Serial Mentalist [spoilery]

Forum inne
Odpowiedz
07.09.2009 12:25
sinbad78
1
odpowiedz
sinbad78
181
calm like a bomb
Image

Serial Mentalist [spoilery]

Znakomity serial kryminalny Mentalist
Oglądaliście go?
Napiszcie proszę co o nim sądzicie.
Kto wg was jest Red Johnem?

to moja teoria:

spoiler start

RJ to może być szef CBI:

Dowody za ta tezą:
- RJ ma dostęp do serwerów CBI - ma go szef tej organizacji.
- Nie było go w biurze kiedy zginął informator w Meksyku.

Przeciw:
- Nie znamy żadnych faktów kóre łączyły by w przeszłości Patrica i jego szefa.

Po przemyśleniu RJ to może Patric:

Za:
- "it the men..." Mentalist?
- to co teraz napiszę jest mega naciągane ale znak RJ ma oczy zasmucone (w dół) i szeroki uśmiech. w sumie pasuje to do twarzy Patrica - układ brwii i uśmiech. Ale tak jak napisałem naciągane.

Przeciw:
- Niewidoma ruda panna - nie poznałaby głosu RJ? Patric z nią rozmawiał!
Chyba, że Patric jako RJ zmienia głos (?)
- RJ czatował z grupą w siedzibie CBI
- Rozmawiał w meksyku z samym sobą przez telefon?

RJ to może brat Patrica?
Blood brothers - to tyuł ostatniego odcinka w serii- choć wydaje mi się że ten tytuł wskazuje na więź RJ i tego szeryfka.

spoiler stop

11.09.2009 12:02
sinbad78
2
odpowiedz
sinbad78
181
calm like a bomb

up

11.09.2009 12:22
War
3
odpowiedz
War
121
wideout

Serial bardzo dobry. Momentami trochę zamula, ale generalnie jedna z lepszych premier ubiegłego sezonu.
Ale nie przyszło mi nawet do głowy, by zastanawiać się, kim jest Red John. To by było zbyt oczywiste, gdyby to był ktoś z otoczenia Patricka.

11.09.2009 12:24
👍
4
odpowiedz
lez
116
Generał

Obejrzalem jakis czas temu caly 1 sezon (i to 2 razy) gdyz serial jest po prostu mega. Sztuczki Patricka, manipulacja i sugestia trzymaja go ciagle na poziome przez kazdy odcinek. Fakt, ze wiele rzeczy jest wzietych od Derrena Browna, lecz kazdemu moge smialo polecic, zwlaszcza ze nie brak czasami watkow komediowych. Zdecydowanie jeden z najlepszych nowych seriali. Wyczekuje drugiego sezonu.

11.09.2009 12:32
sinbad78
5
odpowiedz
sinbad78
181
calm like a bomb

liczę na dyskusję nt RJ :)

cieszę się że serial oglądał ktoś oprócz mnie i Orlanda

11.09.2009 12:52
Whatson
6
odpowiedz
Whatson
69
Niepoprawny purysta

Imo, The Mentalist to jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek oglądałem. Sezon pierwszy oglądałem z wielką przyjemnością. Genialna postać mentalisty, wykreowana przez Simona Bakera, role pomniejsze, również doskonale wtapiają się w atmosferę i klimat serialu. Każda postać jest innym charakterem, stoicki spokój i brak emocji Cho itp. itd. Teraz odświeżam sobie ten serial. Na C+ pozostał jeszcze jeden odcinek, który z przyjemnością obejrzę po raz drugi.

2 Sezon startuje 24.09.09r. Super. Nie pozostaje nic więcej, jak z niecierpliwością czekać.

11.09.2009 12:56
Saul Hudson
7
odpowiedz
Saul Hudson
53
Legend

Odcinki są powiązane (vide Dexter) czy każdy opowiada inną historię (vide CSI)?

11.09.2009 12:57
8
odpowiedz
zanonimizowany630201
1
Generał

Tez ogladalem , podoba mi sie :) Czekam na 2 sezon :)

11.09.2009 13:03
sinbad78
9
odpowiedz
sinbad78
181
calm like a bomb

Saul .. każdy odcinek to inna zagadka kryminalna ale cały serial ma genialny motyw przewodni - zagadkę którą rozwiązuje główny bohater przez cały sezon.... zobacz 1 ep .. zobaczysz

11.09.2009 13:04
_agEnt_
10
odpowiedz
_agEnt_
105
Tajniak

Gdzie tam genialny... oklepany... w co 2gim współczesnym kryminale jest taki sam motyw.

Ale serial uwielbiam :)

11.09.2009 13:06
sinbad78
😉
11
odpowiedz
sinbad78
181
calm like a bomb

agent ;P seriali na antenie mamy na biedę ok 20 .. prosze o 5 tytułów z takim motywem (aktualnie w emisji i premierowe odcinki )

11.09.2009 13:23
👍
12
odpowiedz
zanonimizowany618768
15
Senator

Serial naprawdę świetny. Co do RJ na razie się nie zastanawiałem, mimo, że obejrzałem cały sezon :) Polecam wszystkim!

11.09.2009 14:17
Whatson
😃
13
odpowiedz
Whatson
69
Niepoprawny purysta

Lepiej się nad tym nie zastanawiać, bo przypuszczalnie gdybyś zgadł, zawiódłbyś się na serialu. A chyba nie o to chodzi. :) Nie ma na razie powodów do wskazania żadnej z postaci, a gdyby takie były, to na pewno nie byłaby to ta osoba. Tak więc, reżyserzy jak na razie dobrze spisują się ze swojego zadania, jednocześnie nachalnie nie narzucając nam jednoznacznych wniosków.

