Spotkałem się z takimi sytuacjami, że niektórzy użytkownicy na facebooku skracają swoje nazwiska do dwóch lub trzech pierwszych liter, np. z Nowak na No, Kowalski na Kow lub Ko. Czy jest to jakaś gra? Bo widzę, że coraz więcej ludzi skraca sobie tak nazwiska.
Jak w poscie nr [2]
jest to calkowicie kretynskie i nic nie dajace dzialanie. olej
Moze w koncu sie polapali, ze sprzedawanie swojej prywatnosci na facebooku moze w koncu kopnac ich w tylek i staraja sie byc bardziej anonimowi?
@r_ADM jeżeli o to chodzi, to niestety jest już za późno. Przecież zmiana nazwiska nic nie daje, bo w bazie danych fb widnieje ich dawne nazwisko i nie da się tego usunąć. Przecież cały ten portal to kopalnia danych.
Drendon - w ten że osoba losowa nie może was błyskawicznie znaleźć.
Np. zanosisz CV do firmy, to oddział HR nie moze twojego profilu odszukać.
graf_0->
Drendon - w ten że osoba losowa nie może was błyskawicznie znaleźć.
Np. zanosisz CV do firmy, to oddział HR nie moze twojego profilu odszukać.
Tja, szczególnie, jak w CV poda się ten sam adres mailowy, co użyty na fejsie :>. 3 sekundy i jest :>
Drendon -> myślę, że znikoma ilość osób do oficjalnej korespondencji używa tego samego maila co zazwyczaj. Oficjalny mail mam na sprawy ważne - nie chcę na nim mieć spamu i newsletterów ze stron, na których się rejestruję.
Lysack->
Ale my mówimy o świadomych użytkownikach internetu czy o randomowych Kasiach, używających tego samego adresu wszędzie i mających odsłoniętą tablicę na FB dla wszystkich? Bo miałem wrażenie, że o takich własnie mówimy. To one zwykle uważają, że zamiana 'Kasia Nowak' na 'Casia No' sprawi, że zuckerberg ich nie dosięgnie :>
Skutek kretyńskiej zmiany polityki prywatności fb. Drendon -> nie, nie mogą. Opcja blokowania wyszukiwania za pomocą adresu mailowego jeszcze istnieje, i mówimy tu o wszystkich użytkownikach. Nawet z zablokowana tablicą nie podoba mi się że wszyscy mogą mnie znaleźć w wyszukiwarce
wilqu->
Ty to wiesz, ja to wiem. Casia No tego nie wie :). Ale za to usłyszała od kolegi, że FB to zagrożenie dla prywatności, stąd też zmiana imienia i nazwiska :).
Kretynizm. Jak ktos świadomie wrzuca swoje zdjęcia, dzieli się prywatnymi informacjami to jaki sens ukrywania tego? Chcesz prywatności? Zbieraj zdjęcia do albumu!
Api15: A jak ktoś nie wrzuca swoich zdjęć i ma wszystko zablokowane dla nieznajomych, to ciągle jest to kretynizm?
Tak poza tematem ale mi się skojarzyło. Na mojej karcie debetowej z racji mojego dlugiego podwojnego nazwiska wykastrowali moje imie, mam samą pierwszą literę z kropką a potem całe nazwisko. Zeby bylo smieszniej brat blizniak na karcie ma cale imie i poczatek nazwiska ale koncowka jest ucieta :0. Ciekawe czy w ekstremalnych przypadkach odmowili by przyjecia karty bo dane nie zgadzaja sie, sa niekompletne?
No ale czemu wy się chcecie ukrywać? Przecież to jest portal społecznościowy. To trochę przeczy idei portalu społecznościowego.
To zabawne jak nagle wszyscy stali się tacy wrażliwi - normalnie jakby cały internet składał się z "biberów i hannmontann" - szczerze przeciętny kowalski i nowakowa są tacy nudni że wątpię żeby ktokolwiek poświęcił im swój czas. Inna sprawa gdy podaje się dane typu dokładny adres zamieszkania + informacja wyjeżdżamy całą rodziną na 2tyg wczasy.
Co do rzekomego przeszukiwania internetu przez HRowców - jest to kompletna bzdura wyssana z palca i raczej objaw narcyzmu (jaki to ja jestem ważny), nikomu się tego nie chce robić (wiem to z doświadczenia) dla zwykłego gościa co będzie podbijał codziennie kartę na zakładzie. Co innego ze specjalistami i menagerami wyższego stopnia - ale od tego są inne miejsca a nie facebook.