Serial Mentalist [spoilery]
Znakomity serial kryminalny Mentalist
Oglądaliście go?
Napiszcie proszę co o nim sądzicie.
Kto wg was jest Red Johnem?
to moja teoria:
spoiler start
RJ to może być szef CBI:
Dowody za ta tezą:
- RJ ma dostęp do serwerów CBI - ma go szef tej organizacji.
- Nie było go w biurze kiedy zginął informator w Meksyku.
Przeciw:
- Nie znamy żadnych faktów kóre łączyły by w przeszłości Patrica i jego szefa.
Po przemyśleniu RJ to może Patric:
Za:
- "it the men..." Mentalist?
- to co teraz napiszę jest mega naciągane ale znak RJ ma oczy zasmucone (w dół) i szeroki uśmiech. w sumie pasuje to do twarzy Patrica - układ brwii i uśmiech. Ale tak jak napisałem naciągane.
Przeciw:
- Niewidoma ruda panna - nie poznałaby głosu RJ? Patric z nią rozmawiał!
Chyba, że Patric jako RJ zmienia głos (?)
- RJ czatował z grupą w siedzibie CBI
- Rozmawiał w meksyku z samym sobą przez telefon?
RJ to może brat Patrica?
Blood brothers - to tyuł ostatniego odcinka w serii- choć wydaje mi się że ten tytuł wskazuje na więź RJ i tego szeryfka.
spoiler stop
Serial bardzo dobry. Momentami trochę zamula, ale generalnie jedna z lepszych premier ubiegłego sezonu.
Ale nie przyszło mi nawet do głowy, by zastanawiać się, kim jest Red John. To by było zbyt oczywiste, gdyby to był ktoś z otoczenia Patricka.
Obejrzalem jakis czas temu caly 1 sezon (i to 2 razy) gdyz serial jest po prostu mega. Sztuczki Patricka, manipulacja i sugestia trzymaja go ciagle na poziome przez kazdy odcinek. Fakt, ze wiele rzeczy jest wzietych od Derrena Browna, lecz kazdemu moge smialo polecic, zwlaszcza ze nie brak czasami watkow komediowych. Zdecydowanie jeden z najlepszych nowych seriali. Wyczekuje drugiego sezonu.
liczę na dyskusję nt RJ :)
cieszę się że serial oglądał ktoś oprócz mnie i Orlanda
Imo, The Mentalist to jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek oglądałem. Sezon pierwszy oglądałem z wielką przyjemnością. Genialna postać mentalisty, wykreowana przez Simona Bakera, role pomniejsze, również doskonale wtapiają się w atmosferę i klimat serialu. Każda postać jest innym charakterem, stoicki spokój i brak emocji Cho itp. itd. Teraz odświeżam sobie ten serial. Na C+ pozostał jeszcze jeden odcinek, który z przyjemnością obejrzę po raz drugi.
2 Sezon startuje 24.09.09r. Super. Nie pozostaje nic więcej, jak z niecierpliwością czekać.
Tez ogladalem , podoba mi sie :) Czekam na 2 sezon :)
Saul .. każdy odcinek to inna zagadka kryminalna ale cały serial ma genialny motyw przewodni - zagadkę którą rozwiązuje główny bohater przez cały sezon.... zobacz 1 ep .. zobaczysz
Gdzie tam genialny... oklepany... w co 2gim współczesnym kryminale jest taki sam motyw.
Ale serial uwielbiam :)
agent ;P seriali na antenie mamy na biedę ok 20 .. prosze o 5 tytułów z takim motywem (aktualnie w emisji i premierowe odcinki )
Serial naprawdę świetny. Co do RJ na razie się nie zastanawiałem, mimo, że obejrzałem cały sezon :) Polecam wszystkim!
Lepiej się nad tym nie zastanawiać, bo przypuszczalnie gdybyś zgadł, zawiódłbyś się na serialu. A chyba nie o to chodzi. :) Nie ma na razie powodów do wskazania żadnej z postaci, a gdyby takie były, to na pewno nie byłaby to ta osoba. Tak więc, reżyserzy jak na razie dobrze spisują się ze swojego zadania, jednocześnie nachalnie nie narzucając nam jednoznacznych wniosków.
I zaczął się 2 sezon.
