Screeny z gier #71 - KONKURS MIKOŁAJKOWY
Zapraszam do prezentowania swoich zrzutów, które uchwyciliście podczas grania. Zrzut z największą ilością punktów stanie się grafiką tytułową kolejnej części wątku, więc zapraszam do publikowania i głosowania!
POPRZEDNIA CZĘŚĆ -> https://www.gry-online.pl/forum/screeny-z-gier-70/z6100b8f5
Zwycięzcą #70 części jest
###
KONKURS MIKOŁAJKOWY
ZASADY KONKURSU:
1. Na zrzucie musi być widoczny bałwan śniegowy (patrz na mój przykładowy zrzut), natomiast tutaj odsyłam jakby ktoś miał wątpliwości co to jest bałwan śniegowy https://pl.wikipedia.org/wiki/Ba%C5%82wan_%C5%9Bniegowy
2. Zrzut musi być opisany w dwóch czy trzech zdaniach i zawierać w treści odniesienie do Świętego Mikołaja, tytuł gry z której pochodzi i dlaczego zasługuje na nagrodę (taki krótki list).
3. Głosowanie jest jawne, wpisujemy +1 pod zrzutem który kwalifikuje się do konkursu. Dla jasności będę weryfikował i pod takim wpisywał SCREEN KONKURSOWY informacyjnie dla głosujących jak i biorących udział.
4. Zrzuty nie spełniające punktów 1-2 nie biorą udziału w konkursie.
5. Przy zrzutach konkursowych proszę o niedodawanie kolejnych konkursowych lub zwykłych w odpowiedzi, bo nie będą się kwalifikować.
6. Można dodawać dowolną ilość zrzutów np. jeden konkursowy i reszta zwykłe lub kilka konkursowych na użytkownika bo ta część funkcjonuje tak samo jak zwyczajne odsłony, tutaj pełna dowolność kombinacji dodawania.
7. Nagroda zostanie ujawniona w dniu zakończenia konkursu i wyłonienia zwycięzcy.
8. Konkurs zostanie rozstrzygnięty w okresie 6-7 grudnia 2025 roku, która może ulec zmianie w przypadku dogrywki. Jeśli w dogrywce znów zostanie osiągnięty remis, wtedy ja wybieram zwycięzcę konkursu.
SERDECZNIE ZAPRASZAM DO UDZIAŁU
NOWA CZĘŚĆ -> https://www.gry-online.pl/forum/screeny-z-gier-72-wynik-konkursu-mikolajkowego/z5100fa49
Zwycięzcą #71 części jest
SZCZEGÓŁY ROZWIĄZANIA KONKURSU W NOWEJ CZĘŚCI WĄTKU

"DOGWALK" - Drogi Mikołaju! Najlepsze bałwany tworzymy w towarzystwie. Właśnie pstrykamy foteczkę naszego bałwana, bo uważamy, że jest tak fajny, że zasługuje na nagrodę :)
PS Gdy kapelusz znajdziemy lepszy, ten odstawimy na budowę Heńka.

-Michael przyjedź do obserwatorium, musimy pogadać.

Drogi Mikołaju,
odkąd wyszliśmy z krypty nie widziałem śniegu. W tych warunkach trzeba sobie radzić, więc stworzyliśmy maszynę do robienia śniegu w kształcie bałwana. Mam nadzieję, że nagrodę, wiejskimi drogami, zabierzesz do mojego domu, do miejsca do którego należy, do Zachodniej Wigirnii :)
Fallout 76
A ja zgubiłem screeny z Battletoads, na których były widoczne bałwany. A nie chce mi się w to grać od początku. :P

Ten Pan nie chciał wrzucić bałwana, więc jeśli nie chcesz podzielić jego losu to pokaż swojego bałwanka.
Więcej bałwanów poproszę.

Więcej bałwanów poproszę
No masz ;) Klimat typu "kiedyś to było", bo za dzieciaka najpierw się czekało na Mikołaja, potem na prezent pod choinką, a jeszcze w międzyczasie można se było pozjeżdżać na dupolotach z osiedlowej górki. Tera to ani zimy, ani śniegu, a czeka się głównie na te parę wolnych dni, żeby móc w spokoju rozwalić się przed konsolą, pojeść słodkiego i mieć wywalone na wszystko.

Bałwan introwertyk - nie chciał się pokazywać światu i sprytnie schował się wśród pagórków w obejściu do tajnego kompleksu w grze Chaser. Odnaleziony jako sekret poddał się i zastraszony przez twórcę wątku przyszedł przywitać z resztą bałwanów na forum.

Więcej bałwanów poproszę
No dobra, już nie krzycz.

Bałwan pełen toksycznej miłości - w grze Serious Sam: Drugie starcie jest 'zimowy level' z kilkoma bałwanami, które skrywają ciekawe sekrety. Ciężko wybrać najlepszego ale niech będzie ten. Mikołaj też jest ale zamiast dać prezent to ucieka z bonusami i trzeba go killim. O właśnie jak na tym filmie >> https://www.youtube.com/watch?v=Mnw6YMHJYwM
Sam bałwan jest niby Matrioszką i po 6 formie daje wielkie serducho ALE za plecami spawnują się 2 wielkie mechy z rakietnicami. Ciężko to przeżyć na wyższych poziomach. Nie ma prezentów, żyćko stracone. Jednak za takie sekrety Sam zasługuje na nagrodę ;)
Filmik z klasycznej wersji z tym bałwanem >>https://www.youtube.com/watch?v=S4IkWbNpLek
+1
najchętniej dałbym damianykowi, ale że nie chciał wygrać :P
Poza tym, ewidentnie zasługujesz na chociaż jeden głos :)
Chciałbym zaznaczyć że każdy użytkownik może dodawać dowolną ilość zrzutów konkursowych, trochę źle to sformułowałem w regulaminie konkursu. Każdy zrzut spełniający wymogi (screen z bałwanem, opis zawierający Mikołaja, tytuł gry i czemu zasługuje na nagrodę).
Zapraszam pozostałych do zabawy!

Uwaga, nagroda to PS5 Pro*
Mam info z oficjalnego źródła **
Obrazek dla uwagi ***
*
spoiler start
Z Temu
spoiler stop
**
spoiler start
Sponsor tak mówi
spoiler stop
spoiler start
No co? Japońska konsola to anime dziewczynka.
spoiler stop

WolfDale, mam jelenia.. tzn. renifera do zaprzęgu dla Mikołaja :D
Jak go odpowiednio napoisz, to może robić za Rudolfa ;)
Terror At Oakheart

Po ponad miesiącu przerwy od grania, wróciłem do mojej pasji z pomocą Avowed które bardzo mi się podoba. Czytałem wiele różnych opinii, ale dla mnie to dość solidny tytuł. Takie mocne 7/10.
A to ciekawe, może gdy emocje opadają dopiero można trzeźwym okiem spojrzeć na grę.

Przypominam że pozostał już tylko tydzień do rozstrzygnięcia konkursu, więc zachęcam do głosowania jak również spróbowania sił w zdobyciu nagrody.

Od czasu gdy ojciec małego Claude Speed'a wyszedł po karpia i nigdy potem nie wrócił chłopak nie lubił Świąt Bożego Narodzenia. Dlatego czuł wewnętrzną potrzebę zniszczyć miastową wystawę w grze Bully gdy jako nastolatek dorwał w ręce kij baseballowy.
Mikołaj jednak zawczasu zdążył uciec. Aż tak okrutny Claude nie był by krzywdzić ludzi... do czasu jego zleceń dla mafii ale to już inna historia ;)
Młody Claude nie zasługuje na nagrodę za swoje zachowanie ale gdyby wygrał z pewnością wolałby oddać nagrodę na jakiś potrzebujący 'bidul'.

Klimat The Division jest po prostu mocarny... Szkoda, że tak szybko porzucili na rzecz dwójki :(
Bałwanów nigdzie nie spotkałem :D

Już tylko kilka dni do końca konkursu.

Zrzutka na czipsy z automatu?
PS Jutro rozstrzygnięcie konkursu i ujawnienie nagrody.

Nie wiem jak wy zapamiętacie rok 2025, ale dla mnie to jubileusz 60-lecia Transita.