25.09.2009 07:18
14
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

I zaczął się 2 sezon.

06.12.2009 21:27
Mipari
👍
15
odpowiedz
Mipari
55
Senator

Drugi sezon trzyma poziom ;)

06.12.2009 22:08
$ebs Master
16
odpowiedz
$ebs Master
108
Profesor Oak

Swietny serial, jeden z moich ulubionych

spoiler start

Redem nie moze byc szef CBI bo w ostatnim odcinku zlozyl rezygnacje a z pewnych zrodel wiem ze jego miejsce zajmie kobieta :)

spoiler stop

06.12.2009 22:09
Stranger.
17
odpowiedz
Stranger.
217
Spookhouse

GRYOnline.plTeam

$ebs Master --> Co nie znaczy, że nie może...

spoiler start

powrócić do Mentalist np. w końcówce sezonu albo w trzecim sezonie. Wiadomo przecież, że w serialu, do którego odszedł (zapobiegawczo nie spoileruję o jaki chodzi ;)), nie zagrzeje na długo. Zresztą po ostatnim Red Johnowym odcinku pewnie znowu walną serię z dziesięciu zwykłych tak więc w sam raz żeby sobie przerwę zrobił. ;)

spoiler stop

06.12.2009 22:19
$ebs Master
18
odpowiedz
$ebs Master
108
Profesor Oak

Stranger. --> no po prostu on mi nie pasuje i tyle :)

spoiler start

samo to ze byl autentycznie przejety smiercia 3 agentow mnie w tym utwierdza, aczkolwiek jestem PEWNY ze reda juz widzielismy w serialu :)

spoiler stop

offtopic: tylko mi sie GOL zwiesil na prae minut? :P

30.01.2010 16:37
19
odpowiedz
zanonimizowany705183
1
Junior

Moim zdaniem RJ jest szef biura ktory odszedl na emeryture po tym jak zabito Bosskoniego i jego ludzi w s2. odc.7 a moze.

Dosc ciekawy serial trzymajacy caly czas w niepewnosci kto w danym odcinku jest zbrodniarzem no i oczywiscie sprawa RJ ktora zapewne zostanie rozwiazana w ostatnim odcinku... Ale po odkryciu prawdy serial juz nie bedzie az taki ciekawy albo nawet sie zakonczy jak mysle... (ma ktos moze link do jakiejs strony z odcinkami 2s. odc. 6+? jesli tak to czy mozna prosic o jakies info)

K1

18.09.2010 21:56
yakuz
20
odpowiedz
yakuz
111
YUM YUM

Yo, az dziwne ze taki serial ma tylko jeden temat na forum i to w dodatku wymarly. W next tygodniu 3 sezon wchodzi do polskich stacji. (z lektorem)

red john to (kto nie chce wiedziec niech nie czyta)...

ostatnie ostrzezenie :P

spoiler start

gosc ktory pojawia sie na miejscu zbrodni w 1 odcinku 1 sezonu (Patrick mowi do niego ze pewnie mu staje tylko przy horrorach), i w ostatnim odcinku 2 sezonu, czyli wtedy kiedy pojawiaja sie nasladowcy Czerwonego Jasia. Odkryli to fani serialu, porownujac glos Red Johna ktory szlachtuje domoroslych rezyserow w ostatnim epizodzie 2 serii - po wiecej info mozna wpisac na yt: Red John Revealed /spoiler]

23.05.2011 19:49
Blink!
21
odpowiedz
Blink!
139
Generał

Upne, bo season finale zmiażdżył :)Ogląda ktoś jeszcze w ogole Mentaliste?

23.05.2011 19:52
Whatson
22
odpowiedz
Whatson
69
Niepoprawny purysta

Blink<--- a kto nie ogląda? Serial fenomenalny, a finałowy odcinek 3 serii to majstersztyk w czystej postaci. Dobrze, że będzie 4 sezon, a jest nadzieja również na kolejne.
Nie wiem, jak ja wytrzymam do września :? :)

23.05.2011 19:55
Bullzeye_NEO
23
odpowiedz
Bullzeye_NEO
243
1977

koncowka bardzo dobra, ale sam sezon niestety kiepski - za malo glownego watku, za duzo fillerow

23.05.2011 19:59
Blink!
24
odpowiedz
Blink!
139
Generał

No to można zacząc dyskusje:) Obejrzałem dopiero raz ostatni odcinek i nie rozumiem jednej rzeczy

spoiler start

Skąd RJ wiedział, że Jane bedzie w centrum handlowym z Bertramem? Z tego co pamietam to siedział tam już zanim oni przyszli. Pozatym po tym jak Jane wyszedł z biura Bertrama to ten ostatni podniósł słuchawke, co może sugerować, że tez ma jakies powiazania z RJ. Chyba, żę cos przeoczyłem.

spoiler stop

24.05.2011 02:41
👍
25
odpowiedz
Murinio
4
Generał

Serial jest raczej średni, oglądam co 2-3 odcinek, przeważnie opuszczałem jak nie było nic o RJ, ale finał sezonu ląduje w moim TOP3 finałów w historii (chyba zaraz po Prison Breaku #1 i Dexterze #4).

A no i przyznam szczerze, że jestem bardzo rozczarowany zapowiedzią 4 sezonu. Ci od seriali naprawdę nigdy nie wiedza kiedy skonczyc ;)

28.05.2011 01:38
26
odpowiedz
AMDD
122
on-line

jak myślicie: Jane zabił prawdziwego RJ?

ja myślę, że być może zabił prawdziwego, ale tak wyszkolił swoich ludzi, że będą go skutecznie naśladować, a ta niepewność będzie wykańczać jane'a

Forum Forum inne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl