samochód do 10-15 tys.
Cześć
Szukam sobie jakiegoś auta do miasta do ok ~10k. Macie jakies pomysły?
Na razie moje typy to:
BMW 316 (1999-2000r)
Golf IV (tu jest drozej, dlatego się zastanawiam)
jakis ford focus :D
Jak widac szukam raczej 2/3 drzwiowego hatchbacka, kombi juz jedno stoi na podwórku, więc coś mniejszego by się przydało. Coś polecacie szczególnie? A może macie coś fajniejszego? Dzieki za rady.
jak nie golf to... POLO :)
polo i peugeot odpada (za bardzo popularny u mnie), ale honda civic ze spojlerkami mniam. :)
nie chcesz kupic dobrego, niemieckiego (a tym samym dosyc malo awaryjnego) auta, bo jest... POPULARNE O_o? Nie mam wiecej propozycji. Kup sobie Smarta, albo jakas zajechana wies-bmk...
Piotrek.K, tak jak napisalem, na chwile obecna jak bede brac VW - wzialbym golfa IV.
mr 45 - dzieki, ale to jakis szrot, moj ma jezdzic po miescie (glownie, dlatego ta honda civic z 1.4 silniczkiem tak mi sie spodobala) a nie wyrywac nastoletnie szlaufy.
mgr. Kuba - seat leaon to chyba nie ten przedzial cenowy.
Nathandrel - astra II jest ok, poza tym ze wyglada identycznie i kosztuje tyle co ta 316 z pierwszego posta, wiec raczej wybralbym tamto.
dzieki za propozycje, jako ze na autach sie malo znam, sporo mi pomogliscie. :>
Jak Gulf, to z silnikiem 1.9TDI.
Zaraz będzie, że stara konstrukcja, że 90 koni (przykładowo) to za mało blablabla[...].
Jednak - praktycznie niemożliwy do zajechania, każdy mechanik coś tu 'zaradzi', no i strasznie mało pali :)
eltexo - dzieki. :P
Panie bob, rozumiem ze posiada pan takie auto i poleca, dzieki.
hatch, hmm, seat leon 1.9 TDI, bardzo fajny,
honda civic, lecz te nowsze ponoć awaryjne +15 zapewne,
GOLF IV też fajny,
z hatchów polecam Audi A3, bomba.
Może Skoda Octavia albo Seat Toledo?
Po "glebszych" ogledzinach otomoto, Audi A3 i Golf IV zostaje. Ten pierwszy wygral z Honda wyposazeniem, i jak mniemam mniejsza awaryjnoscia (w koncu to Audi :P), a ten drugi na razie z sentymentu do Golfow. :P
Jeśli masz taką opcję, to postaraj się od naszych zachodnich sąsiadów coś ściągnąć. Jasne, szroty też się trafiają, jednakże za całkiem przyzwoite pieniądze można często wyrwać jakiś przyjemny egzemplarz.
tak, a Audi A3, z dobrymi lampami wygląda elegancko,
pod względem spalania to, Skoda Octavia najlepszy wybór 1.9 TDI, a " pali " 4,5 - 5,5 l na dłuższej trasie , rewelacja;)
Ja mam Reanult Lagunę IIPh1 z 2001r, 1.8 benzyna, 118 koni. Wersja Privilege (czyli 8 poduch, skrzynia automat, skóra, podgrzewane fotele, esp, synteza mowy, pełna elektryka szyb, lusterek + 1000 innych drobiazgów). Nabyłem za 13k zarejestrowanego.
Jeździ jak marzenie. Limuzyna taka, że szok. Wygoda niesamowita. Ale tak jak wspomniałem - jest to raczej dość duża limuzynka, a nie małe miejskie czy też sportowe autko. Jesli jednak lubisz wygodę, miękkie zawieszenia i uczucie "płynięcia" po drodze, to polecam.