Słuchawki nauszne do 200zł
Poszukuję sprawdzonych słuchawek nausznych do 200zł. Obecnie jestem posiadaczem KOSSów UR40, z których jestem w miarę zadowolony. Jednakże słuchawki są już dość wysłużone, lewy kanał czasem jest, czasem go nie ma, więc chciałbym zakupić coś nowego i lepszego. Nie chcę się bawić w dożywotnie gwarancje, serwisy, bo przerabiałem to już bodajże 3 razy z tą sztuką ;)
Czego oczekuję:
-jakość dźwięku na poziomie KOSS UR40 lub lepsza
-lepszy bas
-wygoda na poziomie UR40
-otwarte/zamknięte - w sumie bez różnicy, ale preferuję te drugie
-kabel co najmniej 2m
Nie jestem audiofilem, słucham dość często przeróżnej muzyki z naciskiem na tą mniej ambitną, od czasu do czasu gram w gry na PC. Nie znaczy to jednak, że zadowolą mnie jakiekolwiek pierdziawki, bo cenię sobie jakość. Mam zintegrowaną kartę dźwiękową + stery od Realteka.
A coś droższego-lepszego? Załóżmy w takim razie, że mam 300zł na komplet słuchawki + karta dźwiękowa. Chyba, że nie ma sensu pakować kasy w droższe produkty.
Wówczas postawił bym na DG + CAL!
Nadal nie będzie to grało tak jak CALe potrafią ale IMO lepiej od HD681 napędzanych tą samą kartą.
Ew. zwróć uwagę na HD681 EVO- sam ich jeszcze nie słyszałem, ale ostatnio zrobiło się o nich głośno. Jeśli przedstawiają podobną relację cena/jakość jak inne modele z oferty, to będą ciekawe.
Ja mam do sprzedania słuchawki nówki Steel Series Siberia V2. Godne polecenia.
Godne polecenia.
Poza komfortem te sluchawki nie prezentuja soba kompletnie nic godnego polecenia.
Bo, jak zreszta wiekszosc sluchawek "dla graczy", graja dosc marnie. W tej cenie, a nawet sporo taniej, mozna dostac duzo lepiej grajacy sprzet.
No niby tak. Mają super zastosowanie w grach, a co do muzyki to wiadomo - słabsza jakość, ale lepsza niż te grające słuchawki w cenie do 200 zł.
Ja pierdole było pytane juz miliard razy na tym forum tak ciężko użyć wyszukiwarki ?
http://www.audiofanatyk.pl/category/polecane/
Jak masz i lubisz UR40 to polecam Koss Porta Pro, maja lepszy bass i są równie komfortowe. Do tego Zalman ZM-MIC1 i nic więcej.
Trochę poczytałem o CAL! i sprzęt przedstawia się naprawdę zacnie jak na tak niską cenę. Jednakże już na wstępie będę musiał wymienić kabel na dłuższy, bo 1,2m to za mało. Jak wspomniałem w poście [1], w grę wchodzi 2m lub więcej.
Szukam też po internetach co ludzie piszą o tych nowych Superluxach.
Ale tak na przyszłość, mógłby ktoś polecić jakiś niedrogi (wiem, że względne pojęcie, ale nie mam rozeznania w cenach) i porządny kabel od 2m wzwyż? Jak znacie też jakieś miejscówki (najlepiej warszawskie), gdzie oferują niedrogi recabling, to też będę wdzięczny.