Swietny serial, jeden z moich ulubionych
spoiler start
Redem nie moze byc szef CBI bo w ostatnim odcinku zlozyl rezygnacje a z pewnych zrodel wiem ze jego miejsce zajmie kobieta :)
spoiler stop
$ebs Master --> Co nie znaczy, że nie może...
spoiler start
powrócić do Mentalist np. w końcówce sezonu albo w trzecim sezonie. Wiadomo przecież, że w serialu, do którego odszedł (zapobiegawczo nie spoileruję o jaki chodzi ;)), nie zagrzeje na długo. Zresztą po ostatnim Red Johnowym odcinku pewnie znowu walną serię z dziesięciu zwykłych tak więc w sam raz żeby sobie przerwę zrobił. ;)
spoiler stop
Stranger. --> no po prostu on mi nie pasuje i tyle :)
spoiler start
samo to ze byl autentycznie przejety smiercia 3 agentow mnie w tym utwierdza, aczkolwiek jestem PEWNY ze reda juz widzielismy w serialu :)
spoiler stop
offtopic: tylko mi sie GOL zwiesil na prae minut? :P
Moim zdaniem RJ jest szef biura ktory odszedl na emeryture po tym jak zabito Bosskoniego i jego ludzi w s2. odc.7 a moze.
Dosc ciekawy serial trzymajacy caly czas w niepewnosci kto w danym odcinku jest zbrodniarzem no i oczywiscie sprawa RJ ktora zapewne zostanie rozwiazana w ostatnim odcinku... Ale po odkryciu prawdy serial juz nie bedzie az taki ciekawy albo nawet sie zakonczy jak mysle... (ma ktos moze link do jakiejs strony z odcinkami 2s. odc. 6+? jesli tak to czy mozna prosic o jakies info)
K1
Yo, az dziwne ze taki serial ma tylko jeden temat na forum i to w dodatku wymarly. W next tygodniu 3 sezon wchodzi do polskich stacji. (z lektorem)
red john to (kto nie chce wiedziec niech nie czyta)...
ostatnie ostrzezenie :P
spoiler start
gosc ktory pojawia sie na miejscu zbrodni w 1 odcinku 1 sezonu (Patrick mowi do niego ze pewnie mu staje tylko przy horrorach), i w ostatnim odcinku 2 sezonu, czyli wtedy kiedy pojawiaja sie nasladowcy Czerwonego Jasia. Odkryli to fani serialu, porownujac glos Red Johna ktory szlachtuje domoroslych rezyserow w ostatnim epizodzie 2 serii - po wiecej info mozna wpisac na yt: Red John Revealed /spoiler]
Blink<--- a kto nie ogląda? Serial fenomenalny, a finałowy odcinek 3 serii to majstersztyk w czystej postaci. Dobrze, że będzie 4 sezon, a jest nadzieja również na kolejne.
Nie wiem, jak ja wytrzymam do września :? :)
koncowka bardzo dobra, ale sam sezon niestety kiepski - za malo glownego watku, za duzo fillerow
No to można zacząc dyskusje:) Obejrzałem dopiero raz ostatni odcinek i nie rozumiem jednej rzeczy
spoiler start
Skąd RJ wiedział, że Jane bedzie w centrum handlowym z Bertramem? Z tego co pamietam to siedział tam już zanim oni przyszli. Pozatym po tym jak Jane wyszedł z biura Bertrama to ten ostatni podniósł słuchawke, co może sugerować, że tez ma jakies powiazania z RJ. Chyba, żę cos przeoczyłem.
spoiler stop
Serial jest raczej średni, oglądam co 2-3 odcinek, przeważnie opuszczałem jak nie było nic o RJ, ale finał sezonu ląduje w moim TOP3 finałów w historii (chyba zaraz po Prison Breaku #1 i Dexterze #4).
A no i przyznam szczerze, że jestem bardzo rozczarowany zapowiedzią 4 sezonu. Ci od seriali naprawdę nigdy nie wiedza kiedy skonczyc ;)
jak myślicie: Jane zabił prawdziwego RJ?
ja myślę, że być może zabił prawdziwego, ale tak wyszkolił swoich ludzi, że będą go skutecznie naśladować, a ta niepewność będzie wykańczać jane'a