Siema,od dłuższego czasu gry zaczęły mi się ciąć.Przykładowo kiedyś grajac w Coda 4 nie miałem żadnych problemów ,a teraz gra klatkuje i jest ciężko grać. Oto paramenty mojego pc; Grafika gt440 , procesor pentium dual core 3,06 ghz ,4gram dr3 ,zasilacz- jakiś 500 wat .Prosze o pomoc
Procesor ani grafika nie przekraczaja 50 stopni.
Nie sadze, dysk ma 1,5r a 6 dni temu robilem formata to było troche dobrze,ale znowu gry sie tna .
Też ma crysia 1(orginał!) i tez co najwyzej srednie detale a wczesniej wysokie...
Jakieś pomysły?
Ale te 50 stopni proca to w stresie czy norma bo jak norma to coś jest nie tak ja np mam 35
W stresie 50 stopni teraz mam 30 ale nie wiem czy dobrze to pokazuje bo stopnie odczytuje z game bostera:)+
To ok. To zrób tak jak masz warunki przeczyść komputer sprężarką a jak nie masz to każdą cześć dokładnie wymień pasty na karcie na procesorze.
Kompa 6dni temu z kurzu tez wyczysciłem a z ta pasta to zobacze,komp ma 1,5r to juz czas zeby wymienic?
Nie wiem ale warto spróbować. Jak to nie pomoże to na moje wina leży po stronie zasilacza jaki to model i nazwa ?
Nazwa to Modecom
Jakieś pomysły?
Innego zasilacza nie mam;/
Dokładnie sprawdziłem temperatury podzespołów po grze Crysis(1) na średnich detalach,nawet na tych ustawieniach momentami nie dało się grać,procesor osiagnął max 48stopni a karta 51.A to troche dziwne bo pamiętam kiedyś jak grałem w Batelflied bad company 2 czy choćby race driwer gird grafika lubiała przekroczyc ponad 60stopni.