Witajcie! Dzisiaj zainstalowałem na nowo Skyrima, co się okazuję... Mam rozmazany obraz w grze...
Ostatnio też instalowałem Skyrima, ale było wszystko w porządku a teraz rozmazany ekran...
Macie jakieś pomysły, jak by mi tu pomóc?
Z góry dziękuję.
1. Poszperaj w ustawieniach graficznych.
2. Wywal ew mody.
3. Zmień ustawienia w sterownikach(AA).
4. Wyczyść monitor.
5. Umyj oczy.
6. Weź Rutinoscorbin.
7. Wywal Skyrim i odpal Wiedźmin 3 - tam można wyostrzyć grafikę nawet.
Może ktoś poda inne pomysły, powodzenia!
Twoje punkty nie pomagają.
Jak wyłączyłem FXAA w grze to chyba mi to trochę pomogło, ale i tak są rozmazania...
Pomoże ktoś?
Nie, w grze mam inną rozdzielczość niż rozdzielczość monitora, ale jak już pisałem... Wcześniej grałem w Skyrima, na tej samej rozdzielczości co teraz i nie miałem problemów... Jutro spróbuje przeinstalować, dam znać.
Dalej nic... Nawet po reinstalacji gry... Możecie jeszcze jakoś pomóc?
Dziękuję.
Dodam, że napisy, interfejs, nie są rozmazane. Tylko gra...
włącz consolę i wpisz
teofis
jak wpiszesz drugi raz to wróci z ustawieniami, jeżeli to nie to
Dalej nic...
Nawet specjalnie pobrałem wersję piracką, na której jest to samo...
Dodam Screeny:
Ustawienia - http://zapodaj.net/2fd61637f3320.png.html
Screen (Rozmazany obraz #1) - http://zapodaj.net/66f4ffc127e33.png.html
Screen (Rozmazany obraz #2) - http://zapodaj.net/e3085ad28cac7.png.html
Nie wiem czy na Screenach wygląda to jak rozmazany obraz, ale w grze on jest rozmazany, chyba, że na Screenach też tylko, że wygląda normalnie...
Proszę niech ktoś pomoże... Mam po prosu taką chęć na Skyrima, że nie wiem...
No ale przecież.... to jest normalna grafika tyle że mi to wygląda po prostu na niskie ustawienie rozdzielczości. Zresztą widać 800x600. Ustaw chociażby 1024x768 to już nie bedzie rozmazany. Albo wyłącz wszystkie graficzne bajery a rozdzielczość daj na 1280x1024. Jeśli to nie wina kompa / gry to nic nie będzie rozmazane bo to juz nie taka niska rozdzielczość.
Przecież nie widzę tutaj nic rozmazanego... Tak wygląda Skyrim w rzeczywistości. Podwyższenie rozdzielczości powinno pomóc i ewentualne podwyższenie jakości tekstur. Defekty graficzne były by widoczne na screenach. Możesz też zrobić screen frabsem, jeśli uważasz, że steam zrobił zły screen.
Jaką masz rozdzielczość monitora? Bo jak typową dla 21 wieku, a grasz na rozdziałce sprzed 20 lat to się nie dziw, że nic nie widzisz w tak rozciągniętym obrazie.
No ok, tylko dziwne, że kiedyś nawet jak miałem 640x480 to było lepiej niż na tym 800x600.
[10] - No na Screenach nie widać... Jeszcze dodam, że nagle mam jakieś czarne paski na np. Tej skale... Czekaj dam zdjęcie na Gola ------> (co dziwne, na screenach nie widać rozmazania, może to źle ustawiony monitor ?)
[11] - Rozdzielczość monitora to 1280x1024
Dodam, że modów nie mam.
No też tak myślałem... Może trzeba poszperać w SkyrimPrefs albo w ustawieniach graficznych?
Niestety jest problem... Nie wiem co za bardzo mam zmienić... :(
A wracając do rozmazanego obrazu... Na Screenach nie widać rozmazania, a jak gram to widać... Znaczy, że chyba coś na monitorze nie tak.
[19] - No możliwe... ;d
Poszperam w ustawieniach monitora, dam znać jak będzie to samo... ;)
Dalej nic.
Tylko zauważyłem, że jak gra już się załaduje, znikają napisy, to obraz który jest ukazywany podczas ładowania gry, nie jest na chwile rozmazany... To wszystko.
Paski i rozmazania dalej są...
Jest może jakaś rada ;c?
Ustaw natywną rozdzielczość monitora to rozmazanie zniknie, jak rozdzielczość jest mniejsza od natywnej to obraz jest rozmazany...
A co do pasków: najlepiej byłoby usunąć pliki .ini może to błąd spowodowany jakimś dziwnym wpisem.
Yhym... Ale jak np. Chcę grać w rozdzielczości 800x600, to nie mogę? Przecież mam pełno gier ustawionych na 800x600 i żadnych rozmyć nie ma...
Dobrze... Wszystko się już wyjaśniło...
Po prostu jak włączam grę na średnich ustawieniach to w tedy to mam... Czyli po prostu skopiowałem sobie SkyrimPrefs (przed uruchomieniem gry) dałem na pulpit, włączyłem wersja pełna, włączyły się ustawienia średnie, włączyłem dodatki, i podmieniłem SkyrimPrefs, dodatki działają a gra nie jest rozmazana... Jejku... W końcu :)
Dzięki Wam wszystkim za odpowiedzi ;)
Jestem mega szczęśliwy :)