Spalony a kobieta
Udało Wam się wytłumaczyć swojej? :)
Moja oczywiście Euro ogląda (jak gra Polska, jest jej to pierwsze Euro od 28 lat, głównie dlatego bo w Polsce, mecz z Grecją też chyba był jej pierwszym), tak śmiesznie podskakuje na fotelu i drze się jak piłka jest pod bramką (czasem też dopytuje dla pewności czyja bramka jest po której stronie), pyta się o wszystko, bo żądna wiedzy jest, dlaczego faul, dlaczego to, dlaczego tamto - w sumie łapie powoli podstawy, ale co do spalonego to jej rozrysowałem i tłumaczyłem na osiem sposobów, jednak biedactwo nie jest w stanie załapać :D
Książkę jej kup o piłce nożnej.
spoiler start
Albo wyślij tam gdzie jej miejsce, czyli do kuchni.
spoiler stop
To niepojęte, spalony to proste przewinienie polegające na podaniu piłki do piłkarza znajdującego się za linią obrony drużyny przeciwnej. To jakiś mit o niezrozumieniu spalonego przez kobiety...
BTW: Twoja żona ma telewizor w kuchni? Luksus...
Naprawdę nie chce jej obrazić, ale nie wydaje się wam że tylko tłuk tego nie rozumie ?
- Jestem kobieta i wiem co to spalony!
- Ta, chyba kotlet...
Moja żona wie, ale Euro nie ogląda, czasem tylko zapyta kto gra i jaki wynik, komu kibicuję i tyle :)
Cleese bardzo dobrze tlumaczy co to jest spalony :)
http://www.youtube.com/watch?v=JmC9JOcaofI
spoiler start
Wtedy kiedy sedzia liniowy podnosi choragiewke :)
spoiler stop
Powiedz jej, że to tak jak wtedy kiedy śpieszy się do toalety, już ma wejść do kabiny, a tu okazuje się że zajęte.
Z moich doświadczeń wynika, że to nie jest kwestia bycia "tłukiem", tylko widocznie nauczyciel nie jest w stanie przekazać wiedzy.. :P
No i wszyscy tacy madrzy :) zobaczcie tego spalonego i poprawcie zasady, bo w regule spalonego nigdzie nie ma mowy o bramkarzu.
http://www.youtube.com/watch?v=mK9OvAlAUVE&feature=related
"Inna" wersja tłumaczenia co to jest spalony w wersji czegoś typu studenci >> http://www.youtube.com/watch?v=AAYAapCQyi4
koniec jest blisko
Daj spokoj.
W przepisach nie ma mowy o bramkarzu, tylko o ostatnim zawodniku druzyny przeciwnej, a akurat w tej sytuacji to nie bramkarz.
Tak samo jak nieraz pilka wyznacza linie spalonego. Wlasnie z tego samego powodu.
Snopek9 :) jednoczesnie zrobilem edita jak pisales :)
Ja przepisow nie znam, odnosilem sie do tego co bylo wklejone w poprzednim obrazku :) w [16] tez zaczeli od bramkarza :)
snopek9 --- nie ostatni tylko przedostatni:) W sensie spalonego nie ma jeśli bliżej bramki będzie 2 zawodników, i zazwyczaj ostatni jest bramkarz a przedostatni obrońca
>>> kjb
Bylo mniej niz dwoch zawodnikow z przeciwnej druzyny pomiedzy nim a bramka
Korgan -> no troche zle to napisalem, fakt, ale wiadomo o co chodzi, akurat chcialem wyjasnij ta konkretna sytuacje.
no ale ten blad co popelnilem jest na tyle idiotyczny ze gdyby bylo inaczej to nigdy by nie bylo spalonych, bo zawsze jest bramkarz. Dlatego mogles nie zwracac uwagi ;
Korgan, tak bez złośliwości, ilu kobietom tłumaczyłeś co to jest spalony, i ile z nich zrozumiało? ;)
Ja tłumaczyłem wielu i mogę powiedzieć wprost: kobiety dość szybko UCZĄ się definicji spalonego, ale nigdy jej nie ZROZUMIEJĄ
Moja dziewczyna łapie co to jest spalony, ale nawet jej nie tłumaczyłem. Tak mi się przynajmniej wydaje, w sumie nie pamiętam. Obejrzała wystarczająco dużo spotkań, więc może już wiedzieć.
Moja dziewczyna rozumie ale mówi, że nie umiała by komuś innemu tego ma wytłumaczyć, ale to i tak wiele.
Megara --- tłumaczyłem kilka razy, ale nie tłumaczyłem tak dokładnie, raczej tłumaczyłem coś jak na tym rysunku, bo szczerze na potrzeby jednego meczu to spokojnie wystarczy:)
Żona ni cholery nie rozumie. Próbowałem. Długo.
pfff, zrozumieć co to jest spalony to żaden wyczyn, prosta sprawa, gorzej zapamiętać do czasu kolejnych mistrzostw :P
^ ... a spróbuj zostawić gary dwa razy, to Ci nawet godzinę przypomni, kiedy kubek jeszcze stał i musiała go wynieść :)
Naprawdę nie chce jej obrazić, ale nie wydaje się wam że tylko tłuk tego nie rozumie ? <--- Ale Ty oczywiscie jestes za mlody i nie masz pojecia, ze nie kazdy interesuje sie tym sportem...