnie zakończył działalność...
No to lipa, bo mam czajnik elektryczny :/ Ale patent świetny, chyba będę musiał kupić blaszaka specjalnie do rozmrażania bułek :>
Czy tylko ja jeden przeczytałem w tytule "rozmnażanie" zamiast "rozmrażania"? A już miałem nadzieję. :(
Z mikrofali wychodzą giętkie, by nie powiedzieć - chujowe.
Trzeba miec patent. Znajomy z pracy chleb rozmraza w ten sposob, ze kazda kanpke po 10 sekund z kazdej strony nagrzewa i wychodzi idealnie. Zalezy tez pewnie od mikrofalowki.
Gdy odparujesz z nich zbyt dużą ilość wody wychodzą twarde jak skała. Im bardziej je zmoczysz, tym twardze będą.
Żeby za szybko nie zrobiło się nieswierze.
Łeee, tu mowa o rozmnażaniu bułek, a nie rozmnażaniu się bułek. Kicha :/
Widzę, że to rozmnażanie coś ciśnie Ci się na klawiaturę, a wiesz.. głodnemu chleb na myśli.
>>> cswthomas93pl
Glodny, glodnego zrozumie ;P. Sam liczylem na niezla akcje z rozmnazaniem :(.
Cholera rozgryzł mnie :( :p