Sino pod oczami - co zrobić?
Od dłuższego czasu borykam się z lekkim zasinieniem pod oczami potocznie zwanymi "workami". Od trzech dni zacząłem stosować kremy z L'OREAL Paris, Perfecty i kilku innych firm. Nigdy jednak nie wierzyłem w działanie kremów, ale nie mam chyba innego wyjścia. Mój tryb życia niestety nie pozwala na długi sen, bo najczęściej jak wyjdę z samego rana to jestem dopiero o 19-20 w domu, a trzeba się przygotować do kolejnego dnia w szkole i posiedzieć trochę na fejsie, więc sen ogranicza się do 3-4 niekiedy 5 godzin. Znacie jakieś domowe metody albo dobre i niedrogie specyfiki do pozbycia się owych "worków"?
trzeba (...) posiedzieć trochę na fejsie
Te przytłaczające obowiązki współczesnej młodzieży...
Po prostu nie siedź tyle przed kompem i idź wcześniej spać.
Tak, wywal wszelkiej maści chemiczne g..., ogranicz FB i śpij 8 godzin dziennie :)
Nie użyłem nawet słowa "obowiązek", więc nie odpisujcie sobie zbyt wiele.
Prawdziwy facet nie stosuje tego typu dupereli, tak samo powinien golić się na sucho (najwyżej po goleniu namoczyć twarz spirytusem, a co).
Nie no, serio, masz zamiar stosować jakieś kremy na siną skórę pod oczami? :D Wyśpij się i tyle. A jak nie pomoże, to pogódź się ze swoim losem.
[5] - sugerujesz, że słowo "trzeba" nie oznacza przymusu bądź obowiązku (choćby wynikającego z wewnętrz)? Ciekawe...
Prawdziwy facet nie stosuje tego typu dupereli, tak samo powinien golić się na sucho
Ja golę się na sucho golarką elektryczną, prawdziwy mężczyzna ze mnie.
marcus - Normalnie na co dzień powinniśmy stosować na twarz żel antybakteryjny i tonik do oczyszczania, co zresztą robię. Nie wiem co w tym dziwnego. Co do kremów to krem, który mam z L'OREAL Paris jest to seria "menexpert", a z Perfecty jest napisane "for girls/for boys". Mam jeszcze z kilku firm innych, ale to już kremy unisex.
Polecam przeszczep twarzy.
Utyj. Chudzielce mają mniej tkanki tluszczowej wokół oczu i naczynia bardziej przeswituja ;) jeśli ta opcja nie wchodzi w gre ani sen , to wieczorem nakłady z czarnej herbaty (mocny napar i nasaczone płatki kosmetyczne ), krem z kofeina np zielony roll-on bodaj od loreal rano . Dobry jest też żel że świetlika np firmy floslek, kosztuje mało i np u mnie się sprawdza choć cienie mam niewielkie. Może jestes odwodniony - herba, kawa i napoje paradoksalnie mogą być tego przyczyną, więc pij wiecej wody mineralnej. Skoro worki to nowa przypadłość, na wszelki wypadek zrób morfologię.
Utyj. Chudzielce mają mniej tkanki tluszczowej wokół oczu i naczynia bardziej przeswituja ;)
Cholera, faktycznie stwierdzenie "przede wszystkim, zwiększ masę" jest prawdziwe - działa nawet na worki pod oczami :D