Sms od play z podaniem konta bankowego.
Też dostaliście takiego smsa?
Nie podałeś nam numeru rachunku bankowego! Niewykorzystane środki które zostaną na Twoim koncie na kartę po okresie jego ważności zgodnie z prawem przekażemy na Fundusz Szerokopasmowy. Masz jeszcze czas aby uzupełnić numer rachunku w aplikacji Play24 TlQ lub w najbliższym salonie Play, wtedy otrzymasz automatycznie zwrot na konto.
Również otrzymałem taką wiadomość.
Jakiś czas temu dostali karę i muszą zwrócić klientom bezprawnie pobrane od nich pieniądze.
https://uokik.gov.pl/rabat-i-kara-play-nieslusznie-pobiera-oplaty-od-klientow-decyzja-prezesa-uokik
Macie swoje "karta lepsza niż gotowka". Polecam zapłacić w nocy z piątku na sobotę za paliwo wasza karta mając np SBP
Ja nie dostałem takiej wiadomości, natomiast Hydrant widzę znów nie bierze leków.
Też to dostałem, ale nie wiem po co to wszystkim wysyłają skoro ja np nie zmieniałem operatora (jedynie taryfę).
A wie ktoś gdzie w p24 dodać ten numer konta? Nie chcę klikać linka z smsa bo wygląda to podejrzanie.
Po zalogowaniu nie widzę nigdzie tej opcji. I kiedy te pieniądze zostaną zwrócone?
Jakie pieniadze?
To dotyczy sytuacji gdy masz srodki na koncie, ale stare i wygasnie jego waznosc.
Oni prosza o uzupelnienie danych na ewentualny wypadek takiej sytuacji.
To są pieniądze które pobrali bezprawnie za utracony rabat i muszą je zwrócić. To 5 zł miesięcznie za każdą z usług, dlatego proszą o numer konta, by mogli je zwrócić. Muszą oddać klientom w sumie ponad 100 baniek.
Spółka powinna również zwrócić klientom pieniądze pobrane w związku z utratą rabatu za e-fakturę i terminowe płatności. Zwrot będzie przysługiwał tym, którzy po 30 września 2019 r. zawarli umowę z takim rabatem, stracili go z powodu opóźnienia w płatności i zapłacili podwyższoną kwotę rachunku. Zwrot ma dotyczyć zarówno obecnych, jak i byłych klientów.
Kiedyś u kogoś dostałem taki SMS informujący że od 2026 aplikacja będzie wymagać subskrypcji płatnej 30 złotych i żeby kontynuować korzystanie z usług kliknij na poniższy link i zaakceptuj warunki. Po wejściu w ten link nawet nie klikając "zaakceptuj" żeby przeczytać te warunki to od razu przyszedł SMS że ta usługa została zaktywowana. Chociaż i tak komuś to było potrzebne więc to jeszcze nic. Następnym razem trzeba wszystko nagrywać żeby w razie czego zgłosić takie rzeczy.