Tak jak w temacie - Simsy strasznie się zacinają, co uniemożliwia czerpanie radości z gry :/ instalowałem i odinstalowywałem je wiele razy na przestrzeni kilku lat. Inne gry o wyższych wymaganiach chodzą płynnie. Obecnie mam zainstalowany tylko jeden dodatek: Zwierzaki. Na zdjęciu przedstawiona jest specyfikacja mojego komputera.
Nie ważna czy to gra piracka czy oryginalna, a piszesz to tylko po to, żeby mu zaraz dogryźć, a problemu mu rozwiązać nie pomożesz.
Sims 3 są okropnie zoptymalizowane - przycinają praktycznie na każdym sprzęcie. Jeśli chodzi o samą podstawkę (bez dodatków), to jeszcze problem nie jest tak duży. Jednakże jeśli masz jakiekolwiek dodatki, czy rzeczy z marketu, to gra staje się koszmarem. Jedyne rozwiązanie, to dużo ramu i dysk SSD przeznaczony na simsy (ze wszystkimi dodatkami to około 80GB).
Od siebie jeszcze dodam, żebyś spróbował pograć w 4 cześć - jest ona o wiele lepiej zoptymalizowana i nie ma takich problemów jak poprzedniczka.
Bo co jakiś czas na forum pojawia się taka osoba jak Ty. Czyli osoba, która pod każdym tematem dotyczącym pomocy w grze, pyta się czy gra piracka czy oryginalna, tylko po to, żeby zaraz dogryźć autorowi. To co robisz, nazywa się spam.
I mógłbyś zajrzeć do słownika poprawnej polszczyzny, bo przed znakami interpunkcyjnymi nie robimy spacji.
nie wiem czemu, ale gdy ktoś stawia spację przed znakiem zapytania, to od razu prędzej krew by mnie zalała, niż miałbym z taką osobą pisać
a na wiele gorszym dziadzie chodziły mi w miarę płynnie simsy trójeczka, może STARSZE sterowniki warto spróbować zainstalować :)
Hahah a co jakiś czas pojawiają się takie osoby jak ty które by tylko wytykały komuś błędy ortograficzne bo są takie mądre założe się że nawet podstawówki nie skączyłeś wróć się dobrze ci radzę narazie.
Mam ten sam problem. Pisałem do supportu Maxis i EA i wszyscy udają, że wszystko jest w porządku. Na starym komputerze chodziło bez problemu, na obecnym w zasadzie nie da się grać (w sygnaturce). Wygląda to w ten sposób, że gra łapie zwiechę i kręci się jedynie zielony kryształ nad simem.
Można grać bez dodatku, ale wszyscy wiedzą że to się mija z celem.
Damian1539...
co Ty gadasz ? ja mam amd x64 2,4x2 i gf9800gtx 512, 2gb ram
Miałem na dysku 6 części i działało bardzo płynnie na maksymalnych ustawieniach.
Po co wciskasz tekst "Jedyne rozwiązanie, to dużo ramu i dysk SSD przeznaczony na simsy "
Jaki idiota poleca komuś dysk SSD do jednej gry. Co za idiotyczne stwierdzenie. A 6GB ramu na simsy to mało ?!
A co do piractwa. Ma to wielką różnice bo pirat to pirat i zawsze będzie piratem i to jest do dupy.
Miałem do czynienia z grami pirackimi i wiele razy po zakupie oryginału znikały wszelkie problemy z grami.
A co do samego problemu...
Zainstaluj najnowszy patch, zaktualizuj sterowniki do grafiki i powinno działać
Spróbuję zainstalować starsze sterowniki, może rzeczywiście pomoże :D Dzięki wszystkim za pomoc ;) (oprócz szympek1818